blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

In je kracht staan, hoe doe je dat?

Om echt in jouw kracht te staan zul jij je eigen fundament weer moeten opbouwen en jouw eigen levensenergie en vaardigheden weer terughalen. In mijn boek de ‘Jassentechniek’ leg ik je uit waar wij ons bevinden op het grote ‘spelbord’ van het leven. Wij bevinden ons onderaan in de ‘modder’ en onze ballast heeft ervoor gezorgd dat wij ons minder goed kunnen bewegen. Vergelijkbaar met een kind in de wieg die enkel en alleen nog maar kan kruipen. Om weer zelf te kunnen staan moeten wij onze fundament weer opbouwen.

Dit fundament bestaat uit al onze levensenergieën, levenskrachten en positieve vaardigheden. Bij positieve vaardigheden kun je denken aan: doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, passie, levensplezier, zelfcontrole, enthousiasme, orde, geduld, zelfliefde, etc.
Vergelijk jezelf even met een ei met daarin een eidooier. Wanneer jij in jou kracht staat, basis hebt om zelf onafhankelijk van anderen te kunnen staan, is jouw eidooier volledig gevuld met jouw eigen levensenergieën, levenskrachten en positieve vaardigheden. Veel hiervan zijn wij kwijt geraakt en/of hebben wij afgegeven aan anderen. Hierdoor zijn wij wederzijds afhankelijk geworden van elkaar. De mensen die jij om jou heen verzameld hebt, compenseren - bewust en onbewust - vaak datgene wat jij in jouw fundament mist. Wederzijds houden we elkaar zo staande. Deze afhankelijkheid uit zich in de bewuste en onbewuste uitspraken die wij maken m.b.t. de aanwezigheid van een ander in jou leven. Hier een paar voorbeelden:

  • Mijn vrouw en kinderen vormen mijn fundament van waaruit ik succesvol kan zijn.
  • Door jou voel ik me blij en gelukkig.
  • Met jou kan ik mij pas ontspannen.
  • Door jou voel ik mij geborgen.
  • Door jou voel ik mij goed.
  • Door jou maak ik mij financieel geen zorgen.
  • Etc.

Hoe en waar zijn wij eigenlijk ons fundament kwijt geraakt?

Traumatische gebeurtenissen
Een trauma is niets anders dan een gebeurtenis waar jij - onverwerkte - emoties en persoonlijke - vaak beperkende - conclusies en overtuigingen aan hebt gekoppeld. Echter een trauma doet meer met jou! Bij elk trauma laat jij in meer of mindere mate levensenergieën en vaardigheden achter. Ik geef een voorbeeld. Wanneer iemand jou heeft belazerd, laat jij wellicht zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid en liefde voor jezelf achter. Je had namelijk vertrouwen in jezelf en die ander, maar nu minder. Je was vastberaden en enthousiast, maar nu minder. Ook via beperkende verbindingen geven we meer af dan ons lief is!

Verbindingen
Bekend is inmiddels dat wij via beperkende verbindingen energie aan anderen kunnen afgeven en ballast overnemen. Het oorzakelijke gevoel of emotie achter deze beperkende verbinding is jouw afhankelijkheid op een bepaalt vlak ten opzichte van een ander. Die afhankelijkheid komt natuurlijk weer voort uit jouw persoonlijke conclusies gerelateerd aan eerder doorgemaakte of beleefde traumatische gebeurtenissen in dit leven en - als je daarin gelooft - ook vorige levens. Via verbindingen geef jij niet alleen levensenergie en levenskracht af, je kunt ook jouw vaardigheden afgegeven.
Wellicht kun jij je voorstellen dat onze ‘dooier’ door alles wat wij meegemaakt hebben, leger is geraakt. Tijd deze weer te vullen.

Jouw fundament weer opbouwen
In de Jassentechniek workshops leer jij alles wat jij niet fijn vindt in jouw leven los te laten (jas uit) en al het positieve wat jij in een ander ziet, terug te halen (jas aan). Anders was het je namelijk niet opgevallen! Bijvoorbeeld, jij vindt een ander vastberaden. Dan is dat kennelijk iets wat jou opvalt ten opzichte van jezelf. Jij hebt dat dan wellicht minder. Door bijvoorbeeld de vastberadenheidsjas weer aan te doen haal jij deze vaardigheid die jij ooit hebt afgegeven of achtergelaten weer terug. Op vergelijkbare wijze kun jij stap voor stap al jouw levensenergie en vaardigheden weer terughalen. Het resultaat: onafhankelijkheid en één met jezelf in samenzijn met anderen. Je staat dan weer in en op jouw eigen kracht.


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/01/2020 24 januari - 5 februari 2020: het Gele Krijger levenspad
21/01/2020 De nieuwe maan van 24 januari 2020
12/01/2020 11 - 23 januari 2020: het Blauwe Nacht levenspad
06/01/2020 De volle maan en maansverduistering van 10 januari 2020
 

Agenda