blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Het mes snijdt aan twee kanten - bijzonder goede introductie - recensie

Jan de Graaf is astroloog en geïnspireerd door Carl Gustav Jung, grondlegger van de analytische psychologie. Vanuit zijn fascinatie voor sterrenbeelden en het mysterie van het heelal ontstond dit lijvige boek. Hoewel de Graaf al meer goede titels op zijn naam heeft staan steekt deze ‘Mythen van de dierenriem’ er met kop en schouders bovenuit. Hier snijdt het mes aan twee kanten: door middel van astrologie mythologie leren begrijpen en andersom.

De leidraad van het boek is de reis van Odysseus door de huizen van de horoscoop. We reizen hem achterna en onze levensreis gaan we zien als de spirituele zoektocht van de mens op weg naar zichzelf. De reis van ons ego naar ons hart. Dit gaat over het leven van helden die voor dilemma’s worden geplaatst, strijd leveren en daarvan leren. Dit gaat over jou en mij.

De Graaf zegt rake dingen over hoe kritiek ons herinnert aan de Doos van Pandora waarin herinneringen aan geleden onrecht en vernedering zijn verstopt en hoe dit ongenoegen wordt doorgegeven aan kwetsbaren in de samenleving. Over hoe narcisme, Narcissus in de Griekse mythologie, van elke intieme relatie een schijnvertoning maakt. Hoe we het licht en donker in onszelf verenigen middels het verhaal van Odysseus en Achilles. Om te eindigen bij de thuiskomst van Odysseus bij zijn Penelope, het zoeken en vinden op de tocht door het leven.

Deel twee beschrijft episodes uit de reis van Odysseus ter illustratie van de verschillende stadia op het levenspad. Hier leren we over kernkwaliteiten en kwadranten, astrologische kenmerken bij het betreffende dierenriemteken, planeten in de tekens en alles overgoten met een saus van mythologie. De Graaf maakt het archetypische mogelijk, het oorspronkelijke begrip van de astrologie. Hij weet als geen ander de essentie te vatten in een paar woorden. ‘Mythen van de dierenriem’ zou uitstekend lesmateriaal zijn, een lesboek in spirituele astrologie. Hier wordt de diepere betekenis der dingen tastbaar gemaakt!

Een bijzonder goede introductie in de astrologie, astronomie, mythologie en symboliek, maar boven alles een introductie tot inzicht in jezelf en anderen. Geschikt als lesmateriaal voor de beginnende astroloog,  geïnteresseerden in het gedachtegoed van Jung en voor iedereen die interesse heeft in menselijke processen. Inclusief namen-en literatuurlijst.

Recensie: Marjan van Druenen

 


https://www.hebban.nl/recensies/marjan-van-druenen-over-mythen-van-de-dierenriem?share=1

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda