blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Kruidenwieljaarlegging - een verslag

Een tijd geleden had ik Marjanne Huising's boek over bomen gelezen en sindsdien stond ze in mijn facebook tijdlijn. Veel verder dan wat foto's bekijken, kwam het niet. Totdat Marjanne een aankondiging plaatste van haar kruidenwiel voor 2018. Hierbij trek je een kaart voor elke maand van het komende jaar. Een kruidenkaart, waarbij de wijsheid van het kruid een boodschap voor je heeft voor het komend jaar. Dat sprak het latent aanwezige kruidenvrouwtje in mij wel aan!

In de sfeervolle omgeving van de winkel Kruid en Ambacht zaten wij - een groep van 10 vrouwen - achter in de winkel aan een grote tafel rondom een cirkel van kruidenkaarten. Zo'n heerlijke winkel, met de geur van kruidenolie, zachte stoffen, heel veel wol om mee te vilten, stoffen geverfd met uienschillen en knollenwortels. Edelstenen, wierookbranders, spirituele boeken, kleding van biologische stoffen en nog meer van die dingen waar ik om onverklaarbare reden heel blij van word. Maar goed, winkelen in Kruid en Ambacht bewaar ik voor een andere keer. Nu was ik er op een avond voor een kruidenkaartlegging.

Laatst schreef ik al dat kruiden meer zijn dan smaakmakers, dat er ook een geneeskrachtige werking aan kruiden zit. Die geneeskracht is niet alleen voor ons lijf, maar ook voor de geest.

Elk van ons trok een kaart die symbool zou staan voor het hele komende jaar. Vervolgens trokken we om beurt een kaart voor elke maand van het jaar, die gold voor ieder van ons. Marjanne vulde het aan met haar uitgebreide kennis over kruiden; ideeën om het kruid te verwerken of een oefening. De boodschap van het kruid kan ieder van ons het komende jaar gebruiken om ons antwoorden te geven op vragen die dan bij ons leven.

Mijn kaart voor het jaar 2018 werd Meidoorn
De meidoornmens heeft een zachte en onschuldige uitstraling, maar ook een bepaalde felheid.

De maandkaarten werden:
Januari - Wilg - Wilgenmens is liefhebber van schoonheid en kan van kleine dingen intens genieten.
Februari - Ereprijs - opgelegde waarheid erkennen om eigen waarheid te herkennen.
Maart - Kamille - kamillezalf of -olie is een prachtig middel tegen buikpijn, zowel voor kinderen als volwassenen
April - Fluitekruid -
Mei - vrouwenmantel - de vrouwenmantelmens is zorgzaam en stoer. De woorden 'flink zijn' past goed bij deze mens
Juni - Zuring
Juli - brandnetel
Augustus - salie - spirituele oefening: zie en voel het zuchten van anderen, zodat je zelf een stap terug kunt doen
September - stokroos
Oktober - rode zonnehoed
November - braam - de verbinding met de hemel en de aarde voelen, maakt zacht èn stekelig
December - toorts - ik ben zacht voor mezelf, want ik bèn zacht
 Elke kaart heeft een affirmatie en suggesties voor opdrachten voor dat moment. Bijvoorbeeld het maken van een notentaart, of het maken van een thee of olie. Maar ook spirituele en meditatieve opdrachten, zoals het visualiseren van de zon en deze opeten. Of het visualiseren van een poort die de last van je schouders neemt. Je kunt voor jezelf een keer een kaart trekken, maar ook voor een ander.

'Kruiden voeden de geest met hun diepere betekenis en ondersteunen het lichaam om in balans te blijven.'

Er is ook een boek met uitgebreide informatie over de kruiden: Kruidenwijsheid. Informatie om in de sfeer van het kruid te komen. Een beschrijving van het type mens wat bij het kruid hoort. Informatie over de genezende werking - over hoe het kruid je kan helpen bij het zelfherstellend vermogen. Er staan visualisaties en meditaties in en ook wijst Marjanne je bij elk kruid op de wijze van het gebruik van het kruid.

'Figuurlijk leiden de wegen van de kruiden [je] langs de seizoenen van het leven, waarin ziekte een rol speelt net als het opbouwen van innerlijke krachten om het zelfhelend vermogen aan te spreken.'

Er zijn meerdere manieren om aan persoonlijke ontwikkeling te werken. In mijn eigen zoektocht filterde ik er 6 praktische manieren uit. Opruimen en minimaliseren, bezuinigen en budgetteren, zelf maken, yoga en meditatie, ritme en natuur. Maar ook binnen die thema's kun je eindeloos variëren. Afhankelijk van waar (op dat moment) je interesse ligt, waar je nieuwsgierig naar bent of wat dan op je pad komt. De een heeft meer met edelstenen, de ander meer met engelen. Je kunt je verdiepen in krachtdieren, boeddhisme, soefisme. De een wil alles weten over de maan ;-). Weer een ander wil alles weten over de energie van paarden. Het is maar net wat je aanspreekt. Het een is ook niet méér waar dan het andere. Er is ook niet één weg die de enig juiste weg is. Alles is een manier om onszelf beter te leren kennen. Bij mij ligt dan weer de nadruk op financien, dan de nadruk op yoga en dan weer op het huishouden. Dat zie je vervolgens terug in mijn blogartikelen. Momenteel zit ik in de natuur-fase : -).

Verslag: Anita Willems

 


https://anitasdagboek.blogspot.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda