blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Het is niet zomaar tekst - recensie

Ik heb er een jaar over gedaan, langer dan over welk boek ook. Ik had vooraf niet durven denken dat het me zo zou pakken. Ik wilde het lezen omdat mijn aandacht gewekt was na “Goden en sjamanen in Noordwest-Europa’. Ik wilde leren over de mensen die vroeger woonden op de plek waar ik nu woon en meer weten over hun rituelen en geloof. Het was mijn hoofd dat nieuwsgierig was naar kennis toen ik eraan begon, maar het werd vooral mijn gevoel die aan het werk gezet werd, geopend werd...

Ik heb tijdens het lezen van alles ervaren: hartkloppingen, tranen, lachen, angst, herkenning, een wirwar van gevoel waardoor ik vaak op de vlucht sloeg en het boek weer aan de kant legde. Sommige hoofdstukken raakten me zo diep dat ik het eerst weer moest verwerken voor ik weer verder kon lezen. Maar het bleef me trekken, ik hield het ook altijd in zicht en wist dat het er was, alsof mijn voorouders wilden dat ik het zou lezen en zou begrijpen. Het heeft me niet met rust gelaten en nog kan ik er geen afstand van doen. Vraag me ook niet of je het mag lenen, want daar ga ik heel flauw op antwoorden dat je het zelf maar moet kopen omdat ik het gewoon niet af kan staan, ook al is het maar voor even.

Het is niet zomaar tekst, dat heb je vanaf bladzijde 1 door, het was ook belangrijk voor me dat ik het ook echt zou begrijpen, er staan zinnen in die ik wel 10 x gelezen heb voor ze goed tot me doordrongen. Niet omdat het zo moeilijk geschreven is, maar omdat het bij mij door zoveel lagen heen moest voor het me op de goede plek raakte... Ik zal het dan waarschijnlijk ook nog wel een aantal keer gaan lezen en weet zeker dat ik dan iedere keer weer dingen tegen ga komen die me weer op een andere manier gaan raken.

Met name de hoofdstukken waarin Linda vertelt over haar persoonlijke belevingen hebben me geraakt en me uitgedaagd om ook naar mijn eigen gevoel te kijken. Spiritualiteit is niet alleen maar mediteren om tot een hosannagevoel te komen (wat ik dacht voor ik hiermee in aanraking kwam). Het is een pad waarop je ontelbare keren op je snufferd gaat en weer opkrabbelt om door te gaan en je leert van de weg die je aflegt, niet door te focussen op je doel.

Kortom, zeker een aanrader voor mensen die bezig zijn hun gevoel te ontdekken en meer willen weten over de mensen die onze grond als eersten bevolkten!

Recensie: Brenda Ebben


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

11/01/2021 10 - 22 januari 2021: het Blauwe Hand levenspad - tips voor omgaan met ongemak
08/01/2021 De nieuwe maan van 13 januari 2021
07/01/2021 De Heilige Nachten - een verslag
31/12/2020 De tarot jaarkaart voor 2021
 

Agenda