blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Energieworkshop goed ontvangen op Lorelei Festival

Tijdens het Lorelei vrouwenfestival kon je diverse workshops volgen. Het aanbod was groot. Je kon bijvoorbeeld kiezen uit een workshop dans, zang, yoga, een creatieve of spirituele workshop en nog veel meer. De organisatie waarschuwde je dan ook dat je uit enthousiasme er niet te veel boekte, omdat je dan dreigde vol te raken en vervolgens niets meer in je opnam of dat je niet de tijd nam om het geleerde te laten bezinken.

 

Jeanine

Ik koos de workshop ‘Blijvend meer energie’ van Jeanine Hofs. Jeanine is therapeut in de Tradition Chinese Medicine (TCM). en had in haar tent op het festival een prachtige banner staan met sprekende foto van zichzelf en haar logo. De foto is precies zoals ze ook in het echt is, veel sprekend. Dit zegt ze dan ook over zichzelf: ’Ik praat veel, maar ik heb ook veel te vertellen!’ Dit blijkt ook in de workshop die ruim 1,5 uur duurt en waarin haar mond geen moment stilstaat. Jeanine legt aan ons de oosterse visie op energie uit. Ik citeer uit haar boek:

‘De belangrijkste technieken om de energie meer in balans te brengen zijn de oosterse technieken van de Tradition Chinese Medicine (TCM). Zij verdeelt alle energie namelijk in de vijf elementen, Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout, en stroomt daar in een natuurlijke beweging doorheen. Alles wat bestaat valt onder één van deze elementen. Alles in de natuur en alles in de mens. Zoals de seizoenen, de delen van de dag, de organen, smaken, kleuren, richtingen en emoties.’

Energie in balans

Jeanine geeft in deze workshop aan de hand van voorbeelden per element aan, waar ze zich in ons lichaam bevinden en wat ze precies voor ons doen. Wanneer de energie in een van deze elementen namelijk niet goed (door)stroomt, kunnen er blokkades ontstaan. Dan is de balans tussen fysiek en niet-fysiek niet goed en als gevolg daarvan kunnen er allerlei lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan.

Jeanine neemt ons mee op reis langs alle elementen en geeft per element aan welk soort klachten er dan kunnen ontstaan. Ze doet dit aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven die ze met veel humor en zelfspot brengt. Ze laat ons dan ook regelmatig hartelijk om zichzelf en haar opmerkingen lachen. En ‘last but not least’ geeft ze ons tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om de energie weer in balans te krijgen als je een bepaalde klacht hebt. Ze doet zelfs een paar oefeningen met ons die, als je ze regelmatig doet, al snel positief effect hebben op kleine blokkades in de energiebanen. Je lichaam en spieren voorzichtig ‘wakker’ of ‘los’ kloppen is er één van. Bij het aanbieden van de oefeningen maakt Jeanine handig gebruik van haar jarenlange ervaring die ze heeft als sportschoolinstructrice.

Tips en oefeningen

Het was een workshop die met veel energie gegeven werd, een beetje energie kostte, maar ons vooral veel zicht gaf op meer blijvende energie. Jeanine heeft een boek uitgebracht dat net als haar workshop de naam Blijvend meer energie heeft meegekregen. Het boek is een kennismaking met de TCM en geschreven voor niet-therapeuten, in begrijpelijke taal. Het staat vol concrete tips en oefeningen waarmee je gemakkelijk zelf aan de slag kan om je eigen energie in balans te krijgen en te houden. Jeanine heeft ook een eigen website www.jeaninehofs.nl. Hier vind je alle informatie over haar praktijk en de workshops die ze aanbiedt.

Auteur: Bianca Liefting

Dit artikel is gepubliceerd op:


http://www.inspirerendleven.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda