blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Mannen zijn geen vrouwen - recensie

‘Mannen zijn geen vrouwen’ is een geweldig autobiografisch verhaal van Jos Kester. Het is een realistisch verhaal over onbalans en de zoektocht naar oorzaken en oplossingen om balans in zijn leven te krijgen. Het is een pleidooi voor gelijkwaardige relatie tussen mannen en vrouwen. Een leven van een Westlandse jongen die uiteindelijk sjamaan wordt. Dit boek is het verslag van de weg die de auteur heeft gelopen.

Het boek neemt je mee in zijn leven vanaf zijn peutertijd tot de man die hij nu is. Het geeft een duidelijk beeld van zijn emotionele ontwikkeling. Als kind ervaart hij een gebrek aan liefde van zijn moeder. Maar ook een duidelijk voorbeeld hoe je je als man hebt te gedragen, heeft hij niet meegekregen. Gevolg hiervan is dat hij zijn hele leven een moeizame verhouding met vrouwen heeft. Het verhaal neemt je mee in zijn historisch, intellectuele zoektocht naar verklaringen hiervoor. Hij schetst een duidelijk beeld van zijn persoonlijke geschiedenis. Plaatst dit vervolgens in een breder historisch perspectief en komt met een interessante visie waarom de man vandaag de dag nog steeds domineert over de vrouw. Een dominantie die volgens Jos Kester verantwoordelijk is voor de grote problemen die zich in de wereld voordoen. In de visie en levenswijze van de Noord Amerikaanse indianen, maar ook hoe ze zijn behandeld door de west Europeanen die Amerika veroverden, liggen interessante lessen verscholen die belangrijk zijn om die dominantie te doorbreken. Reden voor Jos Kester om sjamaan te worden. Hij volgt zijn hart en gaat zijn leven eraan wijden om mensen te helpen (onbewuste) patronen te herkennen en te doorbreken.

Dat hij in zijn vorige ‘leven’ tekstschrijver was blijkt wel uit zijn schrijfstijl. Eenmaal begonnen aan het boek kon ik het niet meer wegleggen. Ik wilde weten hoe het zou aflopen. En de afwisseling tussen emotie, ervaring en kennis maakte het boek voor mij compleet. Het is een duidelijk verhaal hoe je je als mens ontwikkelt. Van frustratie en verwondering, via zelfonderzoek, naar zelfkennis, naar kennis over de wereld door je te verdiepen in andere mensen en culturen. Om vervolgens te gaan bepalen hoe je wilt leven. En welke bijdrage je wilt leveren om de wereld een beetje mooier te maken. De weg die vervolgens wordt ingeslagen kan dan alleen maar de weg van het hart zijn.

Dit boek is wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, de rolverdeling man vrouw en de indiaanse visie en levenswijze. Het is een pleidooi voor een wereld met een gelijkwaardige relatie tussen mannen en vrouwen. Om zo de wereld een beetje rechtvaardiger te maken.

Recensie: Peter Roemeling


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda