blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Kinderen met gedragsproblemen helpen ons collectief te groeien in bewustzijn

Het aantal kinderen met een ernstige gedragsproblemen stijgt niet, aldus de literatuurstudie ‘Omgang met zorgleerlingen met gedragsproblemen’ van Hogeschool Windesheim uit 2009. Toch kloppen veel ouders van kinderen met gedragsproblemen bij hulpverleners aan. Het lijkt alsof steeds meer kinderen last krijgen van spanningen, angsten, concentratieproblemen en andere gedragsproblemen. De oorzaak van deze gedragsproblemen ligt volgens mij hoofdzakelijk bij de ouders, de maatschappij en ons huidige collectieve evolutieproces. Ik leg het uit. In mijn boek ‘De Jassentechniek’ beschrijf ik ons huidige evolutieproces waarbij wij ons steeds meer ontdoen van de ballast die wij vanuit ons verleden met ons meedragen. Bewustwording van deze ballast, zoals vastzittende emoties, angsten, negatieve overtuigingen, patronen en levensprogramma‘s is essentieel om deze vervolgens effectief los te kunnen laten.

Inmiddels beginnen we ons steeds meer te beseffen en te voelen dat onze omgeving en datgene wat zich daarin naar ons toe afspeelt een directe weerspiegeling is van wie wij zijn, hoe wij ons voelen en in het leven staan. Ben je bijvoorbeeld boos dan trek je boze mensen aan. Wanneer je deze weg zou sturen, trek je vervolgens gewoon weer nieuwe aan. Alles wat we van ons afduwen, negeren of bestrijden, komt uiteindelijk toch weer terug in onze werkelijkheid juist omdat het simpelweg opnieuw aangetrokken wordt door onze ballast en de wijze waarop we daardoor in het leven staan. Ook een – aangeboren, of erfelijke – aandoening of ziekte ontwikkelt zich niet zomaar. De ballast die wij als mens met ons meedragen ‘blokkeert‘ in meer of mindere mate de toegang tot ons gevoel en stimuleert ons handelen tegen de stroom van het leven in. We doen dingen die niet echt bij ons passen en houden ons – vanuit angst en onzekerheid – vast aan relaties of werk die ons ‘niet’ meer voeden. Hierdoor ontwikkelt een ziekte zich makkelijker en wordt een eventueel herstel in meer of mindere mate tegengewerkt. Wanneer we een aandoening, ziekte, conflict of vervelende situatie negeren, van ons afduwen en/of de oorzaak daarvan buiten onszelf zoeken, missen we een kans om datgene in onszelf te zien en op te lossen wat het heeft gecreëerd en/of heeft aangetrokken. Met als resultaat dat er weinig of niets verandert en een ziekte of aandoening zich verder kan ontwikkelen of terug kan komen.

Dit wordt trouwens onderschreven door wetenschappers in de film ‘The Living Matrix‘. Daarom is het essentieel dat je het leven met alles wat het jou brengt eerst 'omarmt' als weerspiegeling van iets in jou. Dus ook de situatie waarbij onze kinderen gedragsproblemen vertonen. Methoden zoals de Jassentechniek kunnen je vervolgens helpen datgene in jezelf 'eruit te halen' wat een vervelende situatie heeft aangetrokken, waardoor je vervolgens ook anders in het leven zult staan. Onze kinderen helpen ons hierbij. Kinderen nemen generatie op generatie - onbewust vanuit een soort zielenafspraak - om zo collectief te groeien in bewustzijn - ballast van ouders (en omgeving) over waarnaar deze zelf niet kunnen of willen kijken mede als doel de ouders een spiegel voor te houden. Vergelijk dit met het doorgeven van een estafette stokje. Denk bij deze ballast nogmaals aan angsten, frustraties, boosheden, negatieve levenspatronen en overtuigingen. Logisch dat kinderen daar last van kunnen krijgen. Ze worden druk, angstig, moe en vertonen allerlei gedragproblemen. Wanneer ons kind niet lekker in zijn of haar vel zit dan gaan wij als ouders natuurlijk op zoek naar de oplossing - want voor onze kinderen doen we alles, toch? Indirect helpen kinderen met gedragsproblemen ons zo onze eigen problemen op te lossen.

Juist in deze tijd van bewustwording hebben onze kinderen zo een essentiële en extra zware taak op zich genomen. Duidelijker en intenser als ooit tevoren laten ze ons zien dat de wijze zoals wij nu in het leven staan aan een noodzakelijke verandering toe is. "Als je doet wat je deed, krijg je wat je had." De bedoeling is dat we ons bewust worden van de ballast die wij als mens met ons meedragen en deze ook daadwerkelijk loslaten. Hierdoor krijgen we weer meer toegang tot ons gevoel en kunnen we weer met meer vertrouwen meegaan met de stroom van het Leven. Helaas worden de gedragsproblemen van onze kinderen maar al te vaak en soms ook te graag - want wij kunnen er toch niets aan doen - geclassificeerd en in de bekende hokjes ADHD, ADD, Autisme, Borderline of PDD-NOS geplaatst. Ik citeer uit het interview 'ADHD is boerenbedrog':

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patiënt niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zo'n soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Wellicht kun je - hoe lastig dit soms ook kan zijn - openstaan voor de mogelijkheid dat onze kinderen mede onze ballast en daarmee de symptomen hebben overgenomen. Dus wanneer wij de gedragsproblemenen syptomen van onze kinderen classificeren en onderdrukken met medicijnen ontspringen wij individueel en collectief de dans om naar onszelf te kijken. Kijk zelf maar eens hoe jouw kinderen in hun vel zitten en hoe jij je voelt. Wellicht zie je overeenkomsten. Wanneer ik me goed voel, vertrouwen heb, merk ik dat mijn kinderen ook beduidend beter in hun vel zitten. Door bewust te worden en onze eigen ballast los te laten en goed naar onszelf te kijken, lossen we wellicht zomaar - als vanzelf - een deel van de problemen waarmee onze kinderen worstelen op. Hieronder een typerend voorbeeld

Casus
Onlangs kwam een moeder met haar zoontje van vijf jaar in mijn praktijk voor een individueel consult. Haar zoon was al jaren erg agressief tegenover haar andere, jongere zoontje. Bijna elke dag sloeg of beet hij zijn broertje. Na mijn uitleg heb ik eerst de jongen behandeld en onder andere alle ballast die hij van anderen overgenomen had met behulp van de copy and pastejas losgelaten. De dagen daarop ging het fantastisch totdat hij na twee weken opeens terugviel in zijn oude patroon. Vervolgens heb ik de moeder uitgelegd dat haar zoontje wellicht haar boosheid, frustratie en onzekerheden als gevolg van alle teleurstellingen in haar leven oppakte. Nadat ik haar had behandeld met de Jassentechniek verdween het agressieve gedrag van haar zoontje als sneeuw voor de zon.

Jassentechniek behandeling bij kinderen met gedragsproblemen
Om de bovengenoemde ballast los te laten heb ik in 2002 de Jassentechniek ontwikkeld. Bij kinderen met gedragsproblemen is het in eerste instantie aan te raden om eerst de ouders te behandelen en daarna het betreffende kind. Je kunt natuurlijk zelf kiezen op welke wijze jij je ballast wilt loslaten.

Tekst: Hans de Waard

Op 4 april 2013 geeft Hans een themamiddag over gedragsproblemen bij kinderen.


http://www.jassentechniek.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

08/12/2019 De volle maan van 12 december 2019
03/12/2019 3 - 15 december 2019: het Geel Zaad levenspad
22/11/2019 Je kunt nooit meer gewoon naar een boom kijken - recensie
20/11/2019 20 november - 2 december 2019: het Blauwe Aap levenspad
 

Agenda