blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Maya wijsheid in het licht van de schepping: 9 - 21 maart 2015

De Maya Tzolkin kalender vertelt het verhaal van je levensreis op basis van je geboortedatum. Zo kun je veel te weten komen over je kwaliteiten, talenten en hoe je vanuit de kosmos energetisch wordt ondersteund om te groeien en creëren. De Tzolkin vertelt ook een groter verhaal: het verhaal van de schepping en wat we als mensheid komen doen op aarde. Dit is het zesde artikel in een serie van twintig over de levenspaden van de Tzolkin. Elk levenspad telt dertien dagen en elke dag heeft zijn eigen energie die je ondersteunt bij het innemen van jouw eigen plek in het geheel.

Blauwe Adelaar levenspad: een nieuwe wereld creëren

Het Blauwe Adelaar levenspad gaat over het talent van de mensheid om hoop en licht te brengen voor de toekomst en zo een nieuwe wereld te creëren. Het is eenvoudig te zien hoeveel schade we met elkaar toebrengen aan de wereld. Het is ook eenvoudig te zien hoe anderen daarmee moeten stoppen. Zij moeten het beter doen, zodat wij het ook beter krijgen. Met ‘zij’ bedoelen we de wereldleiders, politici, ambtenaren, bazen, collega’s, familieleden, partners en kinderen en andere ‘anderen’.
En zo zitten we gevangen in afhankelijkheid. Je kunt een ander niet dwingen anders te leven en je kunt een ander ook niet redden. Als je vergeet dat je zelf best wat kunt doen, voel je je ook nog eens machteloos bij alle ellende die je om je heen ziet. Machteloosheid is echter geen fundament voor een nieuwe wereld.
Het Blauwe Adelaar levenspad leert je het drama van afhankelijkheid te ontstijgen door vanuit een hoger perspectief naar de wereld te kijken en vervolgens op een nieuwe manier af te dalen in de realiteit. Dan is het eigenlijk heel eenvoudig om een nieuwe wereld te creëren: begin bij jezelf en blijf bij jezelf. Het Blauwe Adelaar levenspad laat je stap voor stap zien hoe je een nieuwe wereld creëert vanuit jezelf.

DNAfirmaties

De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtstreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Blauwe Adelaar levenspad en ze activeren jouw herinnering aan ons gezamenlijke talent. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert wie je werkelijk bent en brengt je in verbinding met het collectieve hartsverlangen van de mensheid.
 

1. Ik overzie het grote plan

Jij creëert een nieuwe wereld door het voor jezelf te doen, samen met mij en alle anderen. Adelaar ziet wat er nodig is om de wereld naar een hoger plan te brengen en wil dat als echte doener dolgraag realiseren. Dat lijkt een enorme klus, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Wat jij kunt doen ligt binnen handbereik: in je eigen leven. De mate waarin je iets kunt betekenen voor de wereld, wordt boven alles bepaald door de mate waarin je jezelf naar een hoger plan brengt. Hiervoor is het nodig dat je je vrij voelt en bereid bent dingen te doen die een ander misschien niet leuk vindt. Zorg dat je het goed hebt. Vul je eigen beker tot de rand, maak het jezelf naar de zin. Pas wanneer jouw beker vol is en je je goed voelt, kun je wat over de rand stroomt delen met anderen.

2. Ik volg mijn innerlijke leiding

Jij creëert een nieuwe wereld door vastberaden je pad van licht te volgen, samen met mij en alle anderen. Als je je afvraagt wat jouw pad van licht is en hoe je de weg vindt, ben je al een eind op de goede weg. Giet elke uitdaging in de vorm van een vraag en laat het daarbij. Formuleer alle vragen die je hebt zonder ermee te zitten dat je het antwoord niet weet. Formuleer je vragen zorgvuldig en stel ze regelmatig bij als er iets verandert in je leven. Een goede vraag draagt het antwoord in zich. Goede vragen wijzen je de weg naar de wijsheid in jezelf, waar alle antwoorden voorhanden zijn.

3. Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Jij creëert een nieuwe wereld door verbinding te maken met de aarde, samen met mij en alle anderen. De aarde draagt en voedt ons en geeft ons energie. Deze energie zorgt ervoor dat we synchroon lopen met de natuurlijke ritmes en ons deel voelen van het grote plan. Verbind je met de aarde op een heel praktische manier door aardse dingen te doen: wandelen, in de tuin werken, boodschappen doen, koken, wassen, strijken. En loop ook zo veel mogelijk met je blote voeten op de aarde. Als jij je aardse werk doet, kan de hemel zich via jou met de aarde verbinden en ontvang je precies op het juiste moment wat je nodig hebt.

4. Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen

Jij creëert een nieuwe wereld door in ieder een spiegeling van jezelf te zien, samen met mij en alle anderen. Je hoeft jezelf niet mooier of beter voor te doen dan je bent. Wees helder, eerlijk en duidelijk. Is er iets wat je liever niet van jezelf ziet. Praat niet recht wat krom is. Wees ook niet te bescheiden. Oefen jezelf in anderen gelijk geven over alles wat ze in jou zien. Ieder heeft zijn eigen waarheid. Heb daar respect voor. Dat maakt het leven een stuk gemakkelijker.

5. Ik breng energie om te vernieuwen

Jij creëert een nieuwe wereld door jezelf keer op keer te vernieuwen, samen met mij en alle anderen. Gebruik daarvoor de helende kracht die in jou aanwezig is en precies weet wat je nodig hebt op elk moment. Je spreekt deze helende kracht aan door heel dicht bij jezelf te blijven, aanwezig bij wat zich afspeelt in jouw binnenwereld. Elk ongemak dat zich daar aandient is je kompas op weg naar heling en heelheid. Concentreer je op jezelf. Blijf bij jezelf. Vind de heelheid in jezelf. Dan ben je voor anderen de poort waardoor ze zich met hun eigen heelheid kunnen verbinden.

6. Ik breng licht, liefde en warmte

Jij creëert een nieuwe wereld door de wereld te verlichten, samen met mij en alle anderen. Alles is perfect zoals het is. Ook als je denkt van niet. Stel je oordeel uit. Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan in het leven. Oordelen is iets wat we allemaal doen. Dat gebeurt onbewust. Maar je kunt wel bewust kiezen er niet naar te handelen. Oordelen werkt stagnerend, stopt de stroom. Straal licht liefde en warmte de wereld in waarin iedereen kan ZIJN. Dat is wat nodig is om ieder zijn eigen weg te laten volgen.

7. Ik ben mijn eigen moeder

Jij creëert een nieuwe wereld door te vertrouwen op het leven, samen met mij en alle anderen. Veiligheid en vertrouwen zijn de basis om jezelf te kunnen zijn zoals je bent. Als je je veilig en gedragen voelt, geeft dat ruimte om creatief en oorspronkelijk te zijn, het ongewone te doen en nieuwe gebieden te verkennen. Dat is waarvoor je gekomen bent. Om nieuwe ervaringen op te doen. Vanuit vertrouwen ontstaat het lef om uit het leven te halen wat erin zit.

8. Ik ben mijn eigen vader
Jij creëert een nieuwe wereld door met bezieling te leven, samen met mij en alle anderen. We hebben de aarde gekozen als plek om onze ervaringen op te doen. Aan ons de taak om als een goed huisvader met de aarde om te gaan en daarover jouw eigen waarheid te vertellen. Kom op voor de aarde, roep de wereld op respect voor haar te hebben en wees daarin een voorbeeld voor anderen, in woord en daad.

9. Ik ben een uniek kind van de schepping

Jij creëert een nieuwe wereld door met je ogen open te dromen, samen met mij en alle anderen. Ben jij wakker of slaap je? Leef je in een droom of droom je je leven in wording? In je binnenwereld is alles mogelijk. Het is die droomwereld waar het begin ligt van een nieuwe wereld voor ons allemaal. Om te kunnen dromen moet je naar binnen, in de stilte van jezelf liggen dromen voor je klaar in overvloed. Je kunt ze vinden als je thuis bent bij jezelf. Binnen in jezelf vind je soms ook onrust, onverwerkte gevoelens, pijnlijke ervaringen die je hebt weggestopt. Maak grote schoonmaak in jezelf, ruim op wat je niet meer dient. Wat overblijft ben jij! Jij mag er zijn en met jouw unieke aanwezigheid lever jij jouw bijdrage aan een nieuwe wereld. Blijf dromen, droom groot.

10. Ik ben het volledige potentieel

Jij creëert een nieuwe wereld door je eigen potentieel te voeden, samen met mij en alle anderen. Alles wat nodig is voor een nieuwe wereld is er al. Het ligt opgeslagen in ons allen. Ongeveer 95 procent van ons DNA wordt beschouwd als junk DNA omdat de wetenschap geen inzicht heeft in de functie ervan. Hoe zou het zijn als daar ons verborgen potentieel ligt opgeslagen? Wees ervan bewust dat je potentieel veel groter is dan je kunt bedenken. Ga zorgvuldig om met je mogelijkheden, ook met de mogelijkheden waarvan je nog geen idee hebt. Dat doe je door efficiënt om te gaan met je energie en deze alleen te gebruiken voor wat essentieel is. Spreek je DNA aan door te werken met de DNAfirmaties. Ze zijn de voeding voor je onvermoede vermogens. Spreek ze uit met aandacht. De kracht van je woorden en gedachten is groot.

11. Ik ben de instinctieve kracht om te vernieuwen

Jij creëert een nieuwe wereld door af te dalen in je lichaam, samen met mij en alle anderen. Je lichaam bevat ongelofelijk veel informatie voor je. In je cellen liggen herinneringen opgeslagen. Herinneringen aan je verleden, het verleden van je ouders en voorouders. De hele evolutie ligt opgeslagen in jouw lichaamscellen. Instinctief weet je precies wat je nodig hebt om te overleven en leven. Traumatische ervaringen die opgeslagen liggen in jouw cellen, zorgen er vaak voor dat je niet doet wat goed is voor jou. Vanuit een hoger bewustzijn kun jij jezelf vrijmaken van alle herinneringen die jou niet meer dienen bij het creëren van een nieuwe wereld. Bevrijd jezelf van het oude als een slang die zijn huid loslaat en opnieuw wordt geboren.

12. Ik ben het begin en het einde

Jij creëert een nieuwe wereld door ruimte te maken voor het nieuwe, samen met mij en alle anderen. Ruimte maken voor het nieuwe betekent loslaten wat je hebt, voordat je weet wat je krijgt. We leven in een wereld waarvan duidelijk is dat het op allerlei fronten zo niet langer kan. De gezondheidszorg schiet ernstig te kort, kinderen leren op school niet wat ze nodig hebben, we zijn dienaren geworden van de banken in plaats van andersom en ga zo maar door. We staan op de grens tussen twee werelden, met een been in het oude en een in het nieuwe. Het oude heeft zijn langste tijd gehad en het nieuwe laat zich nog maar mondjesmaat zien. Op welke been zet jij je gewicht? Kies je voor wat je hebt of maak je ruimte voor het nieuwe? Laat de controle los en geef je over. Alleen dan kan uit chaos een nieuw evenwicht ontstaan.

13. Ik ben de helende hand

Jij creëert een nieuwe wereld door anderen de hand te reiken, samen met mij en alle anderen. Het Blauwe Adelaar pad leert ons niet alleen dat je bij jezelf moet beginnen om de wereld te verbeteren, maar ook dat je bij jezelf mag blijven. Dat is precies wat nodig is: ieder voor zich. En wat betekent dan de uitspraak ‘God voor ons allen’ als blijkt dat alles wat nodig is in jou aanwezig is? Dan ben je Gods evenbeeld en kun je niets anders dan anderen de hand reiken en de uitgestoken hand van een ander aannemen. Ieder voor zich en verbonden met z’n allen. Maak jezelf heel, dan kun je je heelheid delen in plaats van een ander te helen.

Meer over het Blauwe Adelaar levenspad en tips voor de komende dagen vind je hier.


Tekst: Elvira van Rijn
Collage: Geertje Mol

 


http://www.nieuwetijdskind.com

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
28/06/2021 28 juni - 10 juli 2021: het Gele Krijger levenspad
 

Agenda