blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Maya wijsheid in het dagelijks leven: gewoon den in de creatieflow

De Maya indianen uit Midden-Amerika wisten al duizenden jaren geleden dat je elke dag de ondersteunende energie vanuit de kosmos kunt gebruiken. Die energie helpt ons nu nog steeds. En jij kunt kiezen: zwem je met de stroom mee, of tegen de stroom in? Elke dag is er een andere kwaliteit beschikbaar om te creëren en vorm te geven aan jouw wensen, plannen en projecten. Wie er gebruik van maakt, raakt afgestemd op een natuurlijke creatiecyclus met periodes van dertien dagen. Zo kun je makkelijker en met meer plezier doen wat je het liefste wilt. ‘Gewoon dóen’ in de creatieflow.

Je krijgt wat je wenst
Misschien heb je al gehoord van positieve affirmaties, the secret, de creatiespiraal. Er zijn inmiddels honderden boeken geschreven over hoe je alles kunt krijgen wat je wilt. De Maya’s waren al bekend met de kracht van je gedachten, bewust en onbewust. Die werken als een magneet. Je krijgt altijd alles wat je wenst. Of je erin gelooft of niet maakt niet uit: het is een wet van de natuur. Hoe kun je ervoor zorgen dat je krijgt waar je blij van wordt?

 De toekomst trekt als een magneet
Onze gedachten komen uit twee richtingen: het verleden en de toekomst. Het verleden duwt ons vooruit. Als we iets één keer hebben meegemaakt, is de kans dat die ervaring zich herhaalt groter dan dat er iets anders gebeurt. Zelfs als het een negatieve ervaring was. Steeds weer een foute man, meer aandacht aan een ander geven dan aan jezelf, te hard werken; we zijn gewoontedieren die graag gebaande paden bewandelen. Die paden slijten soms zover uit, dat je vergeet dat er ooit een wijds landschap was met talloze wegen en richtingen.
Daarnaast trekt de toekomst aan ons als een magneet. Als je over twee weken een operatie moet ondergaan, voel en gedraag je je anders dan wanneer je een zonnige vakantie voor de boeg hebt. Wat er in de toekomst gaat gebeuren, beïnvloedt nu al wat we voelen, denken en doen. Hiervan kun je gebruik maken als je graag krijgt wat je wilt.

In de toekomst is veel te halen
Wat zou er gebeuren als je stopt met afwachten wat de toekomst je zal brengen en regelmatig heel bewust in de toekomst stapt? Als je wacht is de kans zeer groot dat je het oude pad blijft bewandelen. Neem je een stap, dan opent zich een nieuwe weg. Ga even rustig zitten en vraag je af welke stap je graag wilt maken. Hoe zou je je willen voelen? Hoe zie je er dan uit en met wie ben je? Wat zeg je dan tegen jezelf en tegen anderen? Als je dit doet, word je een magneet voor de toekomst die jij wenst.

Er gebeurt ook nog iets anders. Nu je je grenzen hebt verlegd, ben je ongemerkt over alle hindernissen uit het verleden gesprongen. Het gevolg: alle angsten, beelden en overtuigingen uit het verleden die ooit krachtig genoeg waren om je op je oude pad te houden, verliezen hun functie. Weg zijn ze niet. Waarschijnlijk komen ze zelfs in alle hevigheid omhoog. En omdat ze hun rol van belemmering niet meer hoeven te vervullen, kun je ervoor kiezen om ze vriendelijk te behandelen. Net als wanneer een kind niet naar de kapper durft, zeg je tegen jezelf: ik begrijp dat je je zo voelt en dat mag ook. Maar we gaan het toch doen. Kom maar mee, je kunt het. Meer is niet nodig. De tijd is voorbij om je te laten tegenhouden door het verleden. Neem een stap. Doe iets, al is het maar in gedachten. De poort naar de toekomst die jij jezelf wenst, opent zich dan vanzelf. De creatiecyclus van de Tzolkin helpt je om het bewust te doen. Elke dag een stap.

Stap voor stap creëren
De Tzolkin kent weken van dertien dagen, net zoals een toonladder uit dertien klanken bestaat. Wij zijn gewend de dagen te tellen in hoeveelheden. De Maya’s keken niet alleen naar de hoeveelheid en de volgorde van de dagen, maar ook naar de klank. Een Maya week van dertien dagen heeft dan ook dertien tonen. Elke toon heeft een eigen kwaliteit als stap in een creatieproces. Je hierop afstemmen is heel eenvoudig. Sta elke dag even stil bij de dagfocus en word je bewust van wat je gaat doen of hebt gedaan.

Toon 1 Een nieuwe creatie begint met een idee, een vonk van inspiratie. Sta je er voor open?
Toon 2 Bekijk alles nog eens van de andere kant en ga je uitdagingen aan. Zo krijg je stabiliteit.
Toon 3 Kom in beweging en wees dienstbaar aan jezelf en je hartsverlangen. Een dag voor actie!Toon 4  Bepaal jouw eigen vorm, stel grenzen, definieer kaders. Wat past erin, wat niet?
Toon 5  Laat zien wie je bent vanuit je kracht. Krijg je wat je nodig hebt?
Toon 6  Regel wat nodig is om door te kunnen gaan. Of creëer je stagnatie door vast te houden?
Toon 7  Stem af: hoe ver ben je gekomen, wat moet nog gebeuren?
Toon 8  Klopt wat je doet nog steeds met je gevoel, of negeer je je eigen principes?
Toon 9  Bijna klaar. Blijf trouw aan je idealen, breng ze naar buiten en zet door!
Toon 10 Doe het, voer het uit, manifesteer je creatie.
Toon 11 Laat los wat je maakte en bevrijd je van wat niet meer dient.
Toon 12 Bekijk het nog eens van alle kanten, zodat je ziet hoe alles en iedereen hebben samengewerkt.
Toon 13 Geniet van wat je hebt gemaakt en maak je op voor de volgende ronde. Of moet je nog van alles afmaken?

Volg de tonen
Op www.mayawijsheid.nl vind je dagelijks berichten over de dagenergie.

Wat trek jij aan?
Roepen dat je de honderdduizend wilt winnen, maakt je nog geen magneet voor de hoofdprijs. Bewust wensen wel. Vijf vragen om een magneet te zijn voor meevallers.

  1. Wat wil ik? Welke stap vooruit wil je maken in je werk, relatie, gezondheid? Gun jezelf het beste.
  2. Waarom wil ik dat? Hoe voel je je als je deze stap hebt gemaakt? Roep dit gevoel elke dag in jezelf op.
  3. Wil ik het echt? Soms moet je iets of iemand loslaten om te krijgen wat je wilt: een baan, zekerheid, een vertrouwde omgeving, een riant inkomen. Ben je daartoe bereid?
  4. Kan ik me erop verheugen? Wie zich kan verheugen op de toekomst is een krachtige magneet. Neem het deel van jezelf dat niet durft of denkt dat het niet kan, bij de hand. Liefdevol en beslist.
  5. Ben ik bereid om ervoor te gaan? Soms duurt het wat langer dan je had gehoopt, voordat je wensen zijn vervuld. Zet door, geniet van de reis, het uitzicht en zing in gedachten vrolijk: ‘we zijn er bijna, maar nog niet helemaal.’

Dit artikel verscheen eerder in Vrouw&Passie Magazine.


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda