blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

In de stemming komen...

Vorige week was ik weer op één van mijn favoriete teken- en schrijfplekken, in het bos Beerschoten net buiten Utrecht. Op wat ik inmiddels als mijn bankje beschouw voel ik me thuis. Eenmaal geïnstalleerd met pen, potloden en schrift laat ik me inspireren door de bomen en het open veld. Voordat ik verhuisde naar Brabant, kwam ik hier regelmatig. Nu moet ik er een uurtje voor in de auto, maar het was me het zeker weer waard dit te doen. Thuis zit ik het liefst in de hoek van de bank met mijn teken- en schrijfspullen om me heen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen ideale plek om te tekenen en te schrijven en op ontdekking te gaan naar zichzelf. Wat is jouw favoriete teken- en/of schrijfplek?

Hoewel ik sinds mijn verhuizing weer een favoriete teken- en schrijfplek in huis heb, schrijf ik graag buiten de deur. Ik heb jaren op twee locaties gewoond. Een vaste plek om te schrijven had ik toen niet echt. Ik had wel een speciale etui waar al mijn teken- en schrijfspullen in zaten. Die nam (en neem) ik overal mee naar toe. Waar ik ook was, als ik deze etui pakte was die plek op dat moment mijn ideale teken- en schrijfplek. Hierdoor ben ik niet alleen thuis en in het bos gaan schrijven, maar op heel veel plekken waar ik in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben. Om een paar voorbeelden te geven: ik heb geschreven in cafe’s, musea, in de trein en op het station wachtend op de trein, in kerken, parken, bibliotheken, op diverse pleinen, langs meren en slootjes en zelfs een keer bij een tankstation wachtend op de ANWB. Voor mij is het nog steeds zo dat als ik mijn etui (en schrift) maar bij me heb, er maar weinig plekken zijn waar ik niet in mijn ideale teken- en schrijfstand kan komen.

Ik vraag regelmatig aan deelnemers van mijn workshops en trainingen hoe zij zich in een ideale teken- en schrijfstand brengen. Ik vind het altijd weer verrassend hoe iedereen zo zijn eigen manier heeft. Er zijn veel mensen die op een speciale plek in huis gaan zitten. Een plek waar ze zich in alle rust terug kunnen trekken. Maar er zijn ook mensen die tijdens het woon/werk verkeer de tijd nemen voor een teken- of schrijfmoment. Vooral de trein blijkt voor veel mensen een ideale plek te zijn om een momentje voor zichzelf te nemen. Veel deelnemers en ik zelf trouwens ook schaffen speciale schriften, pennen en potloden aan. Materiaal die ze met zorg en aandacht uitzoeken.
Een andere manier die ik vaak hoor van cursisten is dat voordat zij gaan schrijven eerst een wandeling maken of mediteren. Ook het opsteken van een kaars brengt mensen in de stemming om op ontdekking naar zichzelf te gaan. Een vriendin van mij gaat eerst een half uurtje haar piano oefeningen doen voordat ze gaat tekenen of schrijven, dat brengt haar in de stemming.

Het maakt niet zoveel uit wat je manier is. Wat voor jou werkt, werkt. Daar gaat het om. Vind een manier die bij je past en laat je verrassen door wat je pen en je potloden je willen vertellen.

Tekst: Wendy Smit


http://www.moolelo.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

21/02/2020 De nieuwe maan van 23 februari 2020
19/02/2020 19 februari - 3 maart 2020: het Witte Wind levenspad
18/02/2020 Ontwikkel je intuïtie - recensie
12/02/2020 Het lied van de bij - recensie
 

Agenda