blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Linda Wormhoudt is iemand die goed kijkt - recensie

In dit boek heeft Linda Wormhoudt een schat aan informatie verzameld over de magische en sjamanistische sporen in Noordwest-Europa. Dit geeft een boeiend beeld van hoe onze voorouders leefden, welke belevingswereld ze hadden en welke sporen dat in onze regio heeft achtergelaten. Veel mensen zullen zich misschien nog wel verbazen over de rijkdom van ons cultureel erfgoed op dit vlak.

 

Wij Nederlanders zijn een reislustig volkje. Aan het einde van de zomervakantie staan social media tegenwoordig vol met prachtige plaatjes van heinde en verre. Wat je van ver haalt, is beter? Het lijkt alsof de meeste mensen zich niet meer realiseren hoe rijk onze geschiedenis is. Toegegeven, onze culturele schatten zijn niet zo indrukwekkend groot als de Britse Stonehenge, de Egyptische piramides of de Angkor Wat tempels in Cambodja. Maar wie goed kijkt, ziet in ons land ook de meest prachtige cultuurgeschiedenis. Linda Wormhoudt is iemand die goed kijkt, zo blijkt uit haar boek ‘Seidr, het Noordse pad’. 

Wat ik persoonlijk echt goed vind aan het boek is de combinatie tussen het onderzoeksmateriaal dat Wormhoudt heeft opgegraven en haar persoonlijke ervaringen op dit gebied. Natuurlijk zijn de meeste magische en sjamanistische sporen verborgen of begraven in de christelijke tijden. En doordat deze kennis niet in een ononderbroken lijn is doorgegeven zou je al het materiaal daarmee ter discussie stellen, want hoe objectief en feitelijk is het nog? Maar door de sporen als uitgangspunt te nemen en vervolgens zelf op onderzoek uit te gaan, is het alsof Linda Wormhoudt deze oude kennis weer levend maakt. Ze legt uit hoe ze te werk is gegaan, welke plaatsen ze heeft bezocht en welke rituelen ze heeft gedaan. Dit maakt het mogelijk om ook voor jezelf te gaan onderzoeken wat deze kennis met jou doet. Je kunt je hierdoor verdiepen in het werken met de krachten van het landschap, van planten, van rituelen en zingen. Je kunt voor jezelf rituele voorwerpen maken of rituelen uitvoeren. Ook kun je naar krachtplaatsen in Nederland gaan en je verbinden met de spirit van het land op die krachtplaats. 

Ik ben bijvoorbeeld verschillende grafheuvels in mijn omgeving gaan bezoeken. Ik woon in het zuiden van Nederland en hier zijn er nog diverse keltische grafheuvels aanwezig in het land. De energie op die grafheuvels is heel bijzonder en voelbaar. Je kunt op zo’n plek gemakkelijk contact maken met de spirit van het land onder je voeten en zo de meest inspirerende inzichten krijgen.

Recensie: Saskia Basten


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

11/01/2021 10 - 22 januari 2021: het Blauwe Hand levenspad - tips voor omgaan met ongemak
08/01/2021 De nieuwe maan van 13 januari 2021
07/01/2021 De Heilige Nachten - een verslag
31/12/2020 De tarot jaarkaart voor 2021
 

Agenda