blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Legging met de edele stenen voor de week van 13 november 2017

Voor de komende periode trok ik de kaart van de maansteen uit mijn eigen kaartspel en de pentagrammen 3 uit de tarot.

De maansteen attendeert ons op onze intuïtie, op onze emoties en op onze dromen. Het gaat om vrouwelijke energie (ook voor mannen): ontvankelijkheid, zorgzaamheid, gevoeligheid en zachtheid. Min of meer passieve energie. Dus deze week lijkt het beter even niet in de actieve modus te gaan en ‘nu’ van alles te doen of van alles ‘nu’ te willen.

Mocht er iets te genezen of te helen zijn, dan is dit een mooie periode om een begin te maken of er extra veel aandacht aan te schenken. Zowel op emotioneel als lichamelijk vlak.

Het gaat in deze periode niet om uitbundigheid, extravertheid, volop actie of goed/beter/best. Het gaat ook niet om materie en geld. Het gaat op dit moment vooral om tevredenheid. Je binnenwereld is nu belangrijker dan je buitenwereld.

Het gaat niet om: ik ben gelukkig, maar om: ik ben tevreden. Tevreden is zachter, gelijkmatiger, misschien zelfs wel gelukzaliger. Eindelozer. Aan ‘ik ben gelukkig’ lijkt een einde te zitten. We zijn ten slotte niet ons hele leven gelukkig. Als je jezelf kunt leren dat je tevreden bent met een situatie dan is het makkelijker iets te accepteren als het tegenzit. Als je je ontevreden voelt met een situatie is het namelijk makkelijker om er iets aan te doen. Ongelukkig zijn is zo’n eind weg van gelukkig zijn. In sommige situaties lijkt het zelfs onoverbrugbaar.

Tevreden zijn is voor nu genoeg voor je thema. Wanneer kun je tevreden zijn met de situatie? Wat heb je daarvoor nodig? 
Ik zeg het vaker: iets is zoals het is en dat heeft een reden. Dus je situatie is eigenlijk perfect. Want het kan - gezien je omstandigheden of vanwege wat er gebeurd is - niet anders zijn dan dat het nu is. Dus is je situatie hoe dan ook perfect. Maar hoe kun je er ook tevreden mee zijn?

De pentagrammen 3 kaart zegt dat het van belang is om meester te worden in tevreden zijn. Daar kunnen anderen je bij helpen. Het kan zijn dat een bepaalde kans voorbij komt waarbij je kunt laten zien wat je kunt. Dit kan een concrete kans zijn, maar ook meer symbolisch. Bijvoorbeeld dat je de kans krijgt hoe je met iets moet omgaan. Een bepaalde kundigheid en of vaardigheid wordt van je gevraagd. 
Waar het bij jou ook over gaat (als gezinslid, werknemer, manager, buurvrouw, ondernemer): je hoort bij de gevorderden en niet meer bij de leerlingen. Het kan zijn dat je mensen om je heen hebt die je zowel op emotioneel vlak als concreet kunnen bijstaan. Het kan ook zijn dat je inmiddels zo ver gevorderd bent dat je al deze mensen samen bent.

Ik begrijp heel goed dat er situaties zijn waarbij het heel lastig is om nog tevreden te zijn en waarbij iets verre van perfect is. In mijn eigen leven gaat het bijvoorbeeld op dit moment erg slecht met de gezondheid van mijn (demente) moeder. Ikzelf heb een beenblessure opgelopen. Hoe kan ik nu tevreden zijn en hoezo perfect? Ik ben niet met de situaties zelf tevreden natuurlijk. Wel kan het in beide gevallen niet anders zijn dan dat het is. Wel kan ik tevreden zijn over wat ik zelf nog voor haar kan doen en er mede aan bijdragen dat er aandacht is voor haar pijn zodat haar situatie nog zo comfortabel mogelijk voor haar is. En verder maar even niets uitbundigs doen. Goed voor mezelf zorgen en goed naar mijn intuïtie luisteren (maansteen).

Overigens gaat de maan ook vaak over je moeder, bedenk ik terwijl ik dit schrijf. Misschien gaat bovenstaande wel over jouw moeder. Misschien is je moeder wel degene die je ergens bij kan helpen. Zij is ten slotte de meester. Misschien ben jij degene die jouw moeder helpt omdat jezelf op een bepaald vlak meester bent geworden.

Is je moeder niet meer in leven? Zet haar foto deze periode wat meer centraal. Maak eens contact met haar energie of vraag of je over haar mag dromen voordat je gaat slapen. Ben je zelf te nuchter voor dit soort zaken, vraag jezelf dan eens af wat je moeder nu voor advies voor je zou hebben. Wat zou ze tegen je zeggen of wat zou ze doen voor je?

Wat een prachtige kaarten deze week!

Tekst en foto: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda