blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Redders in nood: braam en citroenmelisse

Net terug van het dagelijkse ritueel, naar school brengen van mijn dochter, gaat de telefoon. ‘Heeft u tijd voor een korte vraag?’ Dat kan nog net voor het consult van 9 uur. Ik luister aandachtig, terwijl ik toch even snel theewater opzet. Het gaat om aften in de mond die pijnlijk zijn en steeds weer terugkomen als mevrouw zich niet zo ‘lekker in haar vel voelt’.

Het EHBO-middel bij aften is braamtinctuur. Wat tinctuur in een glas water en dan spoelen, drie tot vijf keer daags en dan uitspugen. ‘Mag ik u ook nog wat vragen?’ Heeft u het erg druk gehad de afgelopen tijd? Geen tijd om gezond te koken? Geen tijd om rustig te zitten? Ik vraag dit omdat aften een signaal van het lichaam is dat de weerstand omlaag gaat. Dat het de laatste kracht aan het verzamelen is om u te ondersteunen. In dit geval uit het zich in aften. Slik de braamtinctuur maar door dan krijgt u wat extra vitamines binnen en ik hoop dat de drukte binnenkort voorbij is. De bel gaat!

’s Middags eenzelfde soort telefoontje maar het gaat om een koortslip. Hier is het advies citroenmelissezalf en ter ondersteuning citroenmelissetinctuur. Een koortslip is eenzelfde seintje als de aften alleen ligt hier zenuwachtigheid aan ten grondslag. Vaak herkenbaar. Toch belangrijk om dan te kijken naar waar het vandaan komt. Deze mevrouw maakt een afspraak om wat dieper in te gaan op de onderliggende spanning in kaart te krijgen zodat de koortslip, die regelmatig terugkomt, minder en misschien wel nooit meer terug hoeft te komen.

Wat is het toch mooi dat ons lichaam allerlei seintjes geeft en als we ze wat nader willen bekijken hoeven ze niet steeds te zeuren.

Wat ook lekker is op dit moment is de natuur inlopen en brandneteltoppen en braamblaadjes te plukken voor een pot thee. In de tuin groeit de citroenmelisse waar je ook heerlijke thee van kan zetten samen met een paar blaadjes munt.
Geen citroenmelisse in de tuin? Dan is er vast wel iemand met een stekje want het zaait zich gretig uit!

Tekst: Marjanne Huising
 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda