blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Innerlijke wekker - het sneeuwklokje

Tussen de bruine bladeren van de vrouwenmantel piepen de knopjes van de sneeuwklokjes naar boven. Diep ontzag maakt zich van mij meester, wat een durf, wat een heldhaftigheid in deze tijd van kou, vorst en wie weet nog een dekentje van sneeuw. Gelijk staan de knoppen helderwit te wezen omsloten door heldergroene draadjes die de blaadjes straks onderscheiden van elkaar.

Ben jij een sneeuwklokjesmens?
Wil je weten wat er in jou wakker wil worden?
Fascineert het bloeien tegen alle natuurwetten in?
Wil jij ook je kop boven de kou uitsteken?
Wil je wakker staan in het leven?
Is wit jouw kleur of heb je er aversie tegen?
Ervaar je innerlijke kou of kou op het hart?
Sluit je je hart af om net nog meer pijn te ervaren in de liefde?

Drie keer “ja” dan heeft het sneeuwklokje je wat te vertellen.

Sneeuwklokjesmeditatie: word wakker
Doe je voorbereidingen om prettig te kunnen zitten, zoals ademhaling rustig maken, de fijnste kussens om je heen schikken, kaars aansteken en telefoon uitzetten. Neem vooral de tijd.

Sluit je ogen en ga met je aandacht naar je stuitje. Je billen zijn het bolletje van het sneeuwklokje en uit de basis, jouw stuitje, groeien haar worteltjes de grond in. De worteltjes groeien naar beneden, naar links en rechts, naar voor en achter, net onder de grond. Ze zorgen dat het bolletje stevig is verankerd. Ga met je aandacht naar je buik en voel hoe het bolletje zich daar manifesteert. Je voelt de groeikracht en het bolletje zwelt heel langzaam op. Ter hoogte van je navel komt het eerste puntje groen uit het topje van het bolletje. Langzaam groeit ze door de aarde heen, langzaam groeit ze met haar innerlijke warmte door de koude toplaag en de sneeuw heen. Voel bij je hart dat de knop van het sneeuwklokje graag open wil gaan. Ze wacht op het juiste moment en dan spreidt ze haar witte blaadjes met groene randjes. Ervaar wat het doet met de zwaarte in je hart. De emotionele winter is voorbij, er kan lente ontstaan in jouw hartenkracht.

Blijf met je aandacht bij het sneeuwklokje en voel, zie, ervaar of hoor waarvoor jouw hart wakker wordt gemaakt. Wat mag het levenslicht zien, welk aspect van jezelf vraag om aandacht? Wat wil je met hart en ziel doen en bewerkstelligen?

Weet dat dit innerlijke sneeuwklokje altijd bij je kan zijn. Je hoeft maar even je ogen te sluiten om haar te ervaren en te vragen waarvoor ze je wakker maakt!

Kom rustig terug op de plek waar je bent begonnen met je meditatie. Schrijf of teken wat je hebt beleefd. Komt er nu niets in je op? Let dan op je dromen of op wie en wat je tegenkomt. Stel jezelf in op kleine signalen die veel kunnen betekenen.

Zorg dat je weer lekker in je lijf komt te zitten en eet een stukje pure chocolade of een appel. En drink dat kopje thee dat je van te voren hebt klaar gemaakt.

Tip: vraag of iemand deze meditatie aan je wil voorlezen of spreek de tekst in op je telefoon/tablet, zodat je naar je eigen stem kunt luisteren.

Bloesemremedie
Een bloesemremedie helpt je om het evenwicht terug te vinden als gevoelens en overtuigingen je uit balans halen. Deze remedie ondersteunt het proces dat je in de meditatie hebt ontdekt of het verdiept dit proces en herinnert.

Een bloesemremedie maken in de winter? Kan dat? Meestal maak je een bloesemremedie met behulp van de zon en ja, dat kan ook in de winter. Het mooie is dat je de energie van het sneeuwklokje vraagt. Ga als volgt te werk: neem een glazen schaaltje en vul deze met bronwater. Ga naar een polletje sneeuwklokjes en spreek je intentie uit. Zet dan het schaaltje bij, in of onder de sneeuwklokjes. Controleer met je gevoel of het schaaltje op de juiste plek staat. Laat het schaaltje zeker een uur bij het sneeuwklokje staan. Ga gerust wat anders doen, maar blijf verbonden met de plek waar het sneeuwklokje staat. Soms weet je opeens dat je het schaaltje moet ophalen of kijk je op de klok als teken om te gaan. Een kookwekkertje zetten mag natuurlijk ook. Nu is het tijd om de bloesemremedie in flesjes te doen. Neem een donkere fles of pot waarin je de remedie schenkt. Daarna neem je een derde cognac om de bloesemremedie zuiver te houden. Dit is de oerremedie waarvan je kunt uitdelen. Maak voor jezelf een gebruikersflesje door een flesje bijna helemaal te vullen met bronwater, een eetlepel cognac en 2 druppels sneeuwklokjesremedie. Je mag het bij je dragen of iedere dag een paar keer wat druppels innemen.
Geen tijd om te maken of onzeker of je het wel goed doet, dan is de remedie ook gewoon te koop.

Sneeuwklokjes planten
Mocht je iemand weten met veel sneeuwklokjes in de tuin vraag dan als ze volop in bloei staan of je een polletje mag meenemen, want dit is de tijd om ze in de tuin te zetten. De droge bolletjes in het najaar vinden het vaak veel te lastig om groot te worden, omdat ze te veel zijn uitgedroogd. Geen tuin, dan niet getreurd: vraag een bosje voor op een ieniemienie vaasje.

Dit artikel van Marjanne Huising is eerder gepubliceerd op http://spiritueelinfo.nl/
Foto: Jen Boxem


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda