blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Gebruik dit boek, ga naar buiten en geniet! - recensie

De Amerikaanse schrijfster en milieuactiviste Rachel Carson zei ooit dat ieder kind tenminste een volwassene in zijn leven zou moeten hebben om samen het diepe gevoel van verwondering en vreugde over het mysterie van de wereld waarin we leven te beleven. Zij trok zelf dan ook regelmatig met haar kleine neefje bij nacht en ontij de natuur in.

Joseph Cornell is zo'n volwassene. Al meer dan dertig jaar bezorgt hij kinderen - groot en klein - onvergetelijke ervaringen in de natuur. Zijn methodiek Flow Learning, waarbij vooral het leren met het hart centraal staat en hij inspeelt op zowel het bewustzijn en de energie van de groep als die van de natuur, is een onuitputtelijke inspiratiebron voor velen. Zo ook voor mij, onder andere in mijn werk als groene kindercoach en kinderyogadocent. Cornells Engelstalige boeken over Sharing Nature met heerlijk ouderwetse zwart-wit foto's liggen thuis inmiddels behoorlijk beduimeld 'voor de grijp'. Een paar jaar geleden had ik het geluk om hem zelf mee te maken tijdens een door Earth Games georganiseerd bezoek aan Nederland. De authenticiteit en het plezier waarmee hij zijn diepe liefde voor de natuur met anderen deelt via creatieve en speelse belevingsactiviteiten maakten toen diepe indruk op me. Cornell weet mensen te raken in het hart en ik ben ervan overtuigd dat wie zich geraakt voelt en zich deel voelt uitmaken van de natuur er ook beter voor zal willen zorgen.

Nu is er dan deze nieuwe Nederlandse uitgave van zijn beide boeken 'Sharing Nature', aangevuld met nieuwe spelvormen en aangepast aan de Nederlandse situatie. In het boek wordt de methodiek van Flow Learning uitgelegd en worden 77 verschillende activiteiten, sommige speels, andere meer reflectief beschreven. Daarnaast is het boek gelardeerd met beeldende sfeerbeschrijvingen en prachtige aansprekende foto's. De foto's waarop mijn eigen kinderen te zien zijn, brengen bij mij opnieuw de gevoelens van verwondering, verbondenheid en plezier boven die we samen beleefden in de natuur.

De methode van Cornell is zeer laagdrempelig: je hebt er nauwelijks materialen voor nodig en als begeleider hoef je geen diepgaande theoretische kennis van de natuur te hebben. Het gaat immers om voelen en beleven. Het plezier spat er vanaf. Je hoeft er niet voor naar een prachtig natuurgebied ver weg. Het parkje om de hoek en het groene schoolplein voldoen net zo goed. Of je nu een volledige Flow Learning sessie wilt opzetten en uitvoeren met een groep kinderen of gewoon losse activiteiten wilt doen, laat je inspireren. Gebruik dit boek, ga naar buiten en geniet!

Een waardevol boek dat uitnodigt tot het beleven van vele magische natuurmomenten.

Recensie: Alberthe Papma, Zin in Groen, voor Groen Cement


http://www.groencement.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda