blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Herfstbloemen: de bloemen van binnen zien

Vorige week leverde Dorine Haveman samen met enkele collega-auteurs en anderen een bijdrage aan de Natuurmiddag ter gelegenheid van de presentatie van 'Kruidenwijsheid - over appelvrouwen, weegbreemannen en andere kruidenmensen' van Marjanne Huising in de Natuurtuin te Haren. Ze schreef op haar blog een korte impressie van de middag en het boek. .

 

We waren op een bijzondere plek. We gaven workshops of consulten buiten in de tuin. Onze plekken werden gemarkeerd door vuurkorven. Mijn partner Jac Vroemen vertelde een natuurverhaal en ik gaf bloemenreadings aan wie dat wilde. Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik dat op deze ultrakorte manier had gedaan. Het ging erom een bloemenreading of rooslezing te doen in 10 minuten. Namelijk: welke bloem ik zag bij de mens die voor me ging zitten onder de rozenboog in de tuin. Natuurlijk vertelde ik er ook bij hoe de bloem geduid kon worden, en gaf nog verdere tips als dat mogelijk was. Deze korte readings, die je een beeld geven van de ‘bloem die je energie representeert’ zijn eigenlijk heel bijzonder. Het is een manier om je intuïtie uit te spreken tegen iemand die je daarom vraagt, en daarnaast maak je gebruik van de speciale energie van bloemen. Voor iemand die nieuwsgierig is, een speciale ervaring, die onverwacht helend kan zijn.

Ik ben nu in het boek aan het lezen. In de inleiding schrijft Marjanne dat ze de grote kruidenvrouwen Hildegard von Bingen en Melly Uyldert erg bewondert. In korte, heldere teksten beschrijft ze vele kruiden met hun geneeskracht en toepassingen, ook vanuit een energetische en spirituele visie. Dat laatste vind ik natuurlijk heel erg interessant, omdat dat ook mijn onderzoeksterrein is. Ik vind dan ook dat Marjanne door over energetische en spirituele krachten van kruiden schrijven een bijzonder boek heeft gemaakt. Ik hoop dat er meer van dergelijke boeken zullen komen. Bij het signeren in de natuurtuin schreef Marjanne voor iedereen die dat wilde intuïtief een speciale kruidenboodschap. Dat had ik ook wel gewild, maar helaas had ze daar zoveel werk aan, en wij te weinig tijd om te wachten, dat we dat zijn misgelopen.

Nu, een week later, ben ik begonnen aan het schrijven van een e-mail cursus over de bloemen die we van binnen bij ons dragen. In mijn cursussen ondervind ik dat het voor veel mensen mogelijk is om intuïtief een bloem te zien bij jezelf of iemand bij anders. Wat wennen moet, is het duiden van die bloem, het gaat erom goed te leren afstemmen op degene die je cliënt is, en zo te leren wanneer je goed zit met je duiding. Daarover gaat het natuurlijk ook in deze e-mail cursus die ik hopelijk gauw kan aanbieden.

Het is herfst, buiten bloeien steeds minder bloemen. Wij hebben onze abutilon binnen gezet. Daar bloeit hij nog de hele winter door. Bladeren van de bomen buiten kleuren prachtig zonnig geel en vurig rood. Op de grond vormen ze bloemen van vallend blad op straat en in de tuin. Het is koud, maar de zon verwarmt nog. Het is een tijd om vaker naar binnen te gaan, en daar te genieten van het zonlicht dat nu iedere dag wat verder naar binnen schijnt, de kamer in. Misschien schijnt de zon ook iedere dag wat dieper in jezelf.
 

zachtjes ritselend

dansend door de lucht

vallende bladeren


http://dorinehaveman.blogspot.nl/2012/10/herfstbloemen-de-bloemen-van-binnen-zien.html?spref=fb

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda