blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Een verrassend boek - recensie

Ik kende Corrie van haar facebook pagina en het delen van de wekelijkse tarotkaarten.
Het is dus niet zo vreemd dat toen ik hoorde dat er een boek uitkwam, ik in eerste instantie dacht dat het een tarotboek zou worden, ook mede door de naam “Arcana”.

Maar al lezend op de website van A3 boeken begreep ik dat het meer was dan dat, en mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Het boek is in romanvorm en gaat over een persoonlijk pad, een levensreis met hobbels en strubbelingen, zoals een levenspad eruit kan zien. Het begint op het donkerste moment van het leven, waar je eigenlijk helemaal in het diepe dal zit. Het verhaal is aangrijpend, maar ook herkenbaar voor mij, ‘that’s life’ in al zijn facetten. Door de hoofdstukken heen zie je de persoonlijke groei, het ontwikkelen van zichzelf, het verwerken van verdriet, een persoonlijke en prachtige reis door het leven, met ‘het licht’ als doel en eindpunt.

Bij ieder hoofdstuk, dat is opgedeeld in perioden/gebeurtenissen van het leven, kiest ze een bijpassende kaart uit het tarotdeck, die de tekst symboliseert, omarmt en weergeeft. Corrie geeft een heel treffend, voor haar typerende, uitleg van de kaart aansluitend bij het voorgaande hoofdstuk. In die duidelijke uitleg herkende ik haar weer terug van haar wekelijkse tarot leggingen

Ze sluit ieder hoofdstuk (-periode) af met een meditatie, een praktische, eenvoudige en werkbare meditatie voor iedereen te volgen en te doen.
Om een duidelijke verdeling in het boek aan te geven, zijn het ‘verhaal’, de ‘tarotkaartuitleg’ en de ‘meditatie’ alle drie in een ander lettertype, dat maakt het onderscheid en de overgangen makkelijk te herkennen.

Ik heb na 2 hoofdstukken lezen, eerlijk gezegd eerst het ‘verhaal’ helemaal door gelezen, toen ben ik terug gaan bladeren en heb ik de desbetreffende tarotkaarten en de meditaties gelezen. Een aantal meditaties die mij aanspraken heb ik verdeeld over een periode en gedaan. Daarbij denkend aan mijn eigen levensweg en de hobbels. Dat gaf weer inzichten voor mezelf en op die manier heb ik het complete boek ook kunnen toepassen op eigen stukken en het als een soort van werkboek gebruikt.

Kortom, een verrassend boek, geen tarotboek, maar meer hoe tarot toepasbaar is op het echte leven, en daar dan herkenningspunten aan kunnen knopen.

Ellen Meuwsen


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/01/2021 De volle maan van 28 januari 2021
23/01/2021 23 januari - 4 februari 2021: het Gele Zon levenspad
11/01/2021 10 - 22 januari 2021: het Blauwe Hand levenspad - tips voor omgaan met ongemak
08/01/2021 De nieuwe maan van 13 januari 2021
 

Agenda