blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Kies je omgeving met zorg

Bij blijvend meer energie gaat het niet alleen om wat je in je mond steekt en hoe vaak je sport in de week. Dat bepaalt maar voor een deel je energie. De niet-fysieke kant, bijvoorbeeld je gedachten en je gevoelens, zijn minimaal even belangrijk, zo niet nóg belangrijker! Bedenk maar eens wat er met je gebeurt wanneer je slecht nieuws te horen krijgt: je energie zal meteen dalen. Ook al heb je de hele maand gezond gegeten en je perfect aan je beweegplan gehouden. Eén rottelefoontje en je energie is weg.

Invloed van slecht nieuws
Kun je je voorstellen wat er met je energie gebeurt wanneer je iedere dag slecht nieuws te verwerken krijgt? Of erger nog: meerdere keren per dag… dan is het verdomd moeilijk om in goede energie te blijven. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een filmpje bekijk over een Russische vrouw die de weeskinderen onder haar hoede genadeloos aframmelt met een zelf ontworpen martelwerktuig, dan word ik daar ook acuut onpasselijk van en daalt mijn energie. Ik denk dat dat bij jou niet anders is.

Invloed van andere mensen
Wat dacht je van mensen die je voor de zoveelste keer gebruiken als emotionele vuilnisbak en je lastig vallen met iedere keer hetzelfde verhaal over hoe zwaar zijn/haar leven is. Ze zeggen dan: “Ik vind het altijd zo fijn om met jou te praten. Daar knap ik altijd zo lekker van op!” En vervolgens lig jij futloos twee uur op de bank. Heel fijn.
En krijg jij meer energie wanneer de nieuwslezer voor de zoveelste keer benadrukt dat we toch echt in een crisis zitten? Gaat het dan bij jou bubbelen? Krijg je daar spontaan goede ideeën van? Ik verwacht van niet.

Begin je te begrijpen waarom ik zeg: “Wil je blijvend meer energie? Kies dan je omgeving met zorg.”?

Ja maar, ik kan dat niet altijd kiezen.
Vaste prik dat ik deze reactie krijg. ;-) Nee, je kunt niet altijd kiezen. Maar wel héél vaak. En je zult verbaasd zijn hoeveel keuze je hebt als je ECHT wilt. Als je echt kiest voor blijvend meer energie, voor JOUW energie, dan heb je heel veel te kiezen!

5 tips om te komen tot een energie voedende omgeving:

Tip 1: Train jezelf in het voelen van het effect op jouw energie
Wat doet iets of iemand met jou? Je praat met iemand, hoe voel je je ondertussen? Krijg je spontaan zin om dingen te gaan doen? Ga je zweten? Krijg je kippenvel? Ervaar je helderheid? Of juist een somber gevoel? Wat ervaar je, wat voel je? Is dat neutraal voor je energie, voedt het je energie, of kost het je energie?

Tip 2: KIES voor JOUW energie
Wil je echt blijvend meer energie? Neem dan de beslissing om te kiezen voor jouw energie en doe dat bewust. Het is niet genoeg om alleen te bedenken dat dit eigenlijk wel een goed plan is. Nee! Je moet er echt voor kiezen! Erachter staan en er voor gaan. Ook al krijg je commentaar uit je omgeving (eigenlijk is dat alleen maar een bevestiging voor je dat je goed bezig bent trouwens). Het is jouw energie.

Tip 3: Vermijd energie kostende media berichten
Heel fijn dat we zoveel kanalen op tv hebben. Dat we internet, radio en tig tijdschriften hebben om ons mee te vermaken. Heb je al eens goed gevoeld wat ieder bericht of programma met je doet? Kies voor je energie! Als het je voedt, enthousiast maakt, blij en bubbelend: vooral blijven kijken, luisteren of lezen. Maar ga alsjeblieft snel iets anders doen wanneer je er moe, somber, futloos, boos, verdrietig of angstig van wordt!

Tip 4: Vermijd of verander energie kostende plaatsen
Ga eens bewust op zoek naar plekjes in je huis waar je je lekker voelt. Probeer iedere stoel en iedere ruimte net zolang tot je weet wat voor jou de powerspots zijn. En ga daar dan ook regelmatig zitten.
Heb je vrienden in wiens huis je je eigenlijk helemaal niet fijn voelt? Spreek dan vaker af bij jou thuis of in een horeca gelegenheid.
Is jouw werkplek energie kostend? Kijk dan eens of je ergens anders kunt gaan zitten. Ga op onderzoek uit. Waar voelt het wel goed? Andere manieren om de energie te verbeteren zijn het neerzetten van persoonlijke items waar goede herinneringen aan zitten. Fijne muziek of een lekker luchtje.

En last but not least ;-)

Tip 5: Leer om te gaan met energiekostende mensen
Allereerst moet je ervoor kiezen zoveel mogelijk weg te blijven bij de notoire energieslurpers. Dat vindt men niet leuk maar hé, om wiens energie gaat het hier? Je kunt niet door iedereen aardig gevonden worden!
Ten tweede zou je je bewust vaker moeten omringen met energie gevende mensen. Heb jij mensen in jouw omgeving waar je energie van krijgt? Die je inspireren? Die een voorbeeld zijn op een bepaald vlak? Grijp dan die kans en zoek die mensen vaker op. Nodig ze uit voor een bakkie thee, organiseer een kookclub of bedenk een ander idee waarmee je mensen samenbrengt (hieronder geef ik je alvast een idee*).
Ten derde kun je leren hoe je – als je dan toch per ongeluk in een energieslurpende situatie terecht bent gekomen – je energie kunt behouden.

Ik nodig je uit in mijn energieke omgeving!
Binnenkort organiseer ik twee events in een heel energieke omgeving die je helpen om blijvend meer energie te krijgen: een energieweek in Andalusië en de Blijvend Meer Energie Club op vrijdagavond.

Tekst: Jeanine Hofs


http://www.jeaninehofs.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda