blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Legging met de edele stenen

Voor de komende periode trok ik drie kaarten uit mijn eigen kaartspel 'De essentie van edele stenen': de bronziet, de tijgeroog en de amazoniet. 

De kaart van de bronziet met als thema 'assertiviteit' is nog niet zo lang geleden ook als thema voorbij gekomen. Als ik deze kaarten naast elkaar zie liggen, met de tijgeroog in het midden (die over negatieve energie van anderen gaat), hebben alle kaarten deze keer duidelijk betrekking op zelfverzekerdheid: In je kracht blijven staan op het moment dat je door anderen of door een bepaalde situatie wordt gespiegeld. 

De kaarten vertellen dat je momenteel getest kunt worden of je echt wel vol vertrouwen bent. Het hoeft helemaal niet zo negatief te zijn als het klinkt, bij de een is het groter dan bij de ander. Misschien gaat het slechts om een klein voorval waarbij je de kans krijgt je eigen identiteit te laten zien of daar te komen. Ook hoef je je niet aan te passen aan anderen. Dat je in je mening, je werk, je instelling, kortom jij als mens, verschilt van wat anderen doen of wat je voorgangers deden, zegt niets over jou. Sterker nog, je steekt waarschijnlijk met kop en schouders boven anderen uit op het moment dat jij helemaal jezelf bent. 

De amazoniet kaart aan het einde gaat over uniek zijn. Jezelf zijn. Je identiteit. Je eigenzinnigheid oftewel je eigen zinnigheid. Houd voor ogen dat je daar naar toe onderweg bent. 
Enkele voorbeelden:
- Mocht iemand iets onaardigs over of tegen je zeggen, weet dan dat het over de ander gaat en niet over jou. Het gaat over de onzekerheid van de ander, dus jij kan gewoon blijven staan.
- Stel, je bent je baan kwijtgeraakt of een sollicitatie heeft niet goed uitgepakt. Weet dan dat het de bedoeling is dat je iets doet waarbij je helemaal jezelf kunt zijn. Wees eerlijk en kijk eens goed in hoeverre die baan aansloot bij jouw unieke jij. Laat het niet je zelfvertrouwen beïnvloeden en weet dat er toch echt iets beters onderweg is of dat je op een één of andere manier eerst tijd mag besteden aan jezelf.
- Heb je onlangs een vriendschap of (liefdes)relatie achter je gelaten? In hoeverre kon jij in deze relatie jezelf zijn? Dat is toch echt wel de bedoeling. 
- Misschien heb je een discussie met iemand van wie je onder de indruk bent omdat de ander een expert is op een bepaald vlak, een groot ego heeft, je manager is etc. Blijf bij je eigen mening en laat zien wie je bent. Het kost je heus niet gelijk je baan als je een andere mening hebt dan je manager.

Misschien gaat het bij jou om iets anders, wie zal het zeggen. Hoe groot of klein het ook is waardoor je in twijfel of emotie schiet, het is slechts een test om te kijken in hoeverre je van de wijs te brengen bent. 
Maar dat ben je natuurlijk niet. Je bent niet van de wijs af te halen, je blijft bij je eigen wijsheid en je blijft dus gewoon staan. Zullen we dat afspreken? 

Tekst en foto: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda