blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Je universum in kaart - recensie

‘SoulCollage®, werken met je eigen zielenkaarten’ is geen eenvoudig boek, hoewel de schrijver en uitgever ons anders willen doen geloven. Toch is het achterliggende gedachtegoed bekend terrein: een mens is ten diepste een puntje in een netwerk van verbindingen, en wanneer je die zichtbaar maakt kan je beter bij je eigen wortels komen en wordt je contact met het universum hersteld.

Gebed, meditatie, de koan van de stier en elders in dit nummer bijvoorbeeld ook The Reconnection, allemaal zijn ze in meerdere of mindere mate op datzelfde principe gebaseerd. Zelfs de middeleeuwse martelaressen probeerden al via het doorleven van zijn beproevingen nader tot de inzichten van hun Christus te komen. En dat is bij SoulCollage net zo.

Het basisidee is dat je aan de gang gaat met het maken van kaarten, die nog het meest weg hebben van speelkaarten. Op de kaarten plak je zaken die je hebt uitgeknipt uit tijdschriften en je zet er dingen op waardoor je inspiratie hebt opgedaan. De selectie van de beelden doe je door op een simpel niveau je intuïtie aan het werk te zetten. Heb je na verloop van tijd een collectie kaarten samengesteld, dan ontstaat vanzelf een dieper beeld van je intuïtieve zelf. En hoewel ik het niet in het boek heb gelezen, neem ik aan dat het grote voordeel is dat dit beeld niet gekleurd is door vooroordelen, normen en waarden, maar je echt een inkijkje geeft.

Tot zover leuk, helder en inzichtgevend. Maar ja, dat inzicht moet wat betreft schrijfster en bedenkster van SoulCollage, Seena Frost, natuurlijk wel een structuur krijgen. En dan is het afgelopen met gezellig intuïtief fröbelen. De kaarten worden ingedeeld in verschillende categorieën en krijgen diverse functies in het ‘spel’. Bovendien moeten de kaarten natuurlijk worden gedeeld met anderen en kan het geheel worden ingezet voor therapieën en healings. Ik zal je de details besparen, maar mag ik eerlijk zijn? Leren pokeren is een stuk makkelijker.

SoulCollage lijkt in de eerste plaats een methode die geschikt is om onder begeleiding te gebruiken en voor mensen die dat doen is ‘SoulCollage®, werken met je eigen zielenkaarten’ dan ook het meest geschikt. Een leuk boek om snel mee aan de slag te gaan is het echter niet, je zult flink aan de bak moeten om optimaal plezier van je zielenkaarten te hebben. Dat is overigens geen kritiek, oppervlakkige zelfhulpboeken zijn er al genoeg, maar een compliment voor de auteur en bedenkster. Want inhoud en functie heeft SoulCollage beslist, en er zijn dan ook al een tiental therapeuten in Nederland die de methode gebruiken.

Recensie: Frank Meurs voor Onkruid


http://www.onkruid.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
07/11/2019 7 - 19 november 2019: Witte Spiegel levenspad
28/10/2019 Mannen zijn geen vrouwen - recensie
 

Agenda