blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Jaaa, ze zijn er!

Vers van de pers!

NIEUW

Hoe nieuwjaarsdag je dichter bij jezelf brengt

In 2006 vierde ik voor het eerst Maya oud en nieuw op de Dag buiten de tijd. Een dag om het oude los te laten, dankbaar terug te kijken en even niets te hoeven. De dag erna, 26 juli, begon het nieuwe Maya zonnejaar. De dagenergie van deze nieuwjaarsdag ondersteunt ons telkens een heel jaar lang en prijkt steevast op de Maya agenda van Nicole Zonderhuis om ons daaraan te helpen herinneren.
In 2015 begon ik ook 1 januari te beschouwen als een energetisch belangrijke datum en sindsdien neem ik deze dagenergie het hele kalenderjaar met me mee als jaarenergie en persoonlijk kompas. Zo ontdekte ik dat beide nieuwjaarsdata hun eigen kracht en waarde hebben. 

Inmiddels is me duidelijk geworden waarom het zo belangrijk is dat we ons bewust zijn van beide jaarenergieën: ze horen bij elkaar en werken samen. Intussen heb ik er ook weer een reden bij om de jaarwisseling te vieren op een donkere plek waar geen vuurwerk wordt afgestoken. Het echte vuurwerk speelt zich namelijk af aan de sterrenhemel ver boven al ons geknetter en geknal.

Twee kalenders

Zoals ik het ervaar, brengt de jaarenergie van 1 januari je in verbinding met je ware zelf, je energetische oorsprong, de essentie van wie je werkelijk bent. Het helpt je om jezelf op DNA niveau te resetten en terug te keren naar je oorspronkelijke Zijn. Het is een energie die je bezieling brengt en spirituele groei. Een half jaar later, als het Maya nieuwjaar begint, vindt er een omslag plaats. We krijgen op 26 juli de energie van het nieuwe zonnejaar mee. Deze energie geeft je zonnekracht mee, zodat wat zich spiritueel heeft ontwikkeld op fysiek niveau - in de aardse realiteit - kan groeien en bloeien.


De afgelopen drie jaar heb ik het persoonlijk ervaren en ook zien gebeuren met mijn jaargroepdeelnemers. Voor de zomer zijn we bezig met werken aan onszelf en zaaien. Het geduld word regelmatig op de proef gesteld, want de groei speelt zich vooral af in de binnenwereld. In de zomer vindt er een omslag plaats en dienen zich de eerste resultaten aan in de vorm van veranderingen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld op het gebied van werken, wonen, gezondheid, relaties. Daarna is er ander werk nodig: de opkomende zaden blijven voeden en ook wieden, zodat de tere nieuwe plantjes niet worden overwoekerd. En dan, als al het nieuwe volop heeft kunnen groeien in het licht van de zon, is het moment van oogsten gekomen. Er is een nieuwe manier van leven ontstaan die stevig is geworteld en de basis vormt voor nieuwe groei.

Zo vormen de twee jaarenergieën een doorlopende groeispiraal die je kunt benutten om je bewust te worden van wat er in jezelf en om je heen gaande is. Ze helpen je vol vertrouwen op koers te blijven en zijn een steun in de rug op moeilijke momenten. Gebruik je ze als kompas, dan blijf je op koers en ga je meer en meer in de flow leven.

Siriuskalender

Wat is er nu zo natuurlijk aan 1 januari als begin van een nieuwjaar? Dat heeft alles te maken met de ster Sirius. Dit is de helderste ster aan onze hemel en op de Zon na de dichtstbijzijnde ster voor de Aarde. Sirius is 8,6 lichtjaren van ons verwijderd en straalt 23 keer zoveel licht uit als de Zon. Sirius en de Zon vormen samen een twee-eenheid. Samen reizen ze als een ineengevlochten spiraalvormige baan door het universum. Ze leggen een weg af die een grote gelijkenis vertoont met een DNA spiraal. Ieder jaar ontmoeten deze twee zonnen elkaar op 26 juli: het begin van het nieuwe zonnejaar volgens de 13 manen kalender en de kalender van de oude Egyptenaren. star 1096934 640

Vlak voordat de Zon opkomt, is op dezelfde plek Sirius aan de horizon te zien en de Sfinx is daarvan getuige. Sirius schijnt op dat moment recht in de ogen van de Sfinx. Dit is de enige samenstand van sterren die jaarlijks op hetzelfde tijdstip plaatsvindt en dus het enige astronomische kalender ijkpunt voor ons aardbewoners. De Zon bevindt zich dan tussen Sirius en de Aarde en voor ons op Aarde is Sirius dan de zon achter de Zon.
Een half jaar later - op 1 januari - staat Sirius op zijn hoogste punt aan de zuidelijke hemel, terwijl de Zon zich op dat moment onzichtbaar diep achter de horizon bevindt. Wij bevinden ons dan precies tussen Sirius en de Zon in. Het is voor ons op het noordelijk halfrond in die nacht de enige keer in het jaar dat de helderste ster die wij kennen, Sirius, de hele nacht te zien is. Er staat dan niets tussen de Aarde en Sirius in. We worden rechtstreeks gevoed door deze tweede zon.

Sirius speelt een belangrijke rol in bijna alle oude beschavingen, in de astronomie, de mythologie en spiritualiteit. Ze wordt vaak afgeschilderd als de krachtbron die de Zon leven geeft, de zon die de spirituele wereld in leven houdt en voedt. In het Oude Egypte was Sirius bekend onder de naam Sopdet, dat volgens de Griekse geschiedkundige en filosoof Plutarchus zwangere vrouw betekende. Sirius wordt in verband gebracht met Isis, de mythische moedergodin van de Egyptenaren. De opkomst van Sirius tegelijk met de Zon markeerde in het Oude Egypte niet alleen het begin van het nieuwe jaar, maar ook het begin van de jaarlijkse overstroming van de Nijl, het begin van een nieuwe vruchtbare periode.

De jaarenergie van 2018

Op 1 januari 2018 is het in de Dreamspell Tzolkin kalender Kin 223 - Blauwe Nacht toon 2 in het Witte Wind levenspad. We gaan een bijzonder jaar tegemoet: het is volgens de Dreamspell Tzolkin het tweede jaar in een cyclus van dertien jaar. Meer dan ooit worden we komend jaar uitgedaagd, of liever gezegd uitgenodigd, om met hart en ziel te leven en van binnenuit in evenwicht te komen. Het geeft kracht als we in alles de volmaaktheid van het bestaan blijven zien.

Op basis van de kwaliteiten van Blauwe Nacht, toon 2 en het gidsende zegel Blauwe Adelaar schreef ik het Kin vers voor 2018. Door het hardop uit te spreken informeer je je DNA rechtstreeks over de manier waarop je 2018 verbinding maakt met je ware zelf, je energetische oorsprong, de essentie van wie je werkelijk bent. Het vers hardop uitspreken is een eenvoudige manier om jezelf op DNA niveau te resetten en terug te keren naar je oorspronkelijke Zijn.

design 2711676 640

 

Ik ben een uniek kind van de schepping
Ik droom met mijn ogen open
En luister naar mijn innerlijke stem
Zo neem ik de uitnodiging aan en kom ik in evenwicht

Ik laat me leiden door hoop en licht voor de toekomst
Ik help de wereld door mijzelf te helpen.
Zo maak ik mijzelf sterk
Ik overzie het grote plan

Je kunt de dagenergie van 1 januari ook heel praktisch gebruiken om een persoonlijke checklist te maken die je herinnert aan wat wel en niet werkt komend jaar. Dat is dus elk jaar weer anders. Elk jaar zijn er weer nieuwe kansen, mogelijkheden en valkuilen om dichter bij jezelf te komen en spiritueel te groeien. Die checklist kun je samen met mij maken tijdens een van de inspiratieavonden 'Wat brengt 2018?' op 14, 15, 25 november en 1 december. Samen maken we een bewuste sprong van 2017 naar 2018. Je leert de kwaliteiten en valkuilen van de jaarenergie kennen en gaat met concrete tips voor het nieuwe jaar naar huis.

De jaarenergie heeft ook een persoonlijke link met jouw geboorteplek in de kalender. Daarover geef ik een aantal dagworkshops in januari. Volg je de dagenergie van de kalender en ben je bekend met je geboortezegel en -toon en de betekenis daarvan, dan kun je deelnemen aan deze workshop.

Tekst: Elvira van Rijn


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/01/2022 22 januari - 3 februari 2022: het Gele Zaad levenspad
12/01/2022 De volle maan van 18 januari 2022
09/01/2022 9 - 21 januari 2022: Blauwe Aap levenspad
05/01/2022 Zoek je innerlijk vuur! - recensie
 

Agenda