blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Hoe is het met jouw houtenergie?

Dit jaar is het vroeg, maar we genieten er met volle teugen van: het voorjaar. Nadat de natuur zich tijdens de winter heeft teruggetrokken in de kern, komt zij nu vol enthousiasme tot leven, aangestuurd door de energie van het Houtelement. De kenmerken van Houtenergie zijn overduidelijk zichtbaar in de natuur: krachtig, snel, onstuimig en naar boven gericht.

Is jouw houtenergie in balans?

In de mens zijn alle vijf de elementen vertegenwoordigd, maar in het voorjaar is Hout nadrukkelijk aanwezig. Als jouw houtenergie goed in balans is, dan ben je ‘in de flow’, dan voel je je krachtig en actief en kun je moeiteloos je ideeën tot uitvoer brengen. Je kunt goed plannen en organiseren en je groeit in je persoonlijke- en/of zakelijke ontwikkeling. Na de rustige wintertijd voelt dit als een verademing en je bruist van de nieuwe plannen.

Als jouw houtenergie niet zo goed in balans is, dan wordt een aantal klachten juist in deze tijd onder een vergrootglas gelegd. Typische Houtklachten zijn hoofdpijn, migraine, nek- en schouderklachten, PMS, oogproblemen, rusteloze benen, stijve spieren en gewrichten, problemen met pezen, menstruatieklachten, maar ook irritatie, boosheid en een kort lontje.

Onbalans in jouw Houtenergie

Een goede Houtenergie is vergelijkbaar met bamboe: snelgroeiend en sterk, maar toch zeer flexibel, zodat het kan meebuigen als de wind van het leven wat harder blaast. Zonder deze kwaliteit zou er eerst veel weerstand zijn, waarna het hout mogelijk afbreekt. Dit gebeurt wanneer Houtenergie is geblokkeerd. Ondoordachte acties, stijfkoppigheid, starheid en ‘bully’- of asociaal gedrag zijn daar voorbeelden van.

Als Hout niet genoeg groeit en niet sterk genoeg is, dan wordt het omver geblazen. Geen grenzen stellen, over je grenzen laten gaan, geen visie hebben, zijn problemen waarmee je dan te maken krijgt.

Breng jouw Houtenergie weer in balans

Genoeg redenen om jouw Houtenergie eens kritisch onder de loep te nemen en er zo nodig balans in te gaan creëren. En natuurlijk heb ik enkele tips voor je om dat te bereiken:

  1. Beweging. Geen enkel element heeft zoveel beweging nodig als Hout. Houd echter wel rekening met je energieniveau en pas je beweging hierop aan. Ben je vaak moe? Ga dan een blokje wandelen, ga zwemmen of kies voor stretchen, dansen of yoga.
  2. Voeding. Groene groenten – met veel chlorofyl – versterken je Houtenergie. Denk aan boerenkool, spinazie, andijvie, raapstelen, rucola, pak choy, peterselie en paardenbloem (erg zuiverend!). Supplementen zoals spirulina en chlorella zijn ook een uitstekende bron van chlorofyl.
  3. Zorg goed voor je ogen. Houtenergie opent zich in de ogen, maar bijna alle andere energiebanen komen uit bij de ogen. Het heeft dus niet alleen effect op Hout, maar op je complete energie, wanneer je goed voor je ogen zorgt. Een aantal keer per dag je ogen masseren (zie de punten in de tekening hieronder) doet al wonderen. Zeker als je veel leest of met de computer werkt, is dit aan te raden. Eenvoudig maar zeer effectief.

Is jouw houtenergie in balans?
 

Dit artikel van Jeanine Hofs is eerder gepubliceerd op http://spiritueelinfo.nl/


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda