blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Legging met de edele stenen

Ik trok deze week de kaarten van de Carneool, de Groene Calciet en de Fluoriet uit mijn eigen kaartspel 'De essentie van edele stenen'. 
Loslaten, loslaten en nog eens loslaten. Voor het beste resultaat.

De carneool kaart
Eén van mijn favoriete kaarten als deze op de tafel verschijnt. Waarom? Omdat het de synchroniciteitkaart bij uitstek is. En in dit geval ligt deze kaart op de plek van het thema. 
Met de carneool als themakaart lijkt het erop dat je op dit moment graag de touwtjes in handen hebt. Je kunt en wilt de controle niet loslaten en je bent teveel aan het plannen en regelen. Of je wilt al weten hoe iets zal verlopen en stuurt bij voorkeur alles ook die kant op. Waarom durf je niet los te laten en te vertrouwen op het leven zelf? Waar ben je bang voor? 
Heb je wel eens gehoord dat je juist daar waar je zoveel moeite voor doet, niet krijgt? Ergens teveel bovenop zitten (of iemand teveel najagen om iets of iemand onder controle te houden) werkt averechts. Dat is te verkrampt. Als je dit bij een persoon doet, krijgt-ie geen lucht. Geef iemand lucht!

We willen zo graag ons leven sturen en plannen. Met de carneool aan je zijde wordt je geleerd dat je vooral van alles mag willen en dat je erover mag dromen ….en schrijven …..en praten …..en voor je mag zien….en mag wensen…..en actie ondernemen. Maar daarna is het toch echt de bedoeling dat je de kosmos haar werk laat doen en dat je je verder nergens mee bemoeit. Actie ondernemen om je doel te bereiken is niet hetzelfde als onder controle houden. Controle willen hebben is een soort valse macht. Dan mag het niet anders gaan dan dat je het in gedachten had. Het is een illusie. Je kunt nu eenmaal niet weten wat de kosmos voor jou in petto heeft en hoe je daar komt. 

Laat los! Zegt de Groene calciet kaart. Bemoei je d’r niet mee! Misschien gaat het namelijk helemaal niet om het einddoel. Tja, want dat zou ook zomaar eens kunnen. Heb je daar wel eens aan gedacht? Dat het bij jou helemaal niet om het einddoel gaat? Misschien gaat het wel om de weg er naar toe. Misschien is die ander nu in je leven omdat je iets van hem/haar mag leren. Of omdat je iets gegund wordt. Omdat je het verdient het leuk te hebben en te genieten. Of om door deze persoon iemand anders tegen te komen die van belang wordt voor je. Of om te leren ‘nee’ te zeggen, om assertief te leren zijn. 
Misschien ben je voor jezelf begonnen om er achter te komen dat er niets leukers is dan bij een bedrijf in loondienst te werken. Maar dan nadat je er achter bent gekomen hoe zelfstandig en onafhankelijk je eigenlijk bent. En met die wijsheid en ervaring ben je die kanjer bij je nieuwe collega’s. Net wat zij nodig hebben en net waar jij eigenlijk zo aan toe was. Kortom, om die leuke baan te krijgen waar je je draai kunt vinden, was zelfstandig zijn eerst nodig. 
En zo kan ik nog 100 andere voorbeelden verzinnen.

Een einddoel in je hoofd is goed. Het moet ook. Uitstekend zelfs. Omdat we het nodig hebben, anders wordt alles zinloos. En omdat gedachtekracht werkt. Acties ondernemen om daar te komen ook. Dan wordt het proces versterkt. Maar bemoei je niet met HOE het proces zich moet voltrekken. Er gaan namelijk altijd dingen fout. Mensen reageren altijd anders dan dat jij in je hoofd had. Obstakels zullen er altijd zijn. Er komen testen voorbij. Maar ook gelukjes. En positieve toevalligheden (synchroniciteit) Die ook. Jazeker wel! 
Veer mee met de energie. En leer ervan. ‘Geen idee waar dit nu weer goed voor is, maar het zal wel weer ergens goed voor zijn’. Je wilt niet weten hoe vaak ik deze zin tegen mezelf heb geroepen in de afgelopen 10 jaar. En uiteindelijk was het altijd ergens goed voor. 

Als je dit hele proces onder controle hebt, ja dan (zo zegt de fluoriet kaart) dan kunnen dingen echt stromen. Dan komt de vaart erin. Dan zit je in de flow. Dan komt het stilstaande water in beweging. Dan snap je precies waar je je op moet focussen om de energie te sturen zonder dat het om controle gaat. En dan kun je dingen of mensen tijdig loslaten zonder je er druk om te maken. Dan ben je in staat mannelijke en vrouwelijke energie op het juiste moment af te wisselen zodat het een mooie samenwerking wordt. Een samenwerking met jezelf.

Tekst en foto: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda