blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Eeuwenoude rituelen, wijs- en waarheden in een passend jasje van nu - recensie

Dat de maan magisch is, dat staat als een paal boven water. De invloed van de maan lijkt voelbaarder voor mij naarmate ik ouder word. Silvia (red. Gezinspiratie) en ik sturen elkaar met een bepaalde regelmaat een What’s appje met de mededeling van een slechte nachtrust. Opvallend is dat deze nachtelijke verstoringen bij ons vaak synchroon lopen, dus gingen wij op zoek en kwamen erachter dat we vaak bij volle maan slechter slapen. Mysterieus, niet?

In de oudheid leefden vele volkeren met het ritme van de natuur, iets dat wij heden ten dage vergeten lijken te zijn. Ons leven staat tegenwoordig vooral in het teken van haast om te kunnen voldoen aan de dwingende toon van onze (over-)volle agenda’s. Dus als ik mij wil verdiepen in de natuurlijke invloeden van de maan, dan ben ik reuze benieuwd naar de mysterie, mythes en vooral de feiten die daar vanuit de oudheid over te vinden zijn.

In het licht van de maan is een handboek dat gaat over vieringen, symboliek en bewustwording. Marja en Petra nemen de 13 manen als uitgangspunt en bespreken bij iedere maan de betekenis, de astrologie, de geschiedenis, de bomen die hier aan gekoppeld zijn, de goden en godinnen, rituelen, de Tarot en de kruiden(thee) die geschikt zijn bij de energie en het proces van deze maan. Al lezend begin ik de echte oorsprong te snappen van de feestdagen die we vieren. Dit boek vraagt om flink wat leestijd en dat komt de bewustwording – algemeen en persoonlijk – ten goede. De hoeveelheid informatie is overdonderend, maar de vaste structuur en de kaders zorgen ervoor dat het leesbaar blijft.

In het licht van de maan biedt mij veel meer dan ik verwachtte. De informatie die in dit boek verzameld is, is een enorme rijkdom. Het verbindt wijsheden uit vele eeuwen met elkaar en vormt dit om tot praktische tips die juist nu voor iedereen toe te passen zijn. Het stimuleert bewustzijn en prikkelt de wil tot (verdere) verdieping.

In het licht van de maan, eeuwenoude  rituelen, wijs- en waarheden in een passend jasje van nu.

Recensie: Ester Eijsackers voor Gezinspiratie.nl


http://www.gezinspiratie.nl/archives/11421

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda