blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Niet het geijkte rijtje, maar eerst inzicht - recensie

Meer energie, wie wil dat nou niet. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een chronisch tekort heeft aan energie. Hoe komt dat nou toch? Doen we teveel, willen we teveel, doen we de verkeerde dingen, laten we de verkeerde dingen?

Iets gaat er verkeerd in ieder geval, want energie is iets wat voor iedereen toegankelijk is, een natuurlijke staat van zijn. Een goede balans tussen rust, voeding en activiteit zijn over het algemeen de basis principes van een goed energie huishouding. En toch lijken veel mensen op het randje van uitputting te leven, ondanks dat er voldoende voeding voorhanden is, op iedere hoek van de straat een sportschool staat en we allemaal een bed tot onze beschikking hebben.

Blijkbaar zijn er meer invloeden die een aanslag doen op onze energie huishouding. En voldoende energie willen we allemaal om alle activiteiten te kunnen uitvoeren die we voor onszelf bedacht hebben.

Ook ik worstel al jaren met het thema ‘energie’. Inmiddels weet ik dat m.n. het HSP aspect nogal eens voor behoorlijke energie lekkages kan zorgen. Dat ik niet zo goed ben in mijn grenzen herkennen en stellen, behoeftes van anderen nogal eens voorrang geef boven de mijne etc. Kortom, uit balans raken is voor mij niet zo moeilijk!

Jeanine schrijft in haar inleiding: “Ben jij vaak moe? Heb je allerlei vage klachten of zit je gewoon niet lekker in je vel? Dan is jouw energie uit balans geraakt. Pas als je de balans herstelt, zul je weer fit en vitaal worden.”
“Mensen vragen mij altijd hoe ik aan zoveel energie kom en hoe ik toch zoveel kan doen op één dag. En het antwoord is simpel: balans. Ik zorg ervoor dat ik mijn energie in balans houd. Dat betekent balans tussen inspanning en ontspanning, tussen actief en passief, tussen leuk en niet-leuk, tussen mezelf en de anderen. Zoals Yin en Yang dus.”

Energie heeft een fysieke kant, iets kunnen doen, maar ook een niet-fysieke kant zoals geestkracht en veerkracht.

Jeanine schrijft in dit boek over de energie huishouding aan de hand van de TCM (Traditional Chinese Medicine oftewel Traditionele Chinese Geneeskunde). De oude oosterse wijsheden tonen duidelijk hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Een belangrijk onderdeel van de TMC zijn de elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Alle energie is namelijk te verdelen in deze vijf elementen. Elk element correspondeert met een bepaald orgaansysteem. Zowel fysiek als niet fysiek. Steeds wordt ook de link gelegd met de natuur, waardoor de samenhang mens en natuur nog meer benadrukt wordt.

In het boek wordt hier op een heldere, beknopte manier (de TMC is natuurlijk een tamelijk uitgebreide materie) uitleg over gegeven en vooral hoe je het zelf kunt gebruiken.

Aan de hand van diverse checklists en voorbeelden kun je zelf je knelpunten en blokkades in kaart brengen. En met de concrete tips en oefeningen meteen zelf aan de slag. De ene keer zal het iets fysieks zijn, de andere keer misschien toch iets niet-fysieks (emoties, gedachten, intenties e.d.).

Ze raadt je aan om een map aan te leggen die je als werkschrift gebruikt gedurende het lezen van het boek en de oefeningen die je doet. Het geeft een overzicht waar de blokkades zitten en welke oefeningen van toepassing zijn en natuurlijk leg je op die manier je vorderingen vast.

Een belangrijk gedeelte in het boek is weggelegd voor het element Aarde, verantwoordelijk voor 60% van je energie en de basis voor het goed functioneren van alle andere elementen en organen.

Het voert te ver om alle elementen en hun invloeden uitgebreid te beschrijven. Daarvoor moet je zelf het boek bestuderen. En dat lezen is echt de moeite waard. Zo op het oog lijkt het lastige materie: oosterse wijsheden, elementen, fysiek en niet-fysiek, pfff je zou van minder uitslag krijgen. Toch leest het boek gemakkelijk weg. Jeanine heeft een prettig leesbare schrijfstijl, geeft volop praktijkvoorbeelden en goede oefeningen, affirmaties en tips. Overal proef je haar ervaring uit de praktijk, waardoor het geen theoretisch verhaaltje wordt.

En ik vind het bijzonder knap hoe zij een eeuwenoude, oosterse, levenswijze helemaal weet te vertalen en bewerken, zodat het voor ons, westerse nit-witten, bruikbaar is.

Ik vind het echt een aanrader dit boek, omdat het geen instant tips zijn voor meer energie. Niet het geijkte rijtje; gezonde voeding, voldoende rust, sporten. Maar eerst inzicht waar, op welke details de kneep zit en deze ook op een holistische manier wordt benaderd. Soms zit het ‘ energie-lek’ heel ergens anders dan je zou verwachten, en is de oplossing dus ook niet zo voor de hand liggend als je in eerste instantie zou denken.

Ik heb weer een hoop nieuwe dingen geleerd, o.a. dat mijn aarde-energie wel een oppepper kan gebruiken. En dat het dus voor mij bijvoorbeeld helemaal niet zo goed is om de dag te beginnen met een bak koude yoghurt (waar ik dus ook al van nature een afkeer van heb). Blijkbaar functioneert mijn innerlijke gids nog niet zo slecht.

Recensie: Yolanda Roos


http://www.justbeyou.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda