blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 3e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Prettig gevarieerd - recensie

Marjanne Huising beschrijft in kernachtige bewoordingen 34 levensbomen. Daarbij geeft ze recepten van boomremedies of geneeskrachtige huismiddeltjes, tips om tools zoals een staf of bezem te maken en ze geeft  kennismakingsboodschappen van dryaden (boomnimfen) door. Daarnaast staan er visualisaties in. Geen grote lappen tekst, maar bondige aanwijzingen die je voorstellingsvermogen prikkelen om je eigen band met een (levens-)boom op te bouwen.

De tekst per boom is bondig en de gegeven informatie prettig gevarieerd. Houd je van (kracht-)dieren dan zullen de beschrijvingen daarvan je inspireren. Ben je meer iemand die een band voelt met godin en/of god, dan vind je visualisaties om via die verbinding het contact met je levensboom te verdiepen. Volgens mij kan het trouwens ook heel goed andersom werken; je hebt een band met een boom en kunt met de gegevens beschrijvingen en visualisaties bijvoorbeeld je krachtdier leren kennen of je band met godin en/of god verdiepen. Overal in het boek zijn de wisselwerking en samenhang tussen alles zichtbaar en voelbaar.

Het boek bevat onder het kopje ‘Kijkboom’ plekken van bomen op te bezoeken zodat je ze kunt leren kennen. Bijvoorbeeld een lariks in een arboretum, de duiveltjesiep in Amsterdam, lindes in Utrecht en kersenbomen in de Betuwe. 

In veel steden kent men een lijst met oude monumentale bomen en/of een plaatselijke bomenroute. In Gouda waar ik woon, maak ik opnieuw kennis met de Goudse bomenroute met het boek van Marjanne in de hand. Wanneer ik nu in gezelschap wandel, vertel ik door de opgedane kennis andere wetenswaardigheden. Ik vertel niet dat van platanen meubels kunnen worden gemaakt, maar vertel over Plataan als vroedvrouw en zielenzuster.

En ik doe, tijdens rustige momenten in parken, enkele oefeningen van Marjanne om de band die ik al heb met een boom verder te verdiepen. Bijvoorbeeld de visualisatie bij de paardenkastanje oefen ik met gesloten ogen en met mijn rug tegen een monumentale kastanje van meer dan 100 jaar oud.

Het boek ligt hier op tafel. En iedereen die over de vloer komt - van familie tot thuiszorghulp - pakt het boek op, begint enthousiast te bladeren en geïnteresseerd te lezen. Het boek is vormgegeven met schitterende foto’s, heeft een duidelijke inhoudsopgave en een prettige tekstindeling met uitnodigende kopjes.

Recensie: Selma Damsma


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/11/2017 21 november - 4 december 2017: het Blauwe Nacht levenspad
14/11/2017 Legging met de edele stenen voor de week van 13 november 2017
14/11/2017 De nieuwe maan van 18 november 2017
10/11/2017 9 - 21 november 2017: het Witte Hond levenspad
 

Agenda

17/12/2017 Levensbomen en 13 heilige nachten - jaartraining Marjanne Huising
12/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam
13/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam