blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Een andere kijk op vermoeidheid

Per maand zoeken honderdduizend mensen op internet naar de redenen van en oplossingen voor hun vermoeidheid. Uit onderzoek van het Nivel in 2005 is gebleken dat het aantal mensen dat zich vermoeid voelt, tussen 1987 en 2005 is verdubbeld. Sindsdien is ook dat aantal gestaag toegenomen. Meer dan een derde van de Nederlanders geeft aan vermoeid te zijn. Vermoeidheid die gerelateerd is aan een avondje stappen of aan een intensieve inspanning zoals verhuizen gaat meestal vanzelf over, bijvoorbeeld na een paar nachten goed slapen of in het weekend lekker uitslapen. Dit is niet de vermoeidheid waar het hier om gaat.

Het gaat hier om vermoeidheid die langer duurt dan één week. Wanneer je meer dan een half jaar vermoeid bent, krijg je er zelfs een medisch stempeltje bij: chronisch vermoeidheidssyndroom. Veel Nederlanders komen bij de huisarts met vermoeidheidsklachten. Voor de huisarts is dit lastig,zowel qua diagnose als qua behandeling. Hij zoekt de oorzaak van de langdurige vermoeidheidsklachten vaak in een onderliggende ziekte of problemen op het werk en/of in een relatie.

In mijn ogen ligt de focus teveel op vermoeidheid als symptoom van een ziekte of werkdruk in plaats van vermoeidheid als symptoom van de wijze waarop wij in het leven staan. Hiermee plaatsen wij de oorzaak ‘buiten’ onszelf. Het ligt aan het werk, de relatie, een erfelijke ziekte etc. Geloof me, zolang we de oorzaken buiten onszelf zoeken, lossen we het probleem niet op!

Zelf geloof ik dat ziektes zich pas kunnen ontwikkelen en manifesteren na periodes van – langdurige - vermoeidheid en dat vermoeidheid weer het gevolg is wanneer iemand in mindere of meerdere mate zijn of haar gevoel – bewust of onbewust – heeft genegeerd en leeft in een tempo dat niet bij hem of haar past.

De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik geloof in een onzichtbare koesterende en stimulerende stroming van het Leven. Deze stroming voel je alleen wanneer je er tegenin gaat. Dit gebeurt wanneer je je gevoel niet volgt en niet handelt naar je ware natuur. Of vergelijk deze stroming met de wind, de wind van het Leven. Een blaadje handelt naar zijn ware natuur. Een blaadje in de wind denkt niet na welke richting het opgeblazen wordt. Wanneer wij onszelf vergelijken met het blaadje dan houden wij ons vaak vast aan de grond en áls we meegaan met de wind dan vervormen wij bewust onze zijkanten, zodat wij – vanuit de behoefte aan controle - zelf de richting bepalen waarheen we gaan. Vasthouden en richting bepalen vanuit verwachtingen kosten moeite en brengen je teleurstellingen! Al heb je 96% van je verwachtingen gescoord, dan nog baal je vaak van die 4% die je niet hebt gehaald.

Vergelijk jezelf nu eens met een marinier die met zijn volle rugzak tegen de stroom van een rivier inloopt. Als eerste krijgt hij te kampen met vermoeidheid en als hij blijft doorlopen dan krijgt hij vanzelf fysieke klachten. Ben je langdurig moe dan doe je kennelijk iets niet ‘goed’ in je leven en dan komen de fysieke klachten als vanzelf.

Met tegen de stroom ingaan bedoel ik dus je gevoel niet volgen. Het is daarom belangrijk te weten hoe het komt dat we dit niet willen, durven of kunnen. Ik leg het uit. Alles wat wij meemaken in ons leven slepen we met ons mee in de bekende rugzak. Denk hierbij aan onverwerkte emoties, beperkende overtuigingen, negatieve levenspatronen, etc. Die rugzak is niets meer dan je eigen lichaam. Onverwerkte emoties zetten zich vast in (spier)weefsel en organen van jouw lichaam. Als gevolg hiervan verkrampen het (spier)weefsel en de organen zich, bloedvaten worden samengedrukt en de doorbloeding vermindert. Het weefsel en de organen functioneren en herstellen minder goed met fysieke klachten en algehele disbalans in het lichaam als gevolg.   

De symptomen worden zowel regulier als alternatief onderdrukt of opgevangen door medicijnen, homeopathische middelen en/of door het nemen van extra vitaminen en mineralen. Het onderliggende probleem wordt hierdoor echter niet opgelost. Sterker nog, met medicijnen verdwijnen soms de symptomen waardoor we vol gas blijven doorgaan in dezelfde richting.

Zolang we langdurige vermoeidheid negeren en die enkel en alleen zien als een tijdelijk symptoom van een ziekte of slopende periode in ons leven verandert er niet veel. Chronische vermoeidheid gaat pas over als je inzicht hebt in de wijze waarop je in het leven hebt gestaan en deze aanpast.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Spanning – onrust – stress

Vermoeidheid gaat vaak hand in hand met gevoelens van spanning, onrust en stress. Een spanningsgevoel ontstaat doordat de emoties die je ervaart wanneer je tegen je gevoel in handelt, zich vastzetten in je spieren. Vaak zijn dit je nekspieren. Het gevolg: pijn in je nek, spanningshoofdpijn of rugklachten. Wanneer je gedurende een langere tijd je gevoel blijft negeren, zetten zich steeds meer emoties vast en verplaatsen deze emoties zich vanuit een soort ruimtegebrek dieper in jouw lichaam, namelijk in jouw organen. Dit geeft een onrustig gevoel en verstoort de werking van het orgaan.

Wanneer je lichaam zo vol zit met emoties en deze onvoldoende kan afvoeren, en jij jouw gevoel blijft negeren en ook nog eens leeft in een te hoog of te laag tempo, dan kun je de extra emoties en prikkels vanuit jouw omgeving niet meer verwerken en ervaar jij dit als stress.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Het wel of niet je gevoel volgen – met de stroom van het leven meegaan of ertegenin gaan - is dus kennelijk een essentiële factor bij vermoeidheid en de ontwikkeling van ziektes.

Ons gevoel is direct gekoppeld aan ons lichaam. Onverwerkte emoties blokkeren - in mindere of meerdere mate - de toegang tot ons gevoel en dwingt ons in ons denken. De terechte vraag dient zich dan aan: Voelt iets goed of denkt iets goed? We weten het niet meer, zitten vast en durven geen keuzes meer te maken in ons leven. Door wat we meegemaakt hebben in ons leven hebben we vaak ook geen vertrouwen meer in onszelf en laat staan in het Leven. Lees dit vooral in perspectief.

Hoe kan ik dan mijn gevoel dan weer volgen?

Stap 1: Omarm het Leven (zie deze pagina)
Stap 2: Met behulp van de Jassentechniek kun je je onverwerkte ballast in je eigen tempo loslaten. De Jassentechniek is meer dan een methode om ballast los te laten, want de Jassentechniek geeft je ook de essentiële bewustwording die je nodig hebt om ballast effectief te kunnen loslaten. Laat je ballast los (Online sessie, cd boek, of bij een erkende Jassentechniek therapeut)
Stap 3: Geef je weerstand op en geef je weer over aan het leven door 5 x per dag gedurende 10 seconden in gedachten jezelf mee te laten voeren met de stroming van het leven.
Stap 4: leer in je eigen tempo weer te handelen naar je gevoel

Tekst: Hans de Waard


http://www.jassentechniek.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

08/12/2019 De volle maan van 12 december 2019
03/12/2019 3 - 15 december 2019: het Geel Zaad levenspad
22/11/2019 Je kunt nooit meer gewoon naar een boom kijken - recensie
20/11/2019 20 november - 2 december 2019: het Blauwe Aap levenspad
 

Agenda