blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

januari...

Het nieuwe jaar ligt voor ons in een mist, ondoorzichtig en betoverend ongerept. Het jaar wat eigenlijk al begon in november toen de grote rust intrad. De rust van losgelaten bladeren en idealen, van werk wat buiten en in onze innerlijke tuin is gedaan, de oogst aan vruchten en gaven die binnen is gehaald zodat onze voorraadkasten uitpuilen waar we de winter mee door kunnen komen.
In de stilte van het nieuwe jaar kan er veel beroering ontstaan als de rustige lucht verandert in storm. De takken van de bomen zwiepen heen en weer, de lucht is in beweging.
Kinderen laten dit duidelijk zien door met veel geluid onstuimig heen en weer te vliegen, als vogels die mee gevoerd worden door de wind zonder te weten waarheen ze op weg zijn.

Soms kunnen ook wij in onze innerlijke tuin een storm ervaren en brengt het alles in beroering. Als je je begeeft in de wind en door die weerstand heen wil gaan die je kan belemmeren verder te gaan op je pad, kan de wind je de adem benemen. Happend naar lucht buig je en voel je een kracht ontstaan. Door de weerstand van de tegenwind heen kun je merken dat je sterker bent dan je dacht en de wind als vriend zien die je muizenissen mee neemt en weg laat waaien. Wind tegen laat je hoofd leeg waaien en maakt dat je je fris voelt.

Je kunt in je kracht gaan staan dwars tegen je eigen innerlijke weerstand in of weerstand van iets waar je geen invloed op uit kan oefenen. Je ervaart diep van binnen dat het opruimt en loslaat. Je kunt dat wat je bezig houdt mee laten waaien tot het op een stille plaats landt waar je er rustig naar kunt kijken.

Zo ruimt de natuur op, wat rot is scheurt zich los van de stam, niet meer nodig in het leven wat verder gaat, oude bladeren en ideeën waaien weg en verteren tot compost waarop nieuw leven kan groeien. En zoals alles komt en gaat zal ook deze storm weer gaan liggen en rust brengen na zoveel beweging en ruis. Voor ons ligt een fris nieuw jaar waarin we weer mogen zaaien, werken en oogsten.


tekst en foto: Ity Busstra


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda