blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Komkommermens oppervlakkig?

Toen ik al die verbrande schouders voorbij zag komen, moest ik meteen aan de komkommermens denken. Wat voor type is de komkommermens? En waarvoor kun je de komkommer goed gebruiken? 

De komkommermens is een koel en gevoelig persoon. Koel in de zin van ‘het hoofd koel houden’. Als er verhitte discussies plaatsvinden of opgekropte woede naar buiten komt, dan blust de komkommermens de woorden en gebaren door heel andere argumenten te gebruiken of ze gaat in alle rust (ijs)thee inschenken, zodat de gemoederen tot rust komen. Toch heeft ze wel last van wat er wordt gezegd en zal ze het op haar eigen wijze duidelijk maken als er sprake is van onrechtvaardigheid of als iemand steeds wordt aangevallen. Letterlijk zoekt de komkommermens de ruimte en frisheid op om indrukken en negatieve energie af te schudden.

En dan de verbrande schouders en andere lichaamsdelen. Wat heeft dat met de komkommermens te maken? Verbranden doen we als we ons lichaam niet gewaar zijn. Als je ligt te zonnen, met of zonder boek, werkt in de tuin of een fietsroute aflegt, hebben we de neiging om afwezig te zijn in ons lijf. Het hoofd werkt heel hard en daardoor vergeten we te smeren om de huid te beschermen. Die verbrandt dus en raakt oververhit. Wat werkt er nu het allerbeste? Plakjes komkommer!
Het werkt trouwens ook bij brandende ogen van oververmoeidheid of veel beeldschermwerk. Dus een maskertje met komkommers op de ogen is zo gek nog niet.

Maar nu terug naar de komkommermens: die lijkt op een natuurlijke thermostaat. In gezelschap, vergaderingen en bijeenkomsten een prachtige eigenschap. Maar wat nu als de komkommermens verstrikt raakt en toch in de hitte van het gesprek stapt. Dan ontstaat er teveel hitte, wat zich kan uiten in rode wangen, rode jeukende huid, puffen en klagen over warmte terwijl iedereen het fris heeft. Er zit dan niets anders op om letterlijk de kou op te zoeken, koelte en frisheid om warmte af te staan aan de omgeving. Dan wordt ze innerlijk weer energiek en kan ze de rustgevende factor zijn in gesprekken, op het strand en in het spel van het leven.

PS komkommerkruid of bernagie heeft dezelfde eigenschappen en de bloemetjes zijn geschikt om olie van te maken. Dit helpt ook tegen zonnebrand, maar vooral tegen jeukende rode huidklachten. Denk bij kinderen aan mazelen en andere kinderziekten met rode bultjes.

Tekst: Marjanne Huising
Foto: Nienke Binkhorst


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda