blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Inspirerend - recensie

Sjamanistisch leraar Sandra Ingerman heeft met dit boek over ceremonies een mooie en bijzondere bijdrage geleverd aan het behouden van oude kennis over ceremonies in de moderne tijd. Het boek begint met de zin: ‘Ik houd van ceremonies’. Ik voel dat ook zo. Met een ceremonie kun je van iets alledaags iets bijzonders maken. Ze verruimen je bewustzijn, laten je iets ervaren van de diepere lagen van ons universum en hebben een helende en transformerende werking. Ik was dan ook nieuwsgierig naar het boek.

Dat kwam voor een deel door de ondertitel: ‘Sjamanistische wijsheid voor het leven van alledag’. Sjamanisme en ceremonies maken voor de meeste mensen geen deel uit van hun dag. Ze lijken iets uit vervlogen tijden en niet meer van belang in onze moderne maatschappij. Toch lukt het Ingerman goed om deze brug te slaan. Ze begint het boek met uitleg over de praktische kanten van een ceremonie: Waarom doe je ze? Welke voorbereidingen zijn nodig? Hoe is een ceremonie opgebouwd?

Vervolgens geeft ze voorbeelden van ceremonies die je kan doen om een bepaalde belangrijke gebeurtenis in je leven te markeren. Denk hierbij aan ceremonies rondom geboorte, doop, huwelijk en afscheid. Deze eerste twee delen ademen haar kennis over het onderwerp en geven veel informatie voor iemand die ceremonies wil begrijpen en uitvoeren.

Ik was aangenaam verrast door de tweede helft van het boek. Sandra Ingerman neemt hier ruim de tijd om te laten zien hoe je ook in deze tijd ceremonies kan toepassen in je leven. Voorbeelden die ze beschrijft zijn onder meer ceremonies voor meer energetische balans, een ceremonie die je kan doen bij een crisis, of het zegenen van een huis of een stuk land. Ik vond met name de groepsceremonie van de ‘spiritboot’ interessant, omdat juist deze de oude wijsheid van de sjamanen combineert met een moderne aanpak. Met deze ceremonie ‘reis je’ in een visualisatie met een groep mensen naar de ongeziene wereld om, samen met de spirit helpers aldaar, helend werk te doen. De beschrijving is zo opgezet dat deze zowel te doen is met een groep die fysiek bij elkaar is, als ook online. Heel praktisch in een tijd waarin elkaar fysiek ontmoeten nog steeds lastig kan zijn.

Alles bij elkaar een inspirerend boek, met een heldere opbouw, veel informatie en praktisch te gebruiken. Een aanrader wat mij betreft voor eenieder die graag zelf ceremonies wil begrijpen en uitvoeren.

 

Recensie: Saskia Basten, Huis van Transformatie

 


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda