blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Kun je ook te veel energie hebben?

Wanneer je in de flow bent dan loopt alles lekker, dan voel je je super en dan lijkt alles vanzelf te gaan. Heerlijk! Maar er is ook zoiets als overflow. Jeanine Hofs legt dit uit aan de hand van haar eigen ervaringen.

Spa rood
Als ik goed in mijn energie zit, als ik in the flow ben dan voel ik me sprankelend. Het bubbelt dan aan alle kanten, ik ben enthousiast, heb zin om van alles te ondernemen en heb ook veel ideeën. Ik voel me dan als Spa rood laat maar zeggen. Lekker bruisend.

Spa blauw
Soms merk ik ineens dat die flow weg is, dat ik vastloop en dat mijn zin weg is. Ik ben dan geen Spa rood meer maar Spa blauw. Ken je dat? Geen zin meer, geen ideeën meer, geen enthousiasme … kortom, plat water. Niet fijn, maar eigenlijk altijd mijn eigen schuld omdat ik toegestaan heb dat iets of iemand me uit mijn energie haalt. Maar daar hebben we het hier al over gehad.

Langzaam gaat de prik eraf
Het is normaal – of zo zou het moeten zijn – dat je ‘s morgens opstaat met Spa rood en dat de prik er gedurende de dag een beetje vanaf gaat. Even gaan zitten tussendoor laadt de boel weer lekker op en zo kun je de dag doorkomen vol bubbels. Je schommelt dan tussen Spa rood en Spa Marie-Henriette laat maar zeggen ;-) . Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je net zolang doorgaat totdat je met Spa blauw je bed in duikt.

Overflow
Maar wat gebeurt er nu wanneer er weinig prik op zit en je flink met de fles gaat schudden? Jawel, dan gaat het weer harder bruisen! Dan heb je weer bubbels en misschien wel zoveel dat het overstroomt. Je voelt je weer energiek, je kunt weer hard rennen en dat doe je dan ook … Maar pas op! Dit is een vals beeld. Er is helemaal niet veel energie aanwezig, dat lijkt alleen zo! Dit is juist de meest gevaarlijke situatie voor je energiegehalte. Je energie staat laag en je geeft de volle bak uit. Dat vraagt om moeilijkheden!

Verschil tussen flow en overflow
Als je goed voelt dan herken je deze situaties ook wel. Als je in de flow bent dan loopt alles lekker maar wel gecontroleerd en rustig. Als kabbelend water dat doelgericht naar zijn eindpunt stroomt. In de overflow zit er een bepaalde druk op. Je bent hectischer, onrustiger en meer van de hak op de tak. Je hoofd loopt er gewoon van over. Herken je dit?

Overflow voorkomen
Om te voorkomen dat je in overflow raakt en dus bakken met energie kwijtraakt, kun je het volgende doen. Check regelmatig – het liefst ieder uur – hoe het met jouw bubbelgehalte is. Hoe voel ik me nu? Spa rood? Spa groen? Spa blauw? En neem dan natuurlijk de juiste actie.
Daarnaast moet je proberen de overflow situaties te herkennen. Ben je chaotisch of heel rustig aan het werk? Komen de gedachten kalm of als pingpongballen je hoofd binnen? Ben je gestructureerd of handel je een beetje als een kip zonder kop?

Overflow oplossen
Het oplossen van een overflow is simpel: gewoon de geschudde fles even laten staan. Dus ga zitten, zet je gedachten ergens anders op of ga douchen. Kalmeer je hoofd en voel dan nog eens hoe het met je bubbelgehalte en dus je energiegehalte is gesteld.

Je kunt hier reageren op dit blog van Jeanine Hofs.


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda