blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Interview met Petra Stam over haar nieuwe boek 'De sterrenpas'

Over een week verschijnt een nieuw boek van Petra Stam: 'De sterrenpas'. Een ontdekkingsreis naar andere werelden en je eigen binnenwereld voor mensenkinderen van 6 tot minstens 99 jaar. 
Aanleiding om haar enkele vragen voor te leggen, onder meer over het ontstaan van dit boek en wat zij ermee wil uitdragen.
 

1. Hoe is het idee voor dit boek geboren?
Ik heb het boek een jaar of tien geleden geschreven. In die tijd zat ik in een transformatie omtrent werk, familie en ‘mijn plek in de wereld’. Het grootste deel van mijn leven heb ik moeite gehad met hier op Aarde zijn. Ik fantaseerde over andere werelden, droomde over andere beschavingen en had heimwee naar een wereld waar ik meer eenheid kon ervaren, los van de trage stoffelijke werkelijkheid. Op een gegeven moment ervoer ik dat er iemand bij me was. Hij was blauw en zo’n 3 meter lang. Ik vond het niet vreemd, maar ook niet iets om aan anderen te vertellen. Ik kwam er pas later achter dat hij van Sirius was, onder andere door onderzoek naar sterrenwezens. Tijdens een meditatie nam hij me een keer mee naar een plek hoog boven de Aarde. Daar zaten we en keken naar beneden. Ik besefte toen: Ik houd van de Aarde, onze lieve planeet. Op mijn 37e heb ik me dus eindelijk verbonden met de Aarde.
Ik heb altijd psychologisch onderzoek gedaan, mezelf, mijn omgeving, de wereld proberen te begrijpen, maar pas toen ik was geaard kon ik als een brug zijn. Ik zette mijn spirituele vermogens om in woorden in plaats van erop weg te dromen en heimwee te hebben. Er gebeurde meer tijdens meditaties en zo ontstond bijvoorbeeld het begin van het hoofdstuk over Venus. Tsja, dit zijn niet dingen die je zomaar aan anderen vertelt… Ook door informatie over Mars of stukjes uit mythen is ‘De sterrenpas’ ontstaan.

2. Waarom heeft het zo lang geduurd eer de tijd rijp was voor publicatie?
Ik denk dat dit boekenkind kwetsbaarder voelde dan mijn andere boeken… Ik kende niemand die iets over sterrenwezens kon zeggen of hiermee een ervaring had, dus het werd een eigen onderzoek dat steeds hoger ging. In ‘De sterrenpas’ staan dingen die ik zelf heb meegemaakt. Ik kende geen andere boeken die zich op deze manier afspelen in de sfeer van sterren of planeten. Bovendien kende ik geen uitgever met een fonds waarbinnen dit boek zou passen. Ik ben andere boeken gaan schrijven, eerst fantasy, toen informatief. Af en toe zag ik het pak papier dat ‘De sterrenpas’ was. Het was een dierbaar kind, maar naar mijn idee nog niet klaar voor de buitenwereld. Ik zag wel steeds vaker films of informatie voorbij komen waarvan ik dacht, hmm dat heb ik al lang beschreven (maar net anders). Toen ik het er enkele maanden geleden met Adrie van A3 boeken over had, bood zij een mogelijkheid en die heb ik gepakt. Als een razende vallende ster komt ‘De sterrenpas’ nu op Aarde J

3. Is er in de tussentijd veel aan het verhaal veranderd?
Niet veel, wel verfijnd. Ik heb eigenlijk vooral bij Sirius A uitgebreider verteld over de Kristalstad en de connectie met de Aarde. Ik heb me hierin ook verdiept voor ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ en ik stel me vaak af op Sirius. Ik ken de energie van Sirius nu beter dan toen ik het boek schreef. Maar de jongens moesten hier ook iets meer beleven. Als je mediteert en als het ware het licht van Sirius op je derde oog laat schijnen, activeer je dit. Daarom heb ik ‘zien met je derde oog’ in dit hoofdstuk toegevoegd.
In het hoofdstuk over Marduk heb ik meer over de gaven en functies van draken geschreven. Dit kon omdat ik daarmee een heel gave ervaring heb gehad. Dat komt zeker nog in een ander boek terug…

4. Bij dit soort verhalen komt altijd wel van iemand de vraag: in hoeverre is het verzonnen en in hoeverre is het echt gebeurd?
Die vraag stel ik mezelf ook al jaren over mijn eigen boeken! Als ik stukjes teruglees, denk ik regelmatig: waar heb ik dit vandaan!?! Het voelt soms of er een luikje is opengegaan… Ik doe veel onderzoek en daarnaast krijg ik ook informatie via de kosmos binnen. Het fijne is, dat ik nog steeds blij ben met al mijn teksten en er helemaal achter sta.
In dit boek heb ik dingen die ik tijdens meditaties heb beleefd, ingepast in het verhaal. In die tijd zat ik door het onderzoek en inleven in andere dimensies ook in een totaal andere wereld, ver van de realiteit van de Aarde! Ik weet nog dat ik enkele maanden pauze heb genomen tijdens het schrijven, omdat ik dacht: “Ik begrijp deze wereld nog niet, laat staan die werelden!” Ik kan wel zeggen dat ik - juist door bezig te zijn met sterrenbewustzijn - veel meer van de Aarde en de levenscycli begrijp!

5. Welk deel van het verhaal raakt jou persoonlijk het meest en waarom?
Dat is de sfeer op Sirius B. Ik heb het hier in een kinderverhaal verpakt en niet alles opgeschreven wat ik heb ervaren, maar de wereld op Sirius B trekt me het meest aan. Zij die Is, Is verwijst hier ook naar Isis. En Ista, ik houd van haar. Zij is ook van Sirius. Ik zag haar voor me als een lange blauwe ondeugende elf met glinstertjes om haar heen en in haar ogen. Ah, ik ben er nog lang niet over uitverteld, dit is pas het begin…

6. Wat vinden Jesse en Flint ervan dat je hun avontuur hebt opgeschreven?
Ha, mijn jongens hebben het nog niet gelezen! Ik heb ze er natuurlijk wel over verteld en de oudste heeft inmiddels enkele hoofdstukken gelezen en vond het erg leuk. Er staan dingen in die herkenbaar zijn (karakter, gewoonten, situaties), maar andere zaken weer niet. Als schrijver is het belangrijk om vrij te blijven in je beschrijvingen heb ik gemerkt. Als ik me strikt aan hun karakter zou hebben vastgehouden, was ik vastgelopen of had ik mezelf beperkt. Aan de andere kant hebben mijn jongens me ook geleerd dat het lijntje naar Boven bij kinderen nog zuiver en sterk is. Zo zat mijn jongste, toen drie jaar, achterop de fiets eens te vertellen hoe Mars eruit zag. En dat was echt geen Sesamstraat en de Melkweg informatie! Ik heb geprobeerd het magisch realisme te beschrijven, maar ook de frustratie van niet begrepen worden in jouw realiteit. Die realiteit gaat bij kinderen, maar inmiddels ook bij meer en meer volwassenen, voorbij de grenzen van deze wereld. We gaan van wereldburger naar intergalactische burgers.

7. Voor wie is dit boek bedoeld?
In eerste instantie dacht ik: het is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, want de jongste hoofdpersoon is zes jaar en de oudste tien jaar. Maar nadat ik een sprookje publiceerde en zóveel positieve reacties kreeg, dacht ik: ook dit verhaal is voor alle leeftijden! Het is natuurlijk een verhaal, maar daarin zijn vooral de positieve boodschappen, de multidimensionale sferen en de mogelijkheden om je ermee te verbinden belangrijk. Dat is niet aan een leeftijd gebonden.

8. Welke boodschap wil je ermee uitdragen?
Ten eerste dat we een sterrenbewustzijn hebben en ons daarmee kunnen verbinden. We zijn niet alleen, we zijn Al één. Via onze ziel zijn we nog steeds verbonden met het Grote Daarboven. Dat schept nieuwe mogelijkheden en realiteiten, het vergroot ons bewustzijn en maakt dat we teruggaan naar de verbinding met het goddelijke in onszelf. Daar kom je via je hart, via liefde. Maar ook de bibliotheek van het universum, de kracht van water, kristallen, dromen, waarnemen door je derde oog, samenwerken en oorzaak en gevolg komen uitgebreid aan bod.

9. Dit is een heel ander soort boek dan de andere die bij A3 boeken zijn verschenen of lijkt dat maar zo?
Het is heel anders maar ook niet, want het bevat vele elementen die in al mijn andere boeken voorkomen. Zo zul je de Hogepriesteres kunnen herkennen en (een) Hathor, Sirius, onderwerpen zoals universele levenslessen en -wetten en veel meer!
Ik heb eerst onder een pseudoniem geschreven (Sarina Star – Sarina is mijn tweede naam, en via Stam en Star was ik de brug die ik wilde zijn), omdat ik dacht dat fantasy en spiritualiteit niet bij elkaar konden. Sinds enkele jaren weet ik: alles komt uit één bron, in het geval van mijn werk en boeken: mijn Bron.

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

12/12/2019 Ongeëvenaard - Snel de diepte in - recensie
08/12/2019 De volle maan van 12 december 2019
03/12/2019 3 - 15 december 2019: het Geel Zaad levenspad
22/11/2019 Je kunt nooit meer gewoon naar een boom kijken - recensie
 

Agenda