blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Levendig geheel - recensie

‘Natuurlijke vrouw-zijn’ is de titel van het eerste hoofdstuk en dat is misschien wel de beste manier om te beschrijven wat het lezen van dit boek je kan brengen. Joyce Hellendoorn heeft in ‘De stem van de Godin’ een unieke verzameling praktische kennis gebundeld, met de nadruk op het ritme van de maan, in combinatie met godinnen en vrouwelijke archetypen. 

 

Wat betekent dat precies, natuurlijk vrouw-zijn? Dit kan een lastig thema zijn in een maatschappij waarin je van jongs af aan wordt duidelijk gemaakt hoe de meerderheid van de mensen naar vrouwen kijkt. Vaak gaat het dan over de rol die je als vrouw kan hebben: dochter, partner, moeder, werkende vrouw, huisvrouw en ga zo maar door. Hieronder zitten vaak nog allerlei meningen en onbewuste oordelen. Wat blijft er over als je al die rollen even aflegt en jouw natuurlijke archetypes gaat onderzoeken? Dat kan met dit boek. Er staan uiteenlopende archetypes in als de wijze vrouw, de avontuurlijke vrouw en de koningin. Persoonlijk vind ik het een interessant thema om mee te werken. En ik vond het heel boeiend om deze archetypes in mezelf te onderzoeken en te voelen in hoeverre ik deze in mezelf kon herkennen. Op deze manier kun je ontdekken welke rollen jij eigenlijk wel wil oppakken en welke niet. En wat er gebeurt als je soms gewoon eens even helemaal geen verbinding met een bepaalde rol of archetype wilt, maar juist alleen maar puur en authentiek wilt zijn.

Ik kom in mijn werk als transformatie coach en trainer veel vrouwen tegen die deze thematiek in zichzelf herkennen. Vrouwen die op zoek zijn naar hun pure vrouw-zijn. Met dit boek kun je hiermee zelf heel mooi aan de slag. Het boek van Hellendoorn biedt veel interessante en toegankelijke informatie en wordt aangevuld met diverse oefeningen die je met de verschillende thema's en archetypen kunt doen. 

Elke maan heeft een eigen naam en eigen onderwerp en hieraan worden de godinnen en archetypen gekoppeld. Deze kunnen je goed helpen bij je zoektocht naar je natuurlijke vrouw-zijn. De maan heeft van oudsher al een grote aantrekkingskracht voor veel vrouwen, al was het alleen maar door de grote overeenkomsten en verbindingen met de menstruatiecyclus van de vrouw. Ook de godinnen en archetypen zijn zo gekozen dat ze je aanspreken op je vrouwelijke krachten en kwaliteiten. Joyce Hellendoorn biedt een keur aan oefeningen die je uitnodigen tot zelfonderzoek, zelfexpressie en creativiteit. 

Zo ontstaat er een bijzondere reis door het jaar heen die jij als lezer kan maken. Door de persoonlijke verhalen en ervaringen in het boek van zowel de auteur als de mensen met wie ze heeft samengewerkt ontstaat een levendig geheel dat geen moment verveelt. Het boek ziet er ook nog eens mooi uit met prachtige afbeeldingen die door Hellendoorn zelf zijn gemaakt.

Recensie: Saskia Basten


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
01/09/2021 1 - 13 september 2021: het Rode Draak levenspad
 

Agenda