blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Honden, spiritualiteit en een vleugje humor - recensie

Op alle coach-, feedback en inspiratiekaarten die er al zijn, vormt de door A3 boeken uitgeven set Hemelse Hond wijsheidskaarten een heel mooie aanvulling. De set bestaat uit een degelijk kartonnen doosje met daarin 62 kaarten met bewerkte foto’s van honden erop, plus een fijn pocketboekje met informatie over hoe je die kaarten kunt gebruiken.

De bekroonde en dit jaar in het Nederlands verschenen kaartenset is bedacht door de Amerikanen Barb Horn en Randy Crutcher, die samen ervaring hebben als therapeut, trainer en organisatieadviseur, maar ook als tenenlezer, inspirator en lachcoach. Tijdens een skitrip met vrienden, waarbij veel honden aanwezig waren, observeerden ze de vele mooie eigenschappen van aanwezige viervoeters. Zo kwamen ze op het idee voor hun kaartenset, waarbij ze honden en spiritualiteit combineren met een vleugje humor.

Op iedere kaart staat een afbeelding, een woord en een korte zin. Aan de hand daarvan kun je voor jezelf een (levens)vraag beantwoorden, of met anderen een mooi gesprek over een thema of eigenschap voeren. Dat kan zorgen voor diepe inzichten, eyeopeners en herkenning. Dat klinkt misschien allemaal wat zwaar, maar zo zijn de kaarten beslist niet bedoeld. Gebruikerservaring is niet nodig en je hoeft er niet per se de diepte mee in, maar kunt ze ook gebruiken voor je plezier.

‘Leg de kaarten op je nachtkastje en wanneer je er lekker ontspannen bijligt, blader dan door de kaarten en trek er een of twee’, adviseren Barb en Randy. ‘Je zult versteld staan van wat je ervan zult leren.’ Maar naast het nachtkastje lenen ze zich ook heel goed voor therapeutische coachsessies. Je kunt ze daarnaast gebruiken om dieper in contact te komen met je vrienden, het ijs te breken tijdens (leer)bijeenkomsten of als funfactor in de wachtkamer van de dierenarts. En denk eens aan inzet bij de cursisten van je hondenschool!

Je kunt de kaarten jouw energie geven of, door er met je vuist op te slaan, reinigen van energie van vorige gebruikers, en ‘voelen’ welke kaart je moet trekken. Je kunt ook pendelen en werken met schaduwenergie. Dat is mij allemaal dus echt net ietsje te zweverig, maar gelukkig kun je ook heel down-to-earth met de set aan de slag. Er is namelijk geen goed of fout bij het gebruik van deze kaarten, en dat is heel fijn.

Als je een wijsheidskaart hebt getrokken, vind je in het bij de set behorende boekje tekst en uitleg over de algemene betekenis van alle kaarten en, onder het motto ‘Nog een kluif’, heel praktische vragen, suggesties en ideeën om met het thema van de kaart te werken. Doordat de themawoorden alfabetisch gerangschikt zijn, is alles makkelijk terug te vinden.

Zullen we eens proberen hoe het werkt? Ik besloot willekeurig drie wijsheidskaarten uit de stapel te trekken om daaruit vervolgens weer de kaart te kiezen die volgens mij het best bij mij past. Ik kwam uit op de kaarten Tevredenheid (Wees voldaan), Tederheid (Liefdevolle zorg) en, ja, ja, Creativiteit (Speel jouw eigen lied), met daarop een afbeelding van een pianospelende Beagle. Het laat zich raden dat ik in het boekje vervolgens straight naar de C bladerde 

🙂

Daar lees ik dat mijn creatieve dromen zomaar een overlap zouden kunnen hebben met die van anderen, waardoor er mogelijk ruimte voor samenwerking kan ontstaan. En verder als kluif om op te kauwen onder meer de vraag of ik nieuwe vaardigheden zou willen leren die me zouden kunnen helpen om iets te creëren. Daarnaast denk ik na over de korte zin ‘Speel je eigen lied’. Zelf spelen, dat vind ik leuk. Mmm… maar die opmerking over die samenwerking, daar zit ook wel wat in. Misschien moet ik daarmee nog meer aan de slag. Nou, ziehier dus een voorbeeld van hoe de kaarten kunnen werken.

 

Recensie: Judith Lissenberg (o.m. hondentrainster en -sporter en hondenmoeder)

 

 


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda