blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Nicolien de Kroon: ik ben op zoek naar bananendooskinderen

Op 21 september a.s., de Internationale Dag van de Vrede, verschijnt het boek ‘Motherhood – 18 jaar en meer dan 200.000 bananendozen voor kinderen en moeders’ van Nicolien de Kroon. Ze zou zo graag het eerste exemplaar overhandigen aan een kind dat zo’n bananendoos heeft ontvangen en is daarom een zoektocht begonnen.

Ze maakte vele reizen naar oorlogs- en rampgebieden met vrachtwagens vol hulpgoederen. In totaal deelde Nicolien de Kroon, een gewone moeder uit Andijk, vanaf het begin van de Eerste Golfoorlog (1991) tot na de zware aardbeving in Pakistan (2005) meer dan 200.000 bananendozen uit aan kinderen en moeders. Daarnaast nam ze andere hulpgoederen mee, waarvoor ze van tevoren steeds een boodschappenlijstje kreeg uit het desbetreffende land. Het waren intensieve, veelbewogen jaren die haar niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Maar alle problemen, tegenslagen, manipulaties en kritiek vergat ze zodra ze keek in de ogen van een kind dat een bananendoos kreeg. Met de presentatie van haar boek in het verschiet, hoopt Nicolien met een persoonlijke oproep een of meer van die kinderen te traceren:

“Ik ben op zoek naar jou!
Je had het moeilijk, je was bang en verdrietig, en je was nog een kind. Op een dag kreeg je een grote bananendoos waarop vrolijke tekeningen waren geplakt. De doos was zo zwaar dat je hem bijna niet kon tillen. Met een dikke zwarte stift stond er bijvoorbeeld ‘Boy 12 years’ of ‘Girl 10 - 12 years’ op geschreven. Er zaten warme kleren in en nieuwe schoenen, eten, schoolspulletjes, speelgoed, maar ook een mooie knuffel. Kun jij je dit nog herinneren?
Samen met je ouders ben je in Nederland terechtgekomen. Je bent hier naar school gegaan en leerde de Nederlandse taal spreken. Misschien ben je inmiddels getrouwd en heb je al kinderen.
Het land waar jij bent geboren, kan Irak, Koerdistan, Bosnië, Servië, Afghanistan, Slovenië, Iran, Albanië, Kosovo, Kroatië, Tsjetsjenië, Pakistan, Rusland of India zijn.
Ik ben op zoek naar jou!
Ik zou zo graag van je horen hoe je het toen vond om die bananendoos te krijgen en het gevoel dat je had toen je deze doos uitpakte. Want jij
was het voor wie wij de vrachtwagens vulden en de kinderpakketten zo mooi mogelijk maakten. Ik hoop snel van je te horen!”

‘Motherhood’ is de naam die de stammoeder van de Barzani clan uit de Barzan vallei aan Nicolien gaf voor haar organisatie. De ontmoeting met die stammoeder is slechts een van de vele bijzondere ontmoetingen. Alles wat nodig was om de hulpgoederen ter plekke en in de juiste handen te krijgen, zette ze in. Soms wist ze zelf op onthutsend eenvoudige wijze in contact te komen met bekende mensen, soms ontstond het contact door toedoen van derden. Hierdoor was het voor Michael Gorbatsjov mogelijk om haar een fax te sturen met een rechtstreekse hulpvraag voor de kinderen en hun moeders in het door oorlog verscheurde Tsjetsjenië. “Ik zag toen, en nu nog steeds, iedereen als gelijke, weliswaar ieder met een andere functie en de daarbij horende mogelijkheden. Door al mijn reizen werd het mij steeds duidelijker dat wij als mensen allemaal gelijk zijn en dezelfde wensen hebben in dit leven: in vrede en veiligheid leven met degenen die ons lief zijn en voeding kunnen geven aan onze kinderen en aan onszelf.”

In haar boek doet Nicolien verslag van 18 jaar Motherhood en geeft ze inzicht in de werkwijze van grote hulporganisaties, de invloed van de media en de corruptie die hieruit voortvloeit. De kritiek waaraan zij blootstaat, beschrijft zij openlijk, en ook hoe zij werd genoodzaakt haar werkzaamheden te staken.
Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren camera, vergezelde haar op vele reizen. Zijn foto's in dit boek maken deze ongelofelijke levensreis tastbaar.

Wie ooit een bananendoos van Motherhood heeft ontvangen en op 21 september bij de boekpresentatie aanwezig wil zijn, kan zich melden via mamma.4.life@hotmail.com of 06 30021700

Foto: Eddy van Wessel


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

16/09/2020 Indrukwekkende verzameling - recensie
15/09/2020 15 - 27 september 2020: het Witte Hond levenspad
12/09/2020 De nieuwe maan van 17 september 2020
11/09/2020 Levendig geheel - recensie
 

Agenda