blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Op zoek naar de Andere Wereld...

Groot-Britannië is bezaaid met steencirkels. Hele grote en hele kleine. Tot enige eeuwen geleden wist men geen raad met het bepalen van de oorsprong en ouderdom van deze 'bouwsels'. Uit de heidense tijden, toen ze werden aangelegd, kon immers niets goeds voortkomen. Stonehenge werd toegeschreven aan de toverkunst van de magiër Merlijn die de 'Giant's Dance' vanuit Ierland liet overkomen naar de vlakte van Salisbury in Zuid-Engeland. De steenkring van Castlerigg(hierboven) in Noordwest-Engeland is bekend vanwege het prachtige panorama.

In de omgeving vind je ook de 'Long Meg and her dauhters stone circle', ooit een heksenkring die door een plaatselijke tovenaar in steen werd veranderd. Bij belangrijke steenkringen zoals die van Stonehenge en Avebury tref je altijd grote hoeveelheden grafheuvels aan. In Ierland waren ze de plaatsen waar de Tuatha de Danann woonden nadat ze door de Kelten verslagen waren. Ze behoorden tot het elfenvolk en de belangrijksten onder hen kregen in de keltische periode een goddelijke status. Via de in het voor- en najaar geopende grafheuvels kon je naar de Andere Wereld reizen, het land waar je jong en gezond bleef. Men noemde dat dat Avalon, Tir na nÓg, Annwn of de Westelijke Paradijselijk Eilanden.
In Nederland kennen we het begrip Andere Wereld in deze zin niet, ook al kunnen we uit witte-wievenverhalen wel afleiden dat men van het bestaan ervan wist.
Eenmaal weg uit Schotland stuit ik op de Muur van Hadrianus, een verdedigingswerk dat werd aangelegd om de keltische Caledoniërs uit het noorden bij hun invallen een halt toe te roepen. Voor de Romeinen was alles wat ten noorden deze muur lag barbaars, de inwoners waren van een andere wereld.
Over het negende legioen dat in de tijd van Hadrianus vanaf de muur naar de Hooglanden zou zijn gemarcheerd om de Caledoniërs een lesje te leren doet een hardnekkig verhaal de ronde. Het leger verdween in de mist en kwam nooit meer terug.

 

Met foto's erbij is dit blog hier te vinden:

 


http://www.ruudstijdreizen.blogspot.nl/2012/07/op-zoek-naar-de-andere-wereld-wereld.html

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda