blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

(Her)ontdekken, onderstrepen, koesteren - recensie

Een ieder dit dit wil kan een boomsoort determineren, maar er zullen maar weinigen (zo vermoed ik) een spirituele eigenschap aan een boom toekennen. Toch vind ik dit wel een interessant gegeven en ik moet bekennen dat ik in het dagelijks leven ook wel eens een (bescheiden) spirituele 'ontmoeting' heb gehad.

Op zoek naar herkenning dus! Maar alvorens te lezen blader ik natuurlijk eerst het boek door om te genieten van de prachtige foto's, en dat zijn er veel!
Wat valt er nog meer te ontdekken in dit boek?
Allereerst raadt de auteur een visualisatie aan, zodat je je eigen plek in een willekeurig bos kunt creëren, een (of jouw) heilig bos van waaruit je makkelijk verbinding kunt leggen met jouw levensboom en reizen kunt maken met totemdieren, mythische figuren en voorouders.

Bij alle levensbomen is er de mogelijkheid voor een visualisatie die bij de desbetreffende boom hoort plus een aantal vragen om jouw levensboom te herkennen. Maar het is ook heel goed mogelijk dat je al weet welke levensboom bij jou past.
Verder staan er bij elke boomsoort zijn eigen totemdieren, godin, de huidige eigenschappen, de energetische geneeskracht en de kruiden die daarbij horen. Wat ik zelf heel leuk vond om te ontdekken is de term 'pareidolie'. Dit zijn de figuren en vormen die je in een boomstam kunt herkennen.
Maar wat is een levensboom? Het is een wereldboom, een mythische boom, de boom van het ontstaan van de mensheid. De cyclus van het leven, de wedergeboorte, jouw boom op de hoek van de straat waarmee je contact hebt of andere bomen van betekenis op jouw levenspad.

Spiritueel of niet, het boek is alleszins de moeite waard om je liefde voor bomen te (her)ontdekken, te onderstrepen en te koesteren.

Recensie: Jannie Harmsen
Een uitgebreidere versie van deze recensie verscheen in 'Even bijbomen', een uitgave van de inmiddels opgeheven Stichting Bomen over Leven


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

11/10/2020 De nieuwe maan van 16 oktober 2020
11/10/2020 11 - 23 oktober 2020: het Gele Krijger levenspad
01/10/2020 Op microniveau contact met stenen - recensie
28/09/2020 De volle maan van 1 oktober 2020
 

Agenda