blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Het boek voelt als een ei - recensie

‘Jons boek 1’ heb ik uitgekozen door de illustratie op de voorkant. Een wezen dat probeert de wereld te verlichten met een lantaarn. In het voorwoord beschrijft Jon Schau zijn ervaringen tijdens een periode waarin hij in coma lag en, naar hij later hoorde, twee maal dood ging en weer naar het leven terugkeerde. Dit alleen al zou me een boek lang kunnen boeien.

Tot mijn verrassing is dat niet zoals het boek verder gaat. Jon probeert woorden te geven aan ervaringen waaraan bijna geen woorden zijn te geven. Het voelt als genadig eerlijk en tegelijkertijd ademt het boek Liefde. Hij vindt de stem van God in zichzelf en gaat een dialoog aan waarbij hij vragen stelt en antwoorden krijgt. Zoals Jon zelf aangeeft, gaat dat op eenzelfde manier als Neale Donald Walsch in wiens boeken hij veel herkent en waaraan hij veel steun heeft ontleend.

Elk hoofdstuk is een nieuw gesprek waarin kleine en grote zaken aan de orde komen. Kleine zaken worden groot, grote zaken worden klein. Het boek voelt als een ei, een ruimte zonder donkere hoeken. Het licht komt overal, alles mag aan het licht komen. Voor dat wat aan het licht komt, is alle tijd. Het boek geeft moed en vertrouwen om de wereld te laten zien dat ieder mens groots is.

Het lezen is eenvoudig maar de verwerking van wat er geschreven staat, heeft meer tijd nodig.
Het is mogelijk om het boek in een keer uit te lezen, zo was ik wel begonnen, maar op die manier komt het niet maximaal tot zijn recht. De opzet van het boek met zijn korte hoofdstukken maakt het heel geschikt om regelmatig ter hand te pakken en open te slaan. Vanuit synchroniciteit pak ik het telkens als ik me daartoe geroepen voel en lees het hoofdstuk waar mijn bladwijzer ligt. Telkens weer past het onderwerp bij waar ik mee bezig ben en geeft het nieuwe inzichten en bespiegelingen. Met een gevoel van vertrouwen leg ik het weer aan de kant en doe ik weer nieuwe ervaringen op.

Recensie: Margret Trompenaars, eigenares van Circe-Natuurgeneeskunde en docent irisdiagnose aan de HvNA, HNG en Europese Academie


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
07/11/2019 7 - 19 november 2019: Witte Spiegel levenspad
28/10/2019 Mannen zijn geen vrouwen - recensie
 

Agenda