blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Omhul jezelf met de kracht van Moeder Aarde door de vrouwenmantellegging

Dit verhaal begon met de heilige nachten van eind vorig jaar – begin dit jaar. In een van die nachten droomde ik over de vrouwenmantel. De plant die bij mij hoort en blijft sinds ik mijn natuurpad volg. Uit de droom is me het beeld bijgebleven van de vrouwenmantelenergie die Moeder Aarde omhult. Een witzilveren energie die onderdeel is van de aura van Moeder Aarde. Ik kan het niet anders benoemen. Terwijl ik met mijn hoofd in de wolken van Moeder Aarde liep, werd me duidelijk dat het dit jaar belangrijk is dat de energie van de vrouwenmantel een plek krijgt.

Het is inmiddels mei 2014 en de geboorte van de Kruidenwijsheid affirmatie- en actiekaarten is een feit. Tijdens de ontwikkeling van deze kruidenkaarten ontstond het idee om niet alleen affirmaties te gebruiken om kruiden te verinnerlijken, maar ook activiteiten te vermelden waardoor je een kruid daadwerkelijk kunt beleven en onderdeel van jezelf laten zijn.
De kruidenkaarten zijn een poort naar de wijsheid die in onszelf ligt besloten, waarbij je ook verbinding met het universeel bewustzijn kunt leggen.

De vrouwenmantellegging heeft te maken met het helen van de baarmoeder en het verbinding maken met de tijd dat je in de baarmoeder groeide. Tevens kun je contact leggen met jou ziel die op weg was naar de aarde. Ik zal de legging illustreren door zelf kaarten te trekken en uit te leggen.

De eerste kaart is voor de baarmoederheling. Deze kaart helpt creatiekracht aan te raken en de moed te verzamelen om te leven zoals jij dat wilt.
Ik trek ‘walnoot’. Hmmmmm, mag ik nog ruilen? Nee, even stil worden en de affirmatie lezen “Ik kijk naar de stap die ik wil nemen, ik zie de innerlijke rust die daaruit voortvloeit”. Die komt binnen en ik zie de walnoten voor me, die als je ze opent in twee delen veel kostbaars geeft. Lekker en intrigerend. Vooral de verdeling in links en rechts door een vlies. Het lijken wel hersenen, wordt vaak gezegd. Rust in het hoofd, rust in de buik?

De tweede kaart legt verbinding met Moeder Aarde. Contact met je voeten, Moeder Aarde geeft daadwerkelijk handen en voeten aan innerlijk kracht.
IJzerhard is de tweede kaart, een kruid bij zeurende hoofdpijn en menstruatiepijn. Een kruid voor de doorzetters die soms vergeten te voelen wat ze zelf willen.

De derde kaart van de legging is de kaart die de steun van de voormoeders weergeeft. Vlier, joepie! Daar ben ik blij mee. Want het sprookje van Vrouw Holle hoort bij de vlier en afgelopen weekend heb ik het weer verteld, omdat het een sprookje over reïncarnatie is. Ik voel mijn voormoeders in deze struik. De bloemen bloeien volop op dit moment. Straks loop ik nog even naar buiten om een scherm te plukken voor de thee.

De vierde kaart staat voor Zuster Maan. Het accepteren van de golvende lijn waarlangs het vrouw zijn, het leven loopt. Gevoel en verstand laten samenwerken om intuïtie onderdeel, echt onderdeel van het leven te maken.
Sleutelbloem is de kaart voor Zuster Maan en de affirmatie zegt ‘Ik laat een frisse wind waaien en durf opnieuw te kiezen’. Dat doen maakt dat mijn pijn in de buik niet meer hoeft. Er is altijd een nieuwe mogelijkheid.

Wat mag ik allemaal in actie omzetten via de kruiden?
De sleutelbloem vraagt om een schatkist die ik mag vullen met optimistische gedachten, daar kunnen dan ook de walnoten en ijzerhardolie in, het verhaal van Vrouw Holle en de geneeskracht van de vlier. Wanneer zal ik de schatkist openen?

PS Voor de mannen gaat het om het onderbuikgevoel en de weg naar de aarde heeft iedereen bewandeld.

Vrouwenmantel heeft als hoogste doel om je te omhullen. Een mantel om je heen om de zorgen, de pijn, de ontmoetingen, de blijdschap te omhullen met zachtheid. Vanuit die omhullende mantel kun je de stap nemen om te zijn wie je bent.

Tekst: Marjanne Huising


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda