blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 3e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Prachtboek - recensie

Het woord ‘heggenheks’ komt voort uit verhalen dat in vroeger tijden dorpen vaak werden omgeven door een soort heg, een haagbeuk. De natuurgenezers/kruidenvrouwen, ooit de lokale dokters, woonden meestal in hun eentje vlak binnen of buiten zo’n natuurlijke begrenzing. Ook stond deze heg voor de grens tussen deze wereld en andere werelden. Heggenheksen konden adviezen geven aan dorpsbewoners, hadden vaak een helderziend zicht op nu, verleden en toekomst. We weten hoe tragisch het met de meeste van deze mannen en vrouwen is afgelopen in onze westerse samenleving. Het kwam zacht gezegd de kerkelijke macht niet zo goed uit dat deze natuurverbinders hun diensten verleenden aan de gemeenschap.

Marjanne Huising noemt zichzelf met enige trots een hedgewitch, een heggenheks dus. Zij is een kruidenvakvrouw en heeft in Assen een eigen opleiding. En nu ligt hier een boek, waarin zij op eigen-heksige-wijze betekenis geeft aan 34 bomen. Het staat vol praktische wijsheden over wat je kunt doen met bladeren, bloemknoppen, schors enzovoort, ontstaan door haar innerlijke afstemming op de bomen. Zo verkreeg zij antwoorden van de boom zelf en schreef zij als het ware het boek ‘samen met de bomen’, die namen kregen als Vuurvrouw (els), Huwelijksbemiddelaar (eik), Magiër (hazelaar) en Buxusmoeder dus.

Samen met A3 boeken maakte ze er een fraai geïllustreerd boek van. vol bezielde foto’s van bomen, blaadjes en bloemen en allerlei mooie, fleurige illustraties uit verschillende culturen. Op sommige foto’s van Jenny Boxem zijn mysterieuze lichtwezens en boomnimfen (dryaden) rond een boom te zien. Zo word je meegenomen ‘het eigen innerlijke bos in’, om intuïtief contact te maken met bomen. Er zijn oefeningen, zoals contact maken met je levensboom (‘de boom als vriend, de boom als jezelf, jezelf als vriend’). Dit kan een bestaande boom uit je herinnering zijn, of een boom die jou nu opvalt, die iets te spiegelen en te vertellen heeft. Meditaties in het boek gaan veelal over hoe je je kunt afstemmen op bomen. Eigen ontdekkingen kun je vergelijken met de inzichten van Marjanne Huising. Dit boek lees je dan ook niet zozeer achter elkaar uit. Het is meer een naslagwerk voor als je de natuur - en vooral bomen - meer wilt verbinden met je dagelijks leven.

Achterin staat een sprookjesachtige vertelling van en over Marjanne zelf. In haar herinnering stond in de grote stad waar ze opgroeide een speciale boom vlakbij haar ouderlijk huis. Een ‘troostboom’. Na het nodige lief en leed meegemaakt te hebben, ging ze vele jaren later weer eens terug naar die boom. Het bleek een plataan. Ook nu gaf ze troost en maakte het onbezorgde kind weer in haar wakker. En zo is uit deze plataan (de Zielenzuster) dit prachtboek voortgesproten.

Recensie: Rob Heiligers voor BewustZijn online


http://www.bewustzijnonline.nl/www.bewustzijnonline.nl/boeken.html

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/11/2017 21 november - 4 december 2017: het Blauwe Nacht levenspad
14/11/2017 Legging met de edele stenen voor de week van 13 november 2017
14/11/2017 De nieuwe maan van 18 november 2017
10/11/2017 9 - 21 november 2017: het Witte Hond levenspad
 

Agenda

17/12/2017 Levensbomen en 13 heilige nachten - jaartraining Marjanne Huising
12/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam
13/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam