blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Legging met de edele stenen: autonoom leiderschap

Voor de komende periode trok Anneke Agterberg de kaart van de kyaniet uit haar eigen kaartspel ‘De essentie van edele stenen’ samen met kaart nr. 19 uit de ‘Begeleiding vanuit de Bron’ van Cheryl Lee Harnish. 
De kyaniet gaat over leiderschap en kaart nr. 19 gaat over dieper kijken. 

Bij het woord 'leiderschap' denken we misschien vaak aan managers en hoe zij leiding geven. In dit geval gaat het thema over leiding geven aan jezelf. Sturing geven aan je leven. Jezelf motiveren. Actie en verantwoordelijkheid nemen. Welke acties kan jij nemen en wat kan je beter loslaten en bij de ander laten?

Het gaat hier om autonoom leiderschap, dus niet leiderschap vanuit een beter weten (of weten wat goed is voor de ander) en dus ook niet vanuit een bepaalde afhankelijkheid. Wel: zelfstandig, onafhankelijk en weerbaar, vanuit vrijheid en zelfsturend. 

Leiding nemen vanuit wijsheid en meesterschap. Stuur je leven en neem een beslissing alsof je nergens van afhankelijk bent. Draag de consequenties van je beslissing zonder de schuld ergens anders neer te leggen. Kijk bij een teleurstelling of als iets anders is gelopen dan verwacht, vooral naar wat jouw eigen bijdrage is en wat je eventueel een volgende keer anders kunt doen. 
Geef hulp aan een ander, maar vraag ook om hulp als je die kunt gebruiken. Leiderschap tonen betekent niet dat je het alleen moet doen. Het is het tegenovergestelde.
Kijk op een kritische manier naar jezelf, maar sla er niet in door. Ga niet van alles op jezelf betrekken. Maak je keuzes, maar respecteer ook de keuzes van de ander. 
Het zijn zo maar enkele voorbeelden waaraan je kunt denken. 

De kaart ‘Dieper Kijken’ die erbij ligt, geeft aan dat je in staat bent om vanuit een andere invalshoek situaties waar te nemen. Probeer in te zien wat er in een situatie of bij de ander gebeurt. Een hele zelfverzekerde en directe houding van iemand kan bijvoorbeeld juist een onzekere persoonlijkheid maskeren. Kijk ergens doorheen. En let op details. Je kunt heel goed de leiding nemen in een bepaalde situatie door goed allerlei (energetische) lagen te bestuderen. Herken patronen. Daar kun je op anticiperen en je kunt adviseren. Ook jezelf. Zo kun je een situatie of je leven momenteel in de juiste richting sturen. 

"Ik laat het verleden los en laat het licht binnen."

Tekst: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda