blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Pionier als roodkapje - interview met Selma Sevenhuijsen

“Roodkapje is een oud verhaal over inwijding. De overgang van meisje naar vrouw. Het verhaal zit vol met symbolen: brood, wijn, het bos, de jager en de wolf. Ze gaat op avontuur, op onderzoek. Ze laat de stad achter zich en gaat de wildernis in. Het is het verhaal van mijn leven. Ik ben ook een pionier. Ik was een van de zes vrouwen, naast de 180 mannen, die destijds in de collegebanken zat bij politicologie. Toen ik begon was ik een van de weinige vrouwelijke hoogleraren. En nu voel ik me ook een pionier en avonturier. Op zoek naar nieuwe - of zijn het oude – antwoorden uit vervlogen culturen en verhalen, waaronder sprookjes.

Sprookjes dragen oude kennis in zich. Het zijn oude verhalen die ons collectief bewustzijn verwoorden en ze zijn te koppelen aan ons eigen leven. Ga maar eens op onderzoek uit en kijk eens wat jouw favoriete sprookje is, dan zul je zien dat jouw leven, jouw pad, parallel aan het verhaal loopt.”

Dit zegt Selma Sevenhuijsen (1948), van oorsprong onderzoeker en hoogleraar vrouwenstudies. Ze heeft vele mensen begeleid en opgeleid en haar sporen verdiend met het onderwerp ‘zorgethiek’. Ook nu nog wordt haar werk geciteerd, ze heeft veel bereikt en dat geeft voldoening. Na haar prepensioen heeft ze zich toegelegd op werken met het labyrint en op oude wijsheidskennis en spirituele praktijken uit culturen als de Etrusken en de Inka’s.
De psycholoog Carl Jung is een groot voorbeeld en inspirator. Zijn ideeën over collectief bewustzijn en synchroniciteit in plaats van causaliteit spreken haar enorm aan. Het heeft haar ogen geopend en haar manier van denken veranderd. Het heeft haar een nieuw type onderzoeker gemaakt, die zichzelf meeneemt in haar onderzoek....  Het volledige artikel is in de PDF te lezen, die u hieronder kunt downloaden.

Selma Sevenhuijsen werd geïnterviewd door Anja Slendebroek naar aanleiding van de tentoonstelling Female Power voor Visies, een uitgave van Elan expertisecentrum, 2012/5

Foto Selma: Domien Verwer


Download

pdf 5-3-roodkapje-interview-elanexpertise.nl.pdf

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

08/12/2019 De volle maan van 12 december 2019
03/12/2019 3 - 15 december 2019: het Geel Zaad levenspad
22/11/2019 Je kunt nooit meer gewoon naar een boom kijken - recensie
20/11/2019 20 november - 2 december 2019: het Blauwe Aap levenspad
 

Agenda