blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Legging met de edele stenen

Voor de komende periode trok ik opnieuw (!) de carneool kaart. Kennelijk is het een hot item, anders valt deze kaart niet twee keer achter elkaar. Ik heb er dit keer een tarot kaart bij getrokken.

Controle loslaten dus. Maar dat wisten we nog van vorige week. 
De tarotkaart zwaarden 9 laat zien dat er in ons hoofd veel gebeurd. Voor sommigen betekent dit letterlijk hoofdbrekens, voor de ander betekent het slapeloze nachten, voor weer anderen betekent het heel veel denken of veel gesprekken met jezelf. Wat het ook is, het is belangrijk dat de situatie een andere wending mag krijgen.

Het positieve nieuws is, is dat het een negen kaart is. Dat betekent het (bijna) einde van een cyclus. Het lijkt erop alsof bepaalde kwesties zich herhalen. Repeterende gedachten, bepaalde emoties die steeds naar voren komen, kortom, dezelfde rondjes m.b.t. je situatie. Alsof een langspeelplaat blijft hangen.

Je mag daar uit stappen. Je mag deze vicieuze cirkel doorbreken. 
Je hoeft er niet, zoals de persoon op de tarot kaart, wakker van te liggen. Maar je mag wel wakker worden! 

Omdat de carneoolkaart opnieuw is gevallen, kijk ik deze week wat explicieter naar de symbolische betekenis van de carneool. Misschien heeft het feit dat je het lastig vindt om een bepaald patroon te doorbreken te maken met:
1. het delen van warmte, of;
2. je overgeven aan, of;
3. het lastig vinden om sombere gedachten te laten gaan, of;
4. wantrouwen.

1. Lastig om warmte te delen of met warmte te communiceren.
Als je van jezelf eigenlijk wel weet dat je momenteel niet in staat bent warmte te delen of met warmte te communiceren, dan is een mogelijkheid om dit patroon te doorbreken door aan het woord 'gastvrijheid' te denken. Wanneer ben je een goede gastvrouw? Hoe ben je een goede gastvrouw? Hoe kun je je huis (symbolisch bedoeld voor jouw onderwerp) weer open stellen? Een goede gastvrouw is aardig en vriendelijk naar haar gasten (naar bekenden en onbekenden in haar huis). Ze communiceert sensitief en liefdevol. Duidelijk ook. Ze gebruikt klare taal want sommige dingen wil ze in haar huis niet, dus is ze overtuigend en diplomatiek. 
Hoe kun je in de situatie waar het bij jou om gaat gastvrij zijn? Wat zou je dan doen? Wat zeg je dan? Hoe zeg je het dan? Welke woorden gebruik je? Etc. etc. Oefen eens… en doe het!

2. Je overgeven aan 
Als je altijd alles onder controle wilt hebben, dan is totale overgave een echte hersenbreker (staven 9). Want zolang je de touwtjes in handen hebt, gaat het perfect (tenminste dat denk je). Het is echter ook heel bekrompen, benauwd zelfs. Want wat gebeurt er met je als het niet onder controle is? Paniek! Zonder controle is er zoveel ruimte. Ik ga er zelfs dieper van ademhalen. Ik word alleen al van het woord ‘ruimte’ rustiger. Van overgave word je flexibeler. Kan je meer hebben. Je hebt vast net als ik wel eens gemerkt dat sommige dingen zich oplossen door er juist niets aan te doen. Het lost zich zomaar op!
Associeer eens met het woord 'ruimte'. Wat komt er dan allemaal boven? Wat kan je met die woorden doen? Welke inzichten krijg je? En hoe kan je dit concreet toepassen? Pas het toe!

3. Het lastig vinden om sombere gedachten te laten gaan.
Kom je niet uit een vast patroon omdat je de laatste tijd of misschien langer somber gestemd bent? In dat geval is het woord ‘accepteren’ belangrijk. Verdriet, droefheid, emotionele teleurstellingen zijn wat ze zijn. Het komt ergens vandaan. Je gevoel ontstaat omdat je ergens aan denkt. De minder leuke gebeurtenissen in je leven maken je uiteindelijk sterker, krachtiger en wijzer. Zonder die ervaringen zou je niet zijn wie je nu was. Je ervaringen creëren je en vormen je identiteit. Accepteer dat iets is zoals het is. Dan is het stil. Neutraal. Dat is niemandsland. Dan is er niets. Dan zijn er ook geen sombere gedachten. Het is wat het is.
En dan nog iets: binnen zitten en de hele dag jezelf confronteren met herinneringen en een naar gevoel helpt je niet. Maak afspraken met jezelf dat je op z’n minst 0,5 uur per dag naar buiten gaat. Beweeg. Wandel, fiets, sportschool, doe iets. Het helpt. Echt waar.

4. Wantrouwen
Is het lastig om een bepaald patroon te doorbreken omdat je over iets of iemand wantrouwend bent? Een open deur is in dit geval: vertrouwen. Niet durven vertrouwen op iets op iemand vertelt je eigenlijk dat je jezelf niet vertrouwt. Want als je jezelf wel zou durven vertrouwen, is er niets om bang voor te zijn. Als je namelijk vertrouwt op je intuïtie, je ervaringen uit het verleden en de kennis die je inmiddels hebt opgedaan, dan weet je dat het verleden zich niet zal herhalen omdat jij niet dezelfde bent. Dus ga maar gewoon.
Als je een ander niet vertrouwt en jezelf niet dan heb je een probleem. Je kent jezelf, dus kan je jezelf toch wel vertrouwen? Je mag vertrouwen op dat stemmetje in je hoofd die je waarschuwt voor iets of iemand. Ga maar gewoon door en stel je grenzen, zeg wat je wel/niet wilt, spreek de ander aan en geef feedback. Wees alert. Je doorbreekt zo iets en de energie blijft in beweging. Het stagneert niet.

Ik dacht: het is dezelfde kaart, dus ik doe ‘even’ een korte tekst…. maar als ik intuïtief ga schrijven, dan lukt dat dus niet! :)

Tekst en foto: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda