blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Op zoek naar de Andere Wereld - deel 4

Koning Arthur en zijn ridders reden een andere wereld binnen toen ze op zoek gingen naar de Graal. Ze trokken door desolate gebieden en duistere wouden, vochten met draken en reuzen en belandden bij betoverde kastelen. Soms trouwden ze met elfenprinsessen die op hun pad kwamen, maar de Andere Wereld was de meeste ridders niet gunstig gezind. Sommigen verdwenen spoorloos en anderen stierven een smadelijke dood.

Arthur's reis naar de overzeese Andere Wereld liep rampzalig af; hij verloor het grootste deel van zijn strijdmakkers. Veel Ierse mythen verhaalden ook over dergelijke rampspoed van hun avontuurlijke krijgers en het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat een aantal elementen in de Arthur-overleveringen daarin hun oorsprong vinden.

 

 

 

Wales heeft veel kenmerken van de gebieden waar Arthur's ridders doorgetrokken zouden kunnen zijn: moeilijk toegankelijke bergstreken, kloven met woeste beken, dichte wouden en geheimzinnige meren. Het waren plekken die voor de Kelten en hun voorgangers heilig waren. Ze brachten er duizenden jaren lang offers aan de goden: gebruiksvoorwerpen, sieraden, wapens en soms ook mensen. Het teruggeven van Arthur's zwaard Excalibur aan de Vrouwe van het Meer geeft dan ook een oeroude traditie weer.

 

 

Via meren kon men naar de Andere Wereld, het elfenland, reizen. Er zijn tal van mythen uit Wales waarin mensen via een meer in die Wereld terechtkwamen en omgekeerd waren er elfenvrouwen die uit het meer kwamen om een sterfelijke man te trouwen. In elfenland bleef men jong en gezond. Vaak was er een soort hoorn of ketel van overvloed waar naar avontuurlijke strijders op zoek gingen. Het was de Graal van de Kelten die in ouderdom wellicht al terug gaat tot de tijd waarin de grote megalithische monumenten werden gebouwd.

 

 

Ook via moerassen en grafheuvels kon men in de Andere Wereld terechtkomen.

Mensen werden soms als boodschapper aan de goden in het veen geofferd.

Bij Manchester werd de 'Lindow Man' door archeologen in een veenplas gevonden. DNA-onderzoek onder de bewoners uit de omgeving wees uit dat er nog een honkvaste regelrechte nazaat van hem niet ver van de plas woonde. In Wales zijn ook veenlijken gevonden met sporen van beschildering. Blauwe decoratie was met wede aangebracht(Keltische oorlogskleur) en groene met koperhoudende klei (Green Man).

 

 

 

 

Ondertussen ben ik in Wales aangekomen bij de Fairy Glen, even ten zuiden van Betws-y-Coed. Al gauw hoor ik het water van de Conwy stromen en vrij snel sta ik voor het door bomen en struiken beschutte dal van de wild stromende beek met een bedding van witte en grijze rotswanden . Het ziet er bijna onwerkelijk uit, alsof iemand de steenlagen heeft opgepoetst.

 

 

Het is een heel bijzonderdal waarvan een bijna bovennatuurlijke sfeer uitgaat. Uiteraard hoop ik elfen te zien, maar door mijn avontuur op Skye weet ik dat je dan niet naar ze op zoek moet gaan.

 


http://www.ruudstijdreizen.blogspot.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda