blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Erg praktisch, mooi, ondersteunend en inspirerend - recensie

Leven volgens het ritme van de maan, geeft energie! Een hulpmiddel hierbij zijn kaarten. Femke de Grijs testte de kaartenset van Petra Stam 'De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording'  en deelt uitgebreid haar ervaringen.

De kaartenset bestaat uit totaal 66 kaarten, onderverdeeld in deze 3 categorieën:
*Maanfasen. Een maan heeft specifieke fases; ze neemt toe en wordt vol, en ze neemt weer af. In één jaar kunnen er 13 volle manen met bijbehorende fasen plaatsvinden. De maanfasen hebben ook een relatie met de cycli in je leven, waarin iets (zoals een project) wordt geboren, tot bloei komt en weer ‘sterft’/eindigt. Inzicht krijgen in welke fase je van je leven of een project zit, kan energie geven. Petra licht op haar kaarten 4 maanfasen toe: nieuwe, wassende, volle en- afnemende maan. Elke maanfase (zoals volle maan) is verbonden met een unieke, specifieke energie. In totaal zijn er 13 x 4= 52 kaarten in deze set waarop maanfasen staan. Hieronder krijg je een beetje een indruk van deze kaarten:
Petra Stam Maanfase kaarten
*Sterrenbeelden, er zijn 12 kaarten in totaal.
Sterrenbeeldkaarten Petra Stam
*Verduistering, er zijn in totaal 2 kaarten: van de zons- en maansverduistering.
Verduisteringskaarten Petra Stam

Daarnaast zijn er nog 6 kaarten waarvan 4 kaarten met informatie hoe je met de kaarten kan werken en 2 kaarten met achtergrondinformatie over Petra en andere boeken die zijn uitgegeven door A3 boeken. In het begin dacht ik ‘help, er zit geen boekje met uitleg bij de kaarten! Misschien is dat per ongeluk vergeten’, dat bleek niet het geval. Door deze informatiekaarten kon ik goed aan de slag.
Achtergrondinfo kaarten Petra Stam
 
Wat vind ik de voor- en nadelen van deze kaarten?

  • De maan is gerelateerd aan het onderbewuste. Door het trekken van een maankaart, kun jij je bewuster worden van wat er in het onbewuste speelt. Denk maar aan bewuster worden van je potentie, dromen, verlangens en hoe jij je plek in de wereld kan innemen. De teksten op de kaarten bevatten een stelling, vraag en ‘doe’ ding. Dit maakt de kaarten erg praktisch, daar hou ik van! De kaarten zijn dus enerzijds dus bedoelt inzicht te krijgen en anderzijds om ook in actie te komen.
  • Het is helder omschreven wat de bedoeling van de kaarten is en wat ze je kunnen brengen. Op elke kaart die je kan trekken staan bovendien icoontjes van de maanfasen, sterrenbeelden, planeten en elementen. De legenda die hierbij hoort vind ik erg handig en vergroot de leesbaarheid.
  • De kaarten hebben mooie afbeeldingen.
  • Je kunt op diverse manieren met de Maankaarten werken, ze zijn erg veelzijdig; dit is mooi toegelicht. Zo kan je voor een bepaalde periode een kaart trekken. Als je van tevoren geen periode hebt bepaald, ‘trek je een kaart voor 1 lunatie’ (29,5 dag: dus de tijd waarin 1 maan ‘groeit’ en weer ‘kleiner wordt’). Hier heb ik zelf mee geëxperimenteerd; dat was erg leuk! Zo trok ik een kaart die te maken had met loslaten; in die periode was ik mijn huis aan het opruimen en schreef ik onder meer een opruimblog. De kaarten werkten hierbij ondersteunend en inspirerend. Helemaal leuk om in combinatie met het boek van Petra en Marja te gebruiken en je spelenderwijs te verbinden met de energie van de maan. Leven volgens het ritme van de maan, geeft namelijk veel energie! Wat ik ook leuk vond, was om me bewust te worden van de dagenergie, door in het boek/internet de juiste maanfase en vervolgens de bijbehorende kaart op te zoeken.

 

Ik kreeg 2 ideeën hoe de kaartenset nog mooier kan worden:

  • Sommige zaken voelen voor mij wat beperkt omschreven, zoals: ‘het is beter om een kaart voor langere tijd te trekken’, ‘trek 1 kaart per vraag of onderwerp’, ‘trek alleen de 52 maanfasenkaarten om zicht te krijgen op het verloop of de uitkomst en een kwestie of project’ of ‘pak niet te snel een kaart. Neem de tijd om je bewust te worden van de kaart’. De intentie achter deze boodschappen is goed voelbaar. Een andere zin, zoals ‘Neem bewust de tijd en aandacht om enerzijds te voelen wat qua timing en hoeveelheid kaarten het beste bij je past en anderzijds om je bewust te worden van de kaart en deze te integreren‘ voelt voor mij wat zachter en dekt voor mijn gevoel de lading iets meer. Mijn in ziens gaat het om bewustwording en balans: te veel/snel en/of weinig/langzaam kaarten trekken dragen hier vaak niet aan bij. Dit vond ik nu nog niet optimaal uit de verf komen. Wel staat er: ‘luister ook naar wat je intuïtief aanvoelt’, leuk! Dit sluit goed aan op HSP-ers. Zij kunnen als zij hun hooggevoeligheid goed beheersen vaak relatief snel waarnemen wat er nodig is (en bijvoorbeeld ook meerdere kaarten trekken, of andere kaarten erbij pakken) en zich bewust worden van dingen :). De manier van schudden van kaarten kan bijvoorbeeld ook op andere manieren, zoals door de kaarten in je hand te schudden en er een kaart uit te pakken die kloppend voelt. Vooral in combinatie met het boek worden sommige boodschappen op de kaarten nog duidelijker, zoals ‘laat iets wat jouw ontwikkeling belemmert sterven’. Ik kan me voorstellen dat als je nog nooit iets met deze materie hebt gedaan, je dit in eerste instantie niet snapt. Deze boodschap moet je namelijk niet te letterlijk nemen. In dat geval raad ik je aan om eerst het boek te lezen ; ).
  • De kaarten zijn qua formaat wat groter en dunner dan andere kaartensets, zoals die van Doreen Virtue. Iets kleinere en dikkere kaarten voelen voor mij iets steviger en makkelijker in de hand te houden.

Al met al: hou je van de maan en van kaarten? Dan is dit een leuke aanwinst!

Recensie: Femke de Grijs


http://femkedegrijs.com

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda