blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Op zoek naar de Andere Wereld - deel 5 - Avalon

Al weer vijfentwintig jaar geleden reisde Ruud Borman voor het eerst naar Glastonbury. Hij had erover gelezen in boeken over koning Arthur, maar zijn leesvoer voor de reis van toen was het boek 'De Nevelen van Avalon' van Marion Bradley. Hij herkende de magische Tor al op grote afstand en dacht aan Morgana le Fay die met haar medepriesteressen op dit legendarische eiland had gewoond. Deel 5 uit zijn verslag over zijn zoektocht naar de Andere Wereld.

 

 In haar tijd was Avalon nog met de wereld van de oude wijsheid verbonden, maar door de ondergang van Arthur's koninkrijk, verdween het voorgoed in de mist van de tijd en ging het op in het elfenland achter de westelijk horizon.

Terwijl ik langs de Tor reed en de eerste beelden van Glastonbury zag had ik het gevoel dat ik thuiskwam. Dat gevoel is sindsdien gebleven.

 


 

Er was een tijd dat men door de nevelen het oude Avalon kon bereiken. Het eiland van de oude wijsheid was echter na de dood van Arthur weg gedreven uit de gewone wereld. Geoffrey of Monmouth, kroniekschrijver en bisschop, schreef in 1135 als eerste over het legendarische eiland en de priesteres Morgana le Fay in zijn 'History of the Kings of Britain'. Aangenomen wordt dat hij zijn informatie ontleende aan oudere bronnen, waarbij we vooral aan eeuwenlang mondeling overleverde verhalen uit Wales moeten denken. Een deel van die verhalen vindt zijn oorsprong in Ierland.Toen Geoffrey verhaalde over het mythische Avalon sprak hij van de plek waarheen Arthur- dodelijk gewond na zijn laatste veldslag- werd gebracht om daar zijn laatste rustplaats te vinden. Morgana zou zijn wonden verzorgen.


 


Middeleeuwse bronnen vermelden dat de elfenvorst Gwyn ap Nudd zijn kasteel op de Tor had en dat hij vandaaruit de toegang tot de Andere wereld beheerste. Toen de priester St.Collen aan de voet van de Tor was neergestreken werd hij daar bezocht door een afgezant van Gwyn, die hem uitnodigde om een bezoek aan zijn burcht te brengen. St Collen sloeg de uitnodiging af, maar de volgende avond verscheen dezelfde persoon opnieuw en herhaalde de uitnodiging van de elfenkoning. Wederom wilde de monnik de invitatie niet aannemen, maar na een derde verzoek besloot St.Collen de tocht naar de top van de Tor te ondernemen. Hij betrad een prachtige feestzaal vol kleurrijk geklede mannen en vrouwen. Er klonk mooie betoverende harpmuziek. Gwyn ap Nudd kwam hem zelf tegemoet om hem welkom te heden. De geestelijke was echter geenszins gediend van het in zijn ogen heidense vertoon en begon wijwater om zich heen te sprenkelen. Onmiddellijk waren de feestzaal en alle gasten verdwenen en stond hij eenzaam op een koude winderige Tor. De toegang naar de Andere Wereld van de elfen wordt nog altijd gemarkeerd door de 'Eggstone' op de zuidhelling.

 

 

 

De markante Tor domineert het landschap van Glastonbury. De heuvel met zijn karakteristieke terrassen en de 'St.Michaelstower' op de top is vanaf grote afstand herkenbaar. Omgekeerd heb je vanaf de top een wijds uitzicht over de hele omgeving.

 

 

Ga in Glastonbury op zoek naar het graf van Arthur op het abdijterrein, bezoek Wearyall Hill waar Jozef van Arimathea met de Graal aan land kwam en ga genieten van de bloemenpracht en magische rust in de Chalice Well. Na enige dagen zul je merken dat deze plaats bezit van je neemt en dat je terechtkomt in de Anderwereld van de elfen waarin Arthur, Morgana le Fay, Merlijn en de Lady of the Lake op je pad komen. Je komt ze tegen in de bijzondere winkeltjes in Highstreet en snuffelend en bladerend in de uitstekende boekhandels.

 

 

Als je Glastonbury eenmaal gezien en beleefd hebt kom je er steeds weer terug en misschien ga je er zelfs wonen.

 


http://www.ruudstijdreizen.blogspot.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda