blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Een prima boek voor spirituele zoekers - recensie

Aat Lambert de Kwant recenseerde 'De absolute werkelijkheid' van Jaap Dijkstra: "In dit boek neemt de wiskundige theoloog Jaap Dijkstra de vierdimensionale werkelijkheid als uitgangspunt voor zijn zoektocht naar de absolute werkelijkheid. Dit doet hij op een zo logisch mogelijke wijze en in het licht van eeuwenoude religieuze tradities. Door zijn (spirituele) ontwikkeling kon hij niet langer binnen de muren van de kerk functioneren.

Hij stopte als dominee en begon onder de naam ‘De Oude Hof’ in Oosterwolde een praktijk voor counseling, mediation en supervisie. In zijn voorwoord zegt Dijkstra: 'Het nadeel van religieuze of mystieke teksten is dat ze vaak niet landen in de hedendaagse, westerse manier van denken. Er zijn er die het zweverig noemen. We kunnen ons leven leiden zonder een vermoeden te hebben van het bestaan ervan, maar zij kan zich ook aandienen in de gedaante van een topervaring, ook wel religieuze ervaring genoemd. Of in de vorm van een bijna-doodervaring. Zij die dit hebben meegemaakt, ervaren dit als de absolute werkelijkheid'.
In zijn boek probeert de gewezen predikant niet op de zweeftoer te gaan en (gelukkig!) zoveel mogelijk het gezonde verstand te gebruiken. En in zijn nawoord wijst hij er nadrukkelijk op dat het lezen van dit boek de individuele ontwikkeling niet verder brengt, wat volgens hem overigens geldt voor alle boeken met een spirituele inhoud. 'Goede mensen, diegenen die de hele dag praten over perfecte wijsheid, realiseren zich niet dat ze die bron al in zich hebben'.
Hoewel Dijkstra zijn christelijke afkomst niet verloochent, put hij ook veel uit andere zeer oude religieuze tradities, met name het Hindoeïsme.
'De absolute werkelijkheid' is een prima boek voor spirituele zoekers, al is mijn bezwaar dat hij met westerse ogen kijkt naar bijvoorbeeld begrippen als karma. 'Westerlingen als Dijkstra nemen karma vaak te letterlijk,' zegt mijn OHM-collega Rinus van Warven terecht. Een Indiër zal zeggen: 'karma, daar moet je uit stappen'."


http://netsamen.nl/spirituele-dating-community/boek-recensies/id/512/anchor512

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

21/05/2020 21 mei - 2 juni 2020: het Rode Hemelwandelaarpad
18/05/2020 De nieuwe maan van 22 mei 2020
14/05/2020 Ontwikkel je intuïtie - Aanwinst voor je zelfontwikkeling - recensie
12/05/2020 Isis mysteriekaarten: veel inzicht en helderheid - recensie
 

Agenda