blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 3e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Je universum in kaart - recensie

‘SoulCollage®, werken met je eigen zielenkaarten’ is geen eenvoudig boek, hoewel de schrijver en uitgever ons anders willen doen geloven. Toch is het achterliggende gedachtegoed bekend terrein: een mens is ten diepste een puntje in een netwerk van verbindingen, en wanneer je die zichtbaar maakt kan je beter bij je eigen wortels komen en wordt je contact met het universum hersteld.

Gebed, meditatie, de koan van de stier en elders in dit nummer bijvoorbeeld ook The Reconnection, allemaal zijn ze in meerdere of mindere mate op datzelfde principe gebaseerd. Zelfs de middeleeuwse martelaressen probeerden al via het doorleven van zijn beproevingen nader tot de inzichten van hun Christus te komen. En dat is bij SoulCollage net zo.

Het basisidee is dat je aan de gang gaat met het maken van kaarten, die nog het meest weg hebben van speelkaarten. Op de kaarten plak je zaken die je hebt uitgeknipt uit tijdschriften en je zet er dingen op waardoor je inspiratie hebt opgedaan. De selectie van de beelden doe je door op een simpel niveau je intuïtie aan het werk te zetten. Heb je na verloop van tijd een collectie kaarten samengesteld, dan ontstaat vanzelf een dieper beeld van je intuïtieve zelf. En hoewel ik het niet in het boek heb gelezen, neem ik aan dat het grote voordeel is dat dit beeld niet gekleurd is door vooroordelen, normen en waarden, maar je echt een inkijkje geeft.

Tot zover leuk, helder en inzichtgevend. Maar ja, dat inzicht moet wat betreft schrijfster en bedenkster van SoulCollage, Seena Frost, natuurlijk wel een structuur krijgen. En dan is het afgelopen met gezellig intuïtief fröbelen. De kaarten worden ingedeeld in verschillende categorieën en krijgen diverse functies in het ‘spel’. Bovendien moeten de kaarten natuurlijk worden gedeeld met anderen en kan het geheel worden ingezet voor therapieën en healings. Ik zal je de details besparen, maar mag ik eerlijk zijn? Leren pokeren is een stuk makkelijker.

SoulCollage lijkt in de eerste plaats een methode die geschikt is om onder begeleiding te gebruiken en voor mensen die dat doen is ‘SoulCollage®, werken met je eigen zielenkaarten’ dan ook het meest geschikt. Een leuk boek om snel mee aan de slag te gaan is het echter niet, je zult flink aan de bak moeten om optimaal plezier van je zielenkaarten te hebben. Dat is overigens geen kritiek, oppervlakkige zelfhulpboeken zijn er al genoeg, maar een compliment voor de auteur en bedenkster. Want inhoud en functie heeft SoulCollage beslist, en er zijn dan ook al een tiental therapeuten in Nederland die de methode gebruiken.

Recensie: Frank Meurs voor Onkruid


http://www.onkruid.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/11/2017 21 november - 4 december 2017: het Blauwe Nacht levenspad
14/11/2017 Legging met de edele stenen voor de week van 13 november 2017
14/11/2017 De nieuwe maan van 18 november 2017
10/11/2017 9 - 21 november 2017: het Witte Hond levenspad
 

Agenda

17/12/2017 Levensbomen en 13 heilige nachten - jaartraining Marjanne Huising
12/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam
13/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam