blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

'Motherhood' geeft je weer moed - recensie

Nicolien heeft op haar vijftiende iets vreselijks meegemaakt, waardoor ze van haar onschuld is beroofd. Ze raakt zichzelf kwijt, totdat ze geraakt wordt door de Heilige Geest. Vanaf dat moment kan ze extra voelen en zien, waardoor ze zich begint te ontpoppen als een strijdster voor rechtvaardigheid.
Zodra Nicolien besluit om een vrachtwagen te vullen met kleding en schoenen voor de Koerdische vluchtelingen, verspreid deze actie zich als een lopend vuurtje en ze krijgt hulp uit onverwachte hoeken.
Het vergt veel doorzettingsvermogen en tijd om de vele vrachtwagens en vrijwilligers naar het buitenland te krijgen, maar uit het goede van haar hart zet ze door, ook al heeft ze het al druk genoeg met haar zoons.

Na drie verschillende acties en veel vrachtwagens vol hulpmiddelen later, heeft Nicolien met haar stichting Motherhood alleen al 10.000 kinderen blij gemaakt. Dit gaat in een tijd zonder computers en mobiele telefoons niet makkelijk, maar op de een of andere manier dienen zich altijd oplossingen voor de problemen aan.
Ze besluit in 1992 samen met drie enthousiaste dames officieel de stichting Motherhood op te richten en het is een groot succes. Financieel loopt het iets anders, waardoor Nicolien en haar team alles op alles moet zetten om uit de schulden te komen. Zonder geld is er ook geen hulp voor de kinderen.
Uiteindelijk weet ze – dankzij de hulp van God, het transportbedrijf Jan de Lely en een grote groep moeders, vaders en kinderen – 66 vrachtwagens tot de nok toe te vullen voor de kinderen in Albanië. De goede daden van de ‘gewone’ moeder en huisvrouw uit Andijk blijven zich opstapelen en ze weet steeds meer harten te veroveren. Tegelijkertijd krijgt ze ook steeds meer kritiek.

Dan breekt de tijd aan waarbij alle verschrikkelijke dingen die Nicolien tijdens haar reizen heeft gezien, haar inhalen. Ze kan niet meer normaal functioneren. Bovenop dit alles worden zij en haar kinderen ook nog eens bedreigd. Is dit het einde van Motherhood?

In Motherhood laat Nicolien zien hoe belangrijk het is dat mensen om elkaar geven, ongeacht ras, grens, taal en religie.

Ik was geschokt door de harteloze kritiek die Nicolien kreeg met haar organisatie en ben even gaan surfen. Ze is echt heel slecht afgeschilderd, terwijl de stichting Motherhood zoveel levens heeft veranderd.

Dankzij dit boek geeft Nicolien je een kijkje achter de schermen en lees je hoeveel werk en energie er in de stichting zit. Tevens staan er ook veel hartverscheurende, hartverwarmende en krachtige passages in. Deze schetsen een goed beeld van hoe al dat lijden, oorlog en armoede je zo hard in je ziel kan raken dat je er eenzelfde trauma aan overhoudt als menig veteraan.

Nicolien de Kroon is een indrukwekkende ziel die je weet te raken als je dit boek leest. Ze heeft haar hart open staan voor iedereen die op welke manier dan ook lijdt en dat is in deze egocentrische wereld heel uniek. Tevens geeft Motherhood je weer moed; verandering is mogelijk, zelfs met babystapjes. Elke goede daad is er één en elke kind in nood kan een knuffel hard gebruiken.

Fotograaf Eddy van Wessel heeft een groot aantal indrukwekkende en hartverscheurende (maar ook hartverwarmende) foto’s van de transporten gemaakt, waardoor het bijna lijkt alsof je erbij was. Zijn foto’s vertellen het indrukwekkende verhaal van Motherhood.

Zodra je Motherhood uit hebt, is het onvermijdelijk dat je op zoek gaat naar een manier om iets ten goede te veranderen of bij te dragen aan deze wereld. Dat bewijst de kracht van de woorden en daden van Nicolien!

Recensie: Marieke de Wolf
 


http://www.bangersisters.nl/category/boekrecensies

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
07/11/2019 7 - 19 november 2019: Witte Spiegel levenspad
28/10/2019 Mannen zijn geen vrouwen - recensie
 

Agenda