blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Kleurbeleving - alle zintuigen werken mee

Kleur is meer dan alleen dat wat je ziet. Alle zintuigen doen mee bij het ervaren van kleur. Kleur is energie, trilt in zijn eigen frequentie en heeft hierdoor helende eigenschappen voor lichaam, ziel en geest. Elke kleur heeft hierin zijn eigen bereik. Dat wat we zien, is makkelijk te geloven, maar dat wat we voelen is subjectief. Er bestaan wel verschillende beschrijvingen over kleur in de kleurenpsychologie, maar kennis daarvan geeft nog steeds geen ervaring in kleurbeleving.

 

De allereerste stap naar het werken met kleur voor bewustwording, persoonlijke groei en heling is het ontdekken van jouw subjectieve beleving met kleur. Kleur is een gespecialiseerd stukje licht dat trilt in een specifieke frequentie. Deze frequentie gaat een relatie aan met jouw eigen frequentie en dat kun je voelen. Je zou het kunnen vergelijken met het staan in de wind. Een licht briesje is wat anders dan een storm of windstilte. Je ervaart de wind steeds anders, afhankelijk van zijn kracht en van jouw gemoedstoestand. Een wetenschappelijke uitleg over hoe wind tot stand komt, verklaart nog niet jouw gevoel daarbij. Zo is het ook met kleur.

Het belangrijkste orgaan bij kleurbeleving zijn de ogen. Daarom ligt de nadruk bij de meeste mensen ook bij het zien van kleur en toepassen van kleur als decoratie. De huid is het tweede grote orgaan dat kleur kan waarnemen en daarna komen de andere zintuigen. Tijdens een kleurenbeleefdag gaan we hiermee aan de slag, we gaan al onze zintuigen activeren om kleur waar te nemen. We gaan het onbewuste bewust maken. Je kunt het zien als je eerste inwijding in kleur. Heb je eenmaal deze inwijding gehad, dan kun je de ervaring niet meer terugdraaien. De lichamelijke ervaring wordt geprogrammeerd in je cellen. Hierna zul je de kleuren nog niet optimaal kunnen ervaren. Daarvoor is oefening nodig. Je krijgt praktische tips die je in je dagelijkse leven kan toepassen, waardoor je kleur steeds vollediger kan gaan beleven.

Wat we bijvoorbeeld doen tijdens een kleurenbeleefdag is een kleurenopstelling. Iedereen vertegenwoordigt een kleur en je mag gaan staan op een plek waar je denkt fijn te staan. Vaak duurt het even voordat iedereen goed kan ervaren wat zijn of haar eigen gevoel is. Door vragen te stellen lukt het vaak om dieper het gevoel te gaan beleven. Mensen ontdekken dat ze bijvoorbeeld onrustig zijn op de gekozen plek, of futloos, onzeker of onverschillig. Je mening over kleur is niet belangrijk tijdens deze oefening. De eerste plek is hier dan ook nooit de juiste! Er wordt heel wat geschoven, totdat er een balans ontstaat in de groep, waarin iedereen zich prettig voelt, zich gezien voelt en krachtig staat.

En dat laatste is dan ook het allerbelangrijste wat kleur ons brengt: kracht! De idee op je plek te zijn waar je bent en in balans te zijn. Deze ervaring is goud waard! Het resoneert op onze dagelijkse keuzen en op onze manier van geven en ontvangen. Dit is slechts één oefening van de kleurenbeleefdag. Ben je nieuwsgierig hoe jij kleur ervaart? Kom dan naar de eerstvolgende kleurenbeleefdag. Klik HIER voor informatie over datum, tijd, investering en locatie.

Tekst: Margo Ruiter


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/06/2021 De volle maan van 24 juni 2021
02/06/2021 2 - 14 juni 2021: het Witte Hond levenspad
31/05/2021 Spot on! - recensie
21/05/2021 Veelzijdig en uitgebreid - recensie
 

Agenda