blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Energie opladen in de natuur

De natuur kan een hulpbron zijn om in balans te komen of balans te voelen. Tevens kan de natuur je nieuwe beelden geven over zaken die je nog niet helder zijn of je beschermen tegen invloeden van buitenaf. Veel mensen kennen de geneeskrachtige werking van kruiden, maar minder bekend is dat je ook met de spirituele kracht van kruiden kunt werken.

We zijn gevoeliger geworden, slepen soms problemen van anderen met ons mee en voelen ons uitgeput door veel moeten. We worstelen om in balans te komen en die balans te houden. Veel kruiden (ik rangschik gemakshalve planten en bomen ook onder deze naam) kunnen iets voor je betekenen in lastige situaties. De natuur is een gratis wellnescentrum en heeft een heel scala aan natuurbehandelingen. Ik geef in dit artikel enkele behandelingen die je zelf kunt toepassen. Opladen, blij worden en hulpbronnen ontmoeten nemen weinig tijd in beslag.

Een lopende meditatie
Om te beginnen geef ik een ontspanningswandeling. Ga naar een plek waar je de vrijheid hebt om even, zonder afleiding, rond te lopen. Denk aan bos, veldje, park of tuin. Geen geschikte plek in de buurt? Geen nood, zoek een foto of afbeelding van een gebied waar je hart naar uitgaat en plaats die ergens goed in het zicht. Jij gaat in gedachten wandelen.
Voordat je gaat lopen is het goed om een ademhalingsoefening te doen om te ontspannen. Heel eenvoudig door drie keer in te ademen door je neus en uit te blazen door je mond. Je schouders op te trekken en te laten vallen.
Luister naar hoe je gedachten je wandeling organiseren: “Ik loop dit pad af.” “Niet daarlangs dat is te modderig.” Of: “......” Voordurend gaan de gedachten naar praktische aanwijzingen of nemen problemen je in beslag. Loop zonder gedachten, ga waar je voeten je brengen. Als je toch aanwijzingen gaat geven, veroordeel jezelf niet maar glimlach. Haal even diep adem en volg je voeten. Glimlach naar je gedachten als dat nodig is en loop rustig verder.
Er komt een moment dat je voelt dat je wilt stoppen. Ga even stilstaan of zitten en sluit je ogen. Luister naar de bomen, heide en vogels. Ook geluiden van auto’s en tractoren horen bij onze leefwereld. Laat ze gewoon langs je heen glijden. Ze storen je niet. Als je genoeg hebt geluisterd, open je je ogen en zie wat er het eerste in je blikveld komt. Misschien heeft dat wat je ziet een antwoord voor je op een vraag die in je opkomt. Of geeft wat je ziet je een bepaald gevoel. Doe op deze plek wat je hart je ingeeft. Neem op jouw tijd afscheid. Het is prachtig om te beseffen dat je op een plaats bent terechtgekomen waar je met een vooropgezet plan niet was gekomen. De natuur en je innerlijke wijsheid hebben je op een plek gebracht die jou energie heeft gegeven. Loop weer rustig verder of terug.

Bloemenantwoord op levensvragen
Misschien ben je iemand die iedere dag een inspiratiekaartje trekt of af en toe een kaartje uit een orakel. Misschien bel je liever een vriend(in) of los je het zelf op? Met een bloem in je hand kan er een verassend en beeldend antwoord komen. Het gaat als volgt: pluk een bloem uit de tuin, berm of neem een bloem uit een boeket. Je hoeft de naam van de bloem niet te kennen. Ga zitten op een rustige plek, alle stoorzenders uit! Maak een koord vanuit je stuitje naar Moeder Aarde, anker dat draadje in de warme oranje kern en laat je zorgen via deze draad afvloeien en laat warme energie via de draad in je lijf stromen. Als je gevuld en warm bent, ga je met je aandacht naar je kruin vanwaaruit je een draad naar een ster maakt. Knoop deze draad vast en voel de verbinding van Moeder Aarde via jou loopt naar de sterrenenergie en terug. Neem nu de bloem in je linkerhandpalm en ondersteun je hand met de andere hand. Sluit je ogen en haal een paar keer rustig adem. Open je ogen en kijk naar de bloem alsof je haar voor de eerste keer ziet. Kijk naar ieder detail en als je denkt dat je klaar bent, kijk je nog eens. Sluit nu je ogen en maak verbinding met de bloem via je hart. Stel de vraag die op je lippen ligt. Alle indrukken die nu naar voren komen zijn waar. Beelden maar ook fluisteringen, voelen en weten. Neem ze waar. Kijk naar de omgeving waar de bloem je mee naar toeneemt. Wat licht er op, wat hoor je? Er komt een moment dat je afscheid moet nemen van de bloem en haar beeldenrijk. Haal diep adem en wiebel met je tenen om weer terug te komen op de stoel waar je zit en in de ruimte waar je bent begonnen. Schrijf je indrukken op of maak een tekening als dat bij je past. Geen beelden of indrukken? Dan kan het zijn dat de boodschap nog duidelijk wordt in een zinnetje van een collega of in een droom.

PS bij een bloem uit het boeket is het goed om te beseffen dat deze bloem veel leed is aangedaan door groeimiddelen en behandeling. Erken de pijn van deze bloem en vraag of ze haar oude kennis die altijd aanwezig blijft met je wil delen.

Huppelen op recept
Weet je wat de meest eenvoudige oplader is? Het kind in je wakker maken door te huppelen. Zelfs één huppel kan al genoeg zijn om je zorgen te laten afnemen. Dit geef ik vaak als ‘recept’ mee aan mijn cliënten. Een sprongetje kan dit ook oproepen. Gewoon doen en ervaren!

De boom als beschermheer of –vrouw
Begin met het zijn van een boom. Ga staan en laat uit je voeten wortels groeien, diep de aarde in, maar ook opzij om evenwichtig te blijven staan. Ga door tot je je gezekerd voelt aan de aarde. Je lijf is de stam van de boom en vanaf de nek begint de kroon die je maakt door je armen van langs je lichaam in een boog naar de hemel te bewegen. Je bent geaard en klaar om op reis te gaan.

Sluit je ogen en wees jezelf als boom gewaar. Reis via het deurtje onder aan je stam naar buiten. Voor je ligt een lang pad dat leidt naar een veld. Dit groene voorjaarveld is omzoomd met bomen van allerlei aard. Ga maar zitten in het gras en kijk de bomen een voor een aan. Voel als een boom je aantrekt en loop richting die boom. Voel wat de boom met je doet. Wat voel je? Is dit de eigenschap die je zoekt om je beschermd te voelen? Vraag aan de boom hoe je dit gevoel kan meenemen. Ga zitten tegen de boom aan, bij de boom om naar te kijken of ga weer in het gras zitten. Heb je voldoende informatie en is het beeld of gevoel van de boom voldoende, dan neem je de weg terug. Over het veld, langs het pad via het deurtje in de stam naar jezelf. Haal nu diep adem en kom weer in de ruimte terug waar je bent begonnen. Draai een keer in de rondte en ga rustig zitten om de indrukken aan het papier toe te vertrouwen. Hoe heb je de bescherming van de boom of bomen ervaren? Hoe kun je dat in het dagelijkse leven toepassen? Zoek een voorwerp dat dit gevoel vertegenwoordigt en leg het op een plek naast de voordeur of bij je tandenborstel zodat je er iedere dag aan wordt herinnerd dat je jezelf kunt beschermen.
Huppel bij negatieve energie, laad je op met een bloem in je hand en weet dat je overal je beschermheer of -vrouw kunt oproepen.

Tekst: Marjanne Huising

Dit artikel is verschenen in de koorddanser van maart 2013

 


http://www.kd.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda